• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHODezinformace o klimatu // Rage Against the Fossil Machine
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: to se teda s financovanim nepretrhli
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: Btw komu patri zkratka VHK nevite?

    Echo24.cz - Názorový deník
    https://echo24.cz/author/vhk
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: Asi nebude velke prekvapeni, ze je financuji ropny korporaty jako Koch Industries...

    Koch Funding
    GreenPeace USA compiled data, totalling funding from Koch-related foundations for for the George Marshall Institute, now the CO2 Coalition, at $620,000 since 2004:19

    https://www.desmog.com/co2-coalition/
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO: Asi dobra prilezitost predstavit nasincum praci CO2 coalition .))

    TUHO
    TUHO --- ---
    Pekny ulovek z Echo24. Vkladam sem i jako cley text, kdyby to casem spadlo za paywall...

    Nositel Nobelovy ceny: „Příběh o klimatické krizi je podvod globální elity“ - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/Hz3s5/zpravy-panorama-vedec-drzitel-nobelova-cena-pribeh-klimaticka-krize-podvod-globalni-elita

    Nositel Nobelovy ceny: „Příběh o klimatické krizi je podvod globální elity“
    Nositel Nobelovy ceny za fyziku z roku 2022 John F. Clauser se minulý týden stal členem správní rady vědecké koalice CO2 a vědu o klimatu označil za „masivní a šokující novinářskou pseudovědu​​​​​​​“.

    Americký vědec, jeden z předních světových autorit na kvantovou mechaniku a nositel Nobelovy ceny za fyziku z roku 2022 John F. Clauser se minulý týden stal členem správní rady vědecké koalice CO2 a vědu o klimatu označil za „masivní a šokující novinářskou pseudovědu“. „Příběh o klimatické krizi je podvodem globální elity a nebezpečnou korupcí vědy, která ohrožuje světovou ekonomiku a blahobyt miliard lidí,“ uvedl Clauser ve svém prohlášení s tím, že se věda o klimatu stala „obětním beránkem“ pro celou řadu nesouvisejících neduhů.

    Vědec a nositel prestižní Wolfovy ceny za fyziku se domnívá, že často proklamovaný příběh o klimatické krizi je „podvod prosazovaný globální elitou“ a jejími spojenci v korporátních médiích. „Příběh o klimatické krizi“ propagují po celém světě vlády a jejich mediální spojenci ve snaze vyhovět cílům zelené agendy Světového ekonomického fóra (WEF), Organizace spojených národů (OSN), Světové zdravotnické organizaci (WHO) a dalším globalistickým organizací.

    „Populární vyprávění o změně klimatu odráží nebezpečnou korupci vědy, která ohrožuje světovou ekonomiku a blahobyt miliard lidí. Chybující klimatická věda se stala masivní a šokující novinářskou pseudovědou,“ uvedl Clauser v prohlášení, které vydal v rámci svého zvolení do správní rady vědecké koalice CO2. Tam byla založena v roce 2015 s cílem vést diskusi o změně klimatu, úloze člověka v klimatickém systému a důsledcích povinného snižování emisí CO2.

    Kvůli „záchraně planety“ veřejnost musí počítat se zvýšením daní a snížením kvality života, dodává Clauser. „Mezitím bude hrstka mocných elit prosazujících zelenou agendu stále létat v soukromých tryskáčích a jíst maso, jelikož jsou součástí celého řešení,“ podotýká Clauser.

    „Podle mého názoru žádná skutečná klimatická krize neexistuje,“ doplnil Clauser s tím, že tuto „pseudovědu“ propagují podobně pomýlení obchodní a marketingoví agenti, politici, vládní agentury a ekologové. „Zato ale existuje velmi reálný problém se zajištěním slušné životní úrovně největší světové populace a s tím související energetická krize,“ podotýká držitel Nobelovy ceny.

    Energetická krize se čím dál tím více zhoršuje, domnívá se Clauser. „Je zbytečně a dlouhodobě zhoršována tím, co je podle mého názoru nesprávná klimatická věda,“ doplnil teoretický a experimentální fyzik.

    Clauser není prvním držitelem Nobelovy ceny, který zpochybňuje ustálený vědecký a politický narativ o změně klimatu. Světovou klimatickou deklaraci podepsalo přes 300 profesorů a vědců, kteří se zabývají klimatem. „Neexistuje žádná klimatická nouze,“ píše slogan dokumentu, jehož hlavním signatářem je nositel Nobelovy ceny za rok 1973, profesor na Univerzitě v Oslu a norský fyzik Ivar Giaever.

    Manifest uvádí, že klimatické modely „nejsou ani vzdáleně věrohodné jako nástroje globální politiky“ a vliv skleníkových plynů, jako je oxid uhličitý, se přeceňuje. Věda o klimatu se změnila v „diskusi o vlastním přesvědčení a aktivismu“ a vzdaluje se od „solidní a sebekritické vědní disciplíny“, uvádí deklarace.

    Clauser se proslavil díky svému přínosu v oblasti základů kvantové mechaniky – zejména Clauserovy-Horneovy-Shimonyovy-Holtovy nerovnosti. V roce 2022 získal Clauser společně s francouzským fyzikem Alainem Aspectem a rakouským vědcem Antonem Zeilingerem Nobelovu cenu za experimenty s provázanými fotony v oblasti kvantové mechaniky.
    TUHO
    TUHO --- ---
    A ke slovenskemu kontextu - starsi Radovan Kazda

    Som klimaskeptik - Radovan Kazda - (blog.sme.sk)
    https://blog.sme.sk/kazda/politika/som-klimaskeptik
    TUHO
    TUHO --- ---
    Zajiamvej clanek o popirani klimaticke zmeny na Slovensku

    INESS už roky zverejňuje články, ktoré popierajú a zahmlievajú klimatickú vedu.
    Nehanbila by sa za ne žiadna konšpiračná webstránka. V roku 2007 spochybňovali vplyv skleníkových plynov na klimatickú zmenu a propagovali dokumentárny film, ktorý nie je vedecky podložený a predstavuje chybný a veľmi zavádzajúci výklad vedy. V rokoch 2012 až 2014 zverejňovali články autora s prepojením na uhoľný priemysel, ktorý hodnotil vplyv fosílnych palív a obnoviteľných zdrojov energie, bagatelizoval otepľovanie a prekrúcal jeho dôsledky. Aj v roku 2020 využívali ironické útoky na Gretu Thunbergovú namiesto serióznej analytickej práce.
    Pozreli sme sa na to, ako INESS informoval o klimatickej zmene v posledných rokoch, a porovnali to s vtedajšími vedeckými závermi, najmä konzervatívnymi odhadmi najrešpektovanejšej inštitúcie v tejto oblasti – Medzivládneho panelu o zmene klímy (IPCC).

    Zahmlievanie a popieranie klimatickej zmeny na Slovensku - Pole
    https://polemag.sk/zahmlievanie-a-popieranie-klimatickej-zmeny-na-slovensku/
    TUHO
    TUHO --- ---
    starsi debunk lomborga

    Climate cost study authors accuse Bjørn Lomborg of misinterpreting results | Graham Readfearn | The Guardian
    https://www.theguardian.com/environment/2021/dec/02/climate-cost-study-authors-accuse-bjrn-lomborg-of-misinterpreting-results
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    jinak je to obecne problematika dezinformaci (fosilniho, chemickyho) agro prumyslu, nemyslim ze je tak zmapovana jako problematika klima dezinformaci.

    problem je, ze lidi typu monbiot jsou zgreenwashovany jinou vetvi toho agro komplexu a myslej si, ze konaj dobro. jenze je to komplexnejsi a reseni pro ekosystem (coz neni vyroba potravin) nelezi v prunyslovym zemedelstvi, ale v komplexnejsim managementu ekosystemu
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: "as only under very specific conditions can they help sequester carbon"

    - exactly, a o to kazdymu jde to zjistit :))

    problem tohohle smeru zkoumani je co ma za cil a jakou ma metodu. jako vsechno zkoumani, je to v tom provedeni netrivialni. pokud ti jde o vec samu, jako treba me, nemuzes to plne prevadet na nejakou socialni, medialni, greenwashungovou atp. problematiku. v druhy rade muzes, ale neni to klic napr. k budovani pudy.

    nejuprimnejsi jsou jednotlivi farmari, ne korporace, ne carbon credit programy. uzka skupina lidi, ktery maji specificky zamereni, vysokou ekosystemovou gramotnost. a jsou v roli toho hyperpredatora, o ekosystemu rozhodujou.

    co jsem poznal lidi okolo savory institutu, nemel jsem o jejich motivacich pochybnost. se savorym jsem mluvil jednou a skutecne i ve svym veku je ochotnej poslouchat :)

    ta pr9blematika.financializace ekosystemu je zajimava. a predevsim regenerativni farmari by si prali, aby ta slova, ten narativ nebyl totalne zgreenwashovanej
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: okolo zdraveho jadra krouzi supi, jako vzdy ,)

    mas odkaz na vztah savory institute a ten carbon credit program?
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO
    TUHO --- ---
    TUHO:
    This report finds that better management of grass-fed livestock, while worthwhile in and of itself, does not offer a significant solution to climate change as only under very specific conditions can they help sequester carbon. This sequestering of carbon is even then small, time-limited, reversible and substantially outweighed by the greenhouse gas emissions these grazing animals generate. The report concludes that although there can be other benefits to grazing livestock - solving climate change isn’t one of them.

    Grazed and Confused | TABLE Debates
    https://www.tabledebates.org/publication/grazed-and-confused
    TUHO
    TUHO --- ---
    hmmm, shit. tak co, je regenerativni farmareni brilantni propracovanej greenwash?


    Shortly after arriving in the States, Savory began publishing his theories on ranching. Distinct from established rotational methods, Savory claimed his "holistic" techniques could not only allow grass to recover, but heal ecosystems and green deserts. The holistic methods were recoined as "regenerative" by Robert Rodale in the 1980s and steadily gained popularity, securing Savory extensive government contracts in the Reagan administration during the ranching industry's "sagebrush rebellion" movement to privatize public land in the Western United States.



    It was the TED Talk in 2013, however, that really launched the regenerative ranching myth in the public imagination. Corporations like Shell Oil and McDonald's quickly realized the marketing potential and injected tens of millions into public relations. A decade on, media still credulously trumpet Savory's claims about cows saving the world, which were adapted for agribusiness marketing the world over. Even prestigious publications like the Pulitzer Center stenographed advertising narratives lauding his tracking skills, glossing over their origin.



    Allan Savory and his nonprofit institute work with ranching industry associations and beef marketing campaigns around the world, such as the General Mills-backed documentary Kiss the Ground, in which he explains his belief that poverty is a consequence of poor land management. Recently, a massive carbon credit scheme associated with the Savory Institute was exposed for selling fraudulent carbon offsets and brutalizing Maasai pastoralists - ostensibly for not herding cattle holistically, but more likely to clear them out of touristic areas.

    Rhodesian Snake Oil: Genesis of the Regenerative Ranching Myth ‧ Unpopular Science ‧ AuthorRise
    https://www.authorrise.org/blogpost/18d58574-d5df-4b60-8328-4ce867182a1b
    TUHO
    TUHO --- ---
    Takova vavrovina .) Neni uplny dezinfo, ale proste tojovina



    Daniel Vavra - Máme tu červenec, teplota prozatím na TŘI... | Facebook
    https://www.facebook.com/daniel.vavra/posts/pfbid032B7RFVDPePSnvLXA4k63kFiMuigiT253tdGVouwCcYwgVX7fDqfXJNZD2GJbyfC2l

    TUHO
    TUHO --- ---
    Velmi dobrej a zabavnej explainer o climate denial .)

    Climate Denial: A Measured Response
    https://www.youtube.com/watch?v=RLqXkYrdmjY
    TUHO
    TUHO --- ---
    Why Is There So Much Right-Wing Media?
    http://www.youtube.com/watch?v=7ApjSrB6E1c
    TUHO
    TUHO --- ---
    NCOZ zasahuje ve firmě, jež platila ruskou propagandu exmluvčího Klause - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-ncoz-zasahuje-ve-firme-jez-platila-ruskou-propagandu-exmluvciho-klause-233946
    TUHO
    TUHO --- ---
    Dobrej clanek o omylech Anthonyho Wattse (autora jednoho z globalne nejvlivnejsich klimaskeptickejch blogu Watts up with That)

    Odd Man Out | Open Mind
    https://tamino.wordpress.com/2010/12/13/odd-man-out/
    TUHO
    TUHO --- ---
    Kind of related

    A Field Guide to “Fake News” and Other Information Disorders explores the use of digital methods to study false viral news, political memes, trolling practices and their social life online.
    It responds to an increasing demand for understanding the interplay between digital platforms, misleading information, propaganda and viral content practices, and their influence on politics and public life.
    It is a project of the Public Data Lab with support from First Draft.
    The guide is freely available via the link below. You can find it on Zenodo here (DOI: 10.5281/zenodo.1136271).


    A Field Guide to “Fake News” and Other Information Disorders
    https://fakenews.publicdatalab.org/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam