• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    SAAYURI: proc si spousta lid myslela, ze nemusi mit 2 roky nasetrene, kdyz je OSVC. Prece VSUDE vzdy rikaj, ze firma vydelava az po dvou letech... a ted si lidi stezuji, ze ziji z ruky do huby? proc si to mysleli?
    Myslim, ze kdyz nekde v nejakych komentarich vyjde komentar, ze POZOR, nemyslete si, ze tahle uleva je uleva, asi to ma nejakej podklad, a verim, ze Cesky Rozhlas docela zna ceske "podnikatele"

    A jo, mozna pusobim manicky, jen si nemyslim, ze melu nesmysly, myslim, ze treba jen okolo me bude nekolik desitek lidi, kteri nikdy nedokazi podat danove priznani na cas, a pak vzdy chodi prosit, aby jim odpustili pokuty a podobne. A ti sami lidi ted nebudou pocitat s tim, ze maji platit dal, i kdyz jsou to zalohy.

    Jste chytrejsi? Mozna, ja si nemyslim [a i to proto, ze se znam a papiry jsou to posledni, co me na vydelku zajima[lo] a to jsem to tocil v milionech, howg].
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    OVERDRIVE: meles blbosti, proto mas minusy imho. (a pusobis trochu manicky btw)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jinak mirnete se s tema minusama, nebo to bude jak ve virech, kde nejlepsi co hledat jsou minusove prispevky, pac jinak jsou to jen obrazky a shot... snazim se tady premyslet a docela to stoji hodne sledovani hromady zdroju.... jako ona me ta minus neurazeji, ale obcas to nekdo bere za minci... kdyz tady dam to, ze neexistuji zadne danove prazdniny, nedavam to sem proto, ze bych si to cucal z prstu, proste neexistuji zadne danove prazdniny.. to, ze kdyz prodelavas, tak stejne zaplatis pausal, tak zaplatis pausal, tam je ti to prece jedno, ale co kdyz nebudes platit pausal a budes na tom tesne... tak te nakonec bude nahanet stat, treba dik socialce, a kdo uz nekdy platil tyhle dluhy tak vi, ze i z dedictvi je to prvni, co vezmou, pac maji absolutni prednost. takhle si nepujcovat, pokud neco vydelate, tak prosim tuhle "ulevu" uplne ignorujte, jinak vam da necekane do drzky
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    OVERDRIVE: A proc by si to mysleli? Pokud mam zalohy 7k, odectu od toho minimum a doplatim, popr. pozadam o snizeni zaloh, pokud nebudu vydelavat. Kdyz nebudu vydelavat, bude mi minimalni zaloha stacit.
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    a mě to těší
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    HARDCABB: je to tak
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ZBYNEK: to je presne to o cem tam mluvi, takze v momente, pokud bys mel nejaky zisky, tak platis tak jak tak ... proste to nejsou prazdniny. a urcite budou lid, ktery i s OSVC ted dal podnikaji, tak jen aby si nemysleli, ze tohle se jim nestane
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    OVERDRIVE: To není zdroj... Zatím je schváleno toto: https://www.mpsv.cz/...+Manu%C3%A1l+pro+OSVC+-+Jak+to+ted+bude+s+odvody+na+socialni+pojisteni_V2.pdf

    "Odvádíte víc než minimální zálohy? Od března do srpna nemusíte platit žádné zálohy. V ročním vyúčtování příští rok ale zpětně doplatíte za těchto 6 měsíců pouze rozdíl mezi minimální zálohou a skutečnou výší pojistného podle vašeho zisku za rok 2020. "
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    HARDCABB: cesky rozhlas, tusim tenhle podcast..

    Poslechněte si všechny čtvrteční komentáře s Janem Fingerlandem | Plus
    https://plus.rozhlas.cz/...ete-si-vsechny-ctvrtecni-komentare-s-janem-fingerlandem-8175120#player=on


    (Mmchodem doporucuju tusim od 20:40, nebo 21:40? Ten biblicky komentar, fakt stoji za poslech, a te nejen, zd i v pruseru jsem jude... je krasny)


    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    OVERDRIVE: zdroj prosim? mel jsem za to ze minimalni zalohy (2500 + 2500) jsou od brezna do srpna odpusteny vsem? nebo mluvis o necem jinym?
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak !!!!

    Jo bacha!!!! Pokud jste OSVC, tak odklad zdrav + soc je ODKLAD!!! NEJSOU TO PRAZDNINY, tzn na konci roku to zaplatis! To je imho dulezite, pokud pocitas korunky...
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BUBBLE: jj ja o tom vim, delam pro Svedy, Finy, Nory... taky ve Svedi tvrdi, ze nemusej delat zadny narizeni, ze lidi tam tak nejak prirozene respektuji doporuceni.... vicemene odhaduju, jak tak posloucham kolegy z techle zemi, ze jsou cestou Britanie.
    Ale ano, tvalo 14 dni, nez prelozili letaky o tom jak se chovat, souhlas. Ted cekaji, az jim tam zacnou umirat lidi, a veri, ze se to nestane. To je vsude stejne... denial, pak zjisteni, ze nemam prostredky, tak zpochybnovat rousky a podobne [i WHO], pak panika a snaha to honem nejak napravit. ja se snazim naockovat kolegy z techle zemi, ze rouska je dobra, a oni se mi smeji jako panikari.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    OVERDRIVE: V tom svedsku byl problem s tim ze v te komunite lide moc neumeli svedsky a tim padem nebyli schopni dostatecne rychle porozumet tem narizenim/doporucenim ktery meli zamezit sireni viru. Pozdeji se za nima vypravili lidi kteri jm to prelozili a nejak je edukovali. Je to starsi info kdyztak si vygoogli jak se to vyviji.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    tak jo, ve virovem auditu uz si mazou staistiky, tak doporucuju k pozornosti, ze exponencialni rust rika, ze pokud za 62 dni mame milion, za 82 dni mame miliardu... tak tady jsou statistiky, a upozornuju na to, ze Indie je 3. nejvetsi ekonomika sveta, a vcera nebo pred vcerem zavrela asi tak na nasi uroven, taky v te zemi vetsina lidi nema dostupnou pitnou vodu, ne tak vodu na umejvani rukou... a presto... kolik firem tam am treba support?

    Takze co? Neintuitivni exponencialni miliarda do kdy? Vsadime se? Nejsem dobry matematik, ale tak do konce mesice?


    =====================
    =====================
    Thu Apr 2 19:30:01 CEST 2020
    =====================
    =====================
    COVID-19 : GLOBAL
    Total cases: 997,465
    New cases +: +62,268
    Total deaths: 50,980
    New Deaths +: +3,788
    =====================
    COVID-19 state in : Czechia
    Total cases: 3,805
    New cases: +216
    Total deaths: 44
    =====================
    lastUpdate : 2020-04-02T17:30:00+02:00
    tested : 60990
    infected : 3805
    recovered : 67
    died : 44
    r : 1.3
    testedInc : 5973
    infectedInc : 281
    =====================
    COVID-19 state in : Slovakia
    Total cases: 426
    New cases: +26
    Total deaths: 1
    =====================
    COVID-19 state in : USA
    Total cases: 236,221
    New cases: +21,218
    Total deaths: 5,780
    =====================
    COVID-19 state in : India
    Total cases: 2,341
    New cases: +343
    Total deaths: 68
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Dovolim si screenshot, informaci je prilis, cele clanky jen rychloctenim, ale 6,6mil jen za 14dni a to jeste nejsme na vrcholu krize asi nikde (vcetne Ciny, kde zavreli nejake oblasti a cisla se zas zacinaji hejbat podobne jako u nas, tzn, cekam, ze kdyz uz neco hlasi (meli na to kvotu, kolik muzou nahlasit pripadu denne)) znamena to, ze ani tam to neni over)

    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tohle je trosku off-topic, ale nekteri z nas makaji na zahradach nebo na polich a v sadech, a taky si vsimli, ze [a to uz jsem taky psal]... na polich a v sadech se nepracuje, ale pritom pro mnoho plodin je cas [aspon, ze vlada povolila nakup plodin a oseni, coz se treba na SK moc nepovedlo, a zavreli tam i kramy se zradlem a materialy pro chov zviratat, coz pak museli rychle zmenit, a vubec se nedivim, kamoska se ted sama stara o 37 koni... a to je katastrofa].... no kazdopadne je fakt spatny rok. Zima byla dlouho tepla a sucha, ted, kdyz zacaly rust listy, pupeny a vylezalo ze zeme co mohlo, tak nejen, ze je to suche jak troud, ale hlavne pres noc je -4 az -9*C, coz ponicilo co se dalo... Treba ovoce:

    Dílo zkázy bylo dokonáno. Mrazy zničily letošní úrodu meruněk v hodnotě 50 až 80 milionů korun | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...i-styl/vareni-jidlo/merunky-mrazy-znicena-uroda-ovoce-sady_2004011657_aur


    Ja vim, ze zemedelstvi tady nikdo moc neresi, ale je problem: jsou zavrene hranice, nefunguje standardni mnozstvi dopravy a logistiky, na polich a v sadech nejsou lide, takze i tam kde nezarzlo, tak muze byt problem s dodavkami zemedelskych materialu a potravin. Ona se priroda kvuli karantene nezastavi a jaro je jen jedno. Neni super, kdyz je necekane a narazove -9 a sucho cely rok.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jinak ja se doopravdy hrozne bojim nejakych rozbusek, imaginarnich duvodu, ktere povedou k nasili. Ja vim, ze se tu smejete zbranim, kazdopadne:

    - trump v jednom projevu rek, ze lide nemaji utocit na asijskou komunitu
    - ve Svedsku vlada nezvladka sireni v imigrantske komunite tusim Somalske
    - v usa extreme vzrostl narust zakoupeni zbrani, v nekterych statech az 3x (a to je tam zbrani hromada odjakziva)
    - na Morave lide vyhrozuji nakazenym http://irozhl.as/9yy
    - v CR zdrazil heroin z 1000/0,7g na 2000/0,7g a je extreme nedostupny, navic spousta ruznych zebraku a bezdomovci nema od koho zebrat

    Porad pripominam, ze ac bydlim v cikanske ctvrti (ne nejsem apriori rasista a ani ted se nijak zvlast nebojim), kazdopadne policajty jsem videl za 3 tydny 2x a to vsichni chodime obleceni tak, ze jsou videt jen oci, a s rukavicemi (fakt bych chtel delat na benzince, nastesti se neplati penezma: chytry krok, i kdyz mozna nezamysleny)...

    Zpravy z USA rikaji, ze krivky padu zamestnanost/resp nezamestnanost jsou extremni (pokud vsecko chcete se zdroji, tak: [ OVERDRIVE, nejlepsi pritel sama sebe: s radosti proti zdi! ] (tady to jenom shrnuju)

    A to u naz se jeste ztrata zamestnani nestihla projevit, vsechno je zmrazene.

    Osobne predpokladam, ze hranice neotevrem treba rok (furt upozornuju na to, ze Slovaci hlasi 400 pripadu, uz plus minus tyden, coz je nepravdepodobe)...

    Takze ano, souhlasim, ze bezpecnostni situace se prudce zhorsi, a zaminka bude nejaka divna. Uz ted znam lidi, co driv milovali vietnamske vecerky do 4 do rana, a ted zacinaji nadavat na zlute... samo je to blbost, ja vim, ale...


    Jinak zajimave je, ze zbrane ted nekoupis, aspon u nas v CR, pac kramy jsou zavrene a postou samo brokovnici neposlou.
    Nerikam vyzbrojujte se, ale rikam, ze je mozne a pravdepodobne, ze v nocnim parku prijdes o bagl s notebookem, nebo v samoskach bude mizet zbozi daleko, ale daleko pravdepodobnej.

    Vykradacky baraku, kradeze aut a podobne, to uz jsem tady asi zminoval driv.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    ANIKEVESTIFEX: ja ted nechci rejpat nebo tak, ale pripadlo mi trosku zvlastni, ze za poslednich 10 let zadna z mojich kamaradek najednou nevarila, nezehlila a neuklizela doma (coz jsou veci, ktery vsechny delam, jen aby to neznelo jako nejaky sovinismy nebo neco, to same se tyka i chlapu). Proste mi pripadlo, ze segment, co se rozvyjel nejvic byly hospody a kavarny. Casto bez pridane hodnoty i kdyz posledni dobou nastesti i s ni, ale bylo to takovy to “absolutni vymazlovani az na uroven “to neni kafe, ale kaficko, blbecku””... vsichni si najednou kazdy vecer obednavali z dame-jidlo a cumeli na netflix.

    Ja vim, ja vim, nebo hrali hry at jsem korektni.


    Proste bohatstvi v praxi: menim sve penize za pohodli.

    Ja ted nerikam, ze by se mi to nelibilo a mnohdy jsem to delal asi taky, ale vnimal jsem v tom jakousi prezranost. Jakoby kazdy byl najednou stredni trida, jako by bylo na rozhazovani. Nic proti hrnku kafe za 60 a pivu za 90, bezesporu dobry byly.

    Ted holt asi spousta lidi uvidi, ze k pivu je potreba hackovat chmel.

    Mozna to treba narovna stredni a jizni Moravu, kde dik dovozu vseho lacineho, pestovala se repka, jako levna, dobre a levne zpracovatelna a uzitecna surovina bez prace, pritom ta mista jsou obilnice a sady CR, staci prejet hranici do Rakouzska a uvidis samo.
    V Olomouci, nejbohatsi Morave, kde si sedlaci sami postavili zeleznici, najednou je 15% nezamestnanost a vsichni, koho jsem tam znal sli do Prahy a do Brna, kde delaj (treba i) v hospodach...


    Ja vim, uz to zacina byt siroka uvaha, a pro mnohe ne hlinenych nohach. Pro me je ale nadeje: alternativni podnicek, veganskou hospodu, tu si otevru kdykoliv znovu, kdyz jsem to dokazal jednou, proc ne podruhe? Tihle lidi se neztrati, a pokud jo? No, docela dost se bojim, ze v mnoha statech nestihnou/zapomenou naset a zasadit, mozna nebude co sklizet.

    Podnikat v malem je proste, zkus, zkrachuj, zkus. Jen to tak zatim nebylo, pac nebyl duvod zkouset, kupovalo se vsechno, byly prachy.
    Ale hospody narod nenakrmi.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    NOISEGATE: Souhlas, ale ma to nevyhodu: situace je takova, ze my se starame o infra zemi, kde se jeste treba vsechno nezastavilo, je je to mission critical infra, takze mame “prazdniny”, nesmime na nic sahat, pokud to neni nezbytne nutne, rozbit i normalne neco je na kriminal, rozbit ted neco : jdes sedet 100%; navic ta pracovni doba je sporna, my delame 24/7, on-call a z 80% v noci, pac to stroje pouziva nejslabsi smena a nejmin uzivatel.
    Tedy pres den mam volno daleko vic, a v techle casech mam holt vic volna obecne, a je to sakra dobrej napad. Jenze prace neni zajic, veci se postupne rozbiji, i kdyz se nikdo nediva. Kdyz par let neinvestujes do prosperujici fabriky, zkoncis tak jako tak. Ted to ma vyhodu, ze se zastavilo vsechno, treba i konkurence.
    Je fakt, ze kdyz koukam, co vsechno najednou jde elektronicky: prijimacky, skola, nakupy na 100% normalnich veci, rizeni statu - vidim v tom obrovsky posun a asi bude vule to tak zachovat, stabilizovat a vylepsit. To je budoucnost, rek bych, a pro me dobra.

    Jenze nadnarodka s 25k lidma nepropousti logicky, treba loni v zime propustili cca 250 lidi z 1200 lokalne, a to podle principu “z kazdeho teamu X lidi”, slo samo hromada “manageru”, ale treba rok uz chybi nektery know how/what/where a ty lidi byli k necemu. Tam neni 100% logika.

    Proste prijdes o praci, pac nesouhlasis nahlas se svojim managerem, ze 4% zemrelych lidi neni vymysl medii a rymicka, at uz jsi uzitecnej a potrebnej jakkoliv. To se ti v hospode nestane, pac dobrej barman se shani stejne blbe, jako dobrej linuxar, jen nad barmanem neni 15 politickych a sebezachovnych her. Zadnej manager nevyhodi sebe :)

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    já fakt ten internet miluju, místo plný lidí, co přesně vědí, kde ostatní udělali chybu, to je prostě spása tohodle světa! Kyanidovou kapsli mám chuť si vzít někdy z vás, internetovejch chytrolínů, kteří vidí všechno svojí optikou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam