• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    GORG
    GORG --- ---
    MINERWA: 1500 jich je v karanténě?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GORG: coze? kdy nemocnice kvuli chripce u nas kolabovaly jako v New Yorku nebo Italii ?

    A problem nakazenych je ze nakazi ostatni pacienty a hlavne personal, ktery bude jednak chybet nebo nakazovat dalsi lidi v nemocnicich, kterym se kuvli tomu pritizi.. A uzkym hrdlem nejsou lidi kteri jsou v nemocnici na doleceni, ale ti kteri jsou v tezkem stavu na JIP, kterych je realne neco jako 1-2% nakazenych, takovy je parametr te nemoci. (Nenech se mylit tim ze u nas to je ted jen 0.7%, nez se dostanes od nakazy na JIP to trva 2-3 tydny, kdyz vydelim pocet nemocnych z pred 14 dny je to 1.6% a kdyz pred 3 tydny, vyjdou ti 2%, zalezi samozrejme na ruznych dalsich faktorech jako procento zasazeni ohrozene populace atd.)

    A jinak u nas mame naprosty opak panickeho pristupu, naopak byl pouzity tzv. pstrosi pristup a jeho nasledky ted vidime.
    GORG
    GORG --- ---
    MINERWA: To je článek o něčem jiném.
    Tam řešili, že ty čísla jsou cituji "meaningless".

    Jinak v srpnu přišli US vědci (četl jsem v článku NYTimes) s něčím, co je pečlivě ignorováno taktéž. Že 90% pozitivních testů by měly být správně negativní, protože by se mělo uvažovat množství viru. Takoví lidé by prý neměli být v karanténě ani neměli být trasováni. Trochu škoda, když už kvůli tomu zavíráme zemi a spousta lidí skončí na ulici.
    Samozřejmě, že něco nějaký vědec (jakýkoliv) tvrdí, nemusí být pravda, ale že to takhle ignorovaný?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    GORG: Čistě pro info: V Oxfordu záměrně sídlí i řada naprosto lunatických "rádobyvědeckých" institucí právě proto, aby mohli šoupat do novin nadpisy typu "vědci z Oxfordu" jenž však nemají se slavnou univerzitou vůbec nic společného.

    A mimochodem, už jsi se naučil poznat rozdíl mezi Itálií a Velkou Británií?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: 1500 doktorů a sester - ad karanténa, 2 mrtví
    GORG
    GORG --- ---
    E2E4: No jo ale mluvíš o potenciálním kolapsu nemocnic. Já tu nedávno linkoval aspoň tucet článků z minulých let, když nemocnice kvůli chřipce už kolabovaly, JIPky na 150% kapacity atd.

    Panický přístup může přístup situaci ještě zhoršit, a být příslovečným naplněním proroctví, když přes 40% pacientů v Motole(?) jsou lidi, kteří nepotřebují hospitalizaci, budeme dávat do karantény lékaře (to ani nevím, jestli se děje, protože média nejsou schopna podat ani tak základní informaci ve spleti všeho newspeaku o "nakažených")
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: jako vážně? https://zahranicni.ihned.cz/...la-se-velka-cast-populace-tvrdi-v-prekvapivem-vyzkumu-vedci-z-oxfordu
    proto ty restrikce rozšiřují, já bych řekla, že ti vědci změnili názor, když to jejich premiér zrovna prodělával
    GORG
    GORG --- ---
    E2E4: uplne spatna teorie. :)

    co zpusobilo zvrat u me bylo, kdyz jsem se docetl o vyjadreni vedcu z Oxfordu, kteri zpochybnili kvalitu dat o poctu nakazenych a umrti. ten paterni argument cele tehle veci do dnesniho dne.

    a nikdo dodnes zadnym odpovidajicim zpusobem tohle pocitani neobhajil. i dnes ti muzu nalinkovat,ze se berou vazne cisla pozitivnich a umrtnosti. a neni snaha obhajit jejich kvalitu, ktera byla rozporovana lidmi z prestizni univerzity uz v breznu 2020.

    (padajici lidi jsou jen fish and chips pro mozek, ale zas bych tu roli nepodcenoval. nebo si to nepamatujes, ze se to tehdy chvili resilo?)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GORG: jen se dohaduju, tvýmu myšlení nerozumím.

    to že se lidi boji/báli covidu z nesprávných důvodu ještě nemění nic na tom že to je závažný problém.

    mi přijde horší, že ze špatných důvodu lidi covid nepovažuji za závažný problém.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    E2E4: vzhledem k tomu, že jsem už na nějaká videa narazila v lednu, taky jsem byla na začátku posraná, pak jsem ale viděla ta fejková videa, trochu se uklidnila a zároveň znechutila, když jsem si o jejich tvůrcích něco zjistila, klepala jsem si na čelo, jak můžu bejt tak blbá, no a nakonec mi to DARKSUN pěkně vysvětlil, ti lidé tomu radši nevěří, protože by se z toho mohli posrat, easy
    GORG
    GORG --- ---
    E2E4: Ne, ja si nemyslim, ze tomu prikladas nejaky vedomy vyznam. Ani ja tomu neprikladal vedomej vyznam, kdyz pominu, co mi tu podsouval. Ja to nebral vazne jeste dalsi dva mesice (ty zpravy o padech lidi jsou z ledna).

    Pro me to byla pseudoafera az do vyhlaseni nouzoveho stavu, kdyz jsem pak taky zacal sledovat ty udaje o poctu "nakazenych" a menil svuj pohled, protoze to podani poctu umrti znelo znepokojive. A musim rict ted zpetne, ze PR, jak uz reklo mnoho i ceskych lekaru, to melo skvelou.

    Nejakym zaberum odpadavajicich lidi na ulici jsem nevenoval pozornost, ale zpetne si to pamatuju, ze se tohle chvili resilo zpocatku. Co uz si pak nemusis uvedomit, jak te takovehle titulky novin podvedome v te chvili ovlivni, ze v te Cine fakt asi musi resit neco silenyho, kdyz i lidi padaj na ulici. Ja pripoustim, ze to u me roli hrat mohlo. Nebudu si hrat na nekoho, kdo se vznasi nedotknutelny nad vsema manipulacema. Kazdopadne si pamatuju, ze se to resilo. A vidis. MINERWA je ochotna z tech padajici lidi delat paniku i dnes. V debate o tom, ze je to nonsense kachna :)

    Proste tohle za me ovlivnilo vic lidi, nez si myslis. Podobne jako jine vetsi nebo mensi afery - kawasakiho nemoc, "covidove prsty", nebo dnes popularni trvale nasledky COVIDu na srdce a/nebo plice. Nevidim v tom nutne nejaky komplot - proste media jako vzdy bavi negativni zpravodajstvi.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MINERWA: moje pracovni teorie: padali lidi, uveril ze covid je problem, pak se ukazalo ze s tim padanim lidi je to nejake pochybne a neprukazne a ted si mysli ze to je s tim covidem cely nejaky prehnany.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    E2E4
    E2E4 --- ---
    GORG: to je asi ten problem. z neceho, na co nikdo nebere ohled (jen ty), vyvozujes existenci verozvestu konce civilizace (to jsem asi ja s Minrwou a Mlokem?) a kvalitu jejich myslenkovych procesu (protoze si myslis ze prikladaji nebo prikladali vyznam videu kolabujicich cinanu).

    Nemocnice se neplni ze strachu z videi o kolabujicich cinanech, ale z toho ze se tu siri epidemie nemoci, ktera zpusobuje nutnost hospitalizace u velkeho mnozstvi lidi najednou..
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: tadá
    The Coverup of the Century | New documentary on how the CCP covered up the coronavirus outbreak |NTD
    http://www.youtube.com/watch?v=cav-OCuNmBI
    GORG
    GORG --- ---
    MINERWA: Proc linkujes, co jsem tu daval? Jeste k tomu chces neco rict, nebo o co jde?
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: nepřipadáš si tragikomicky?
    China: People falling down due to Coronavirus infection in Wuhan
    https://www.youtube.com/watch?v=ZAH1yO9WbuQ
    GORG
    GORG --- ---
    MINERWA: uz tu pls nespamujte.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GORG: za to ty máš věcný argumenty, fakt
    o Davidu Ickem už jsi slyšel?
    GORG
    GORG --- ---
    kdyz uz lidem zbyva jen ad hominem, tak je to jasny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam