• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    BLULAJTA
    BLULAJTA --- ---
    Ono by stačilo nevěřit vládě, ale věřit na Covid... :-)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    E2E4: Chapu a rozumim, jak funguje stat, jak fungujou cesi, jak algoritmy... Jen uz je to na me dlouhy a potrebovala jsem ze sebw tu frustraci dostat... ta bohuzel nema vetsinou nic spolecnyho s tim, ze racionalne uvazuju... :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SAAYURI: žiješ ve state kde polovinu obyvatel považuje covid za mediální humbuk a polovina obyvatel chodí s covid příznaky do práce. zdroj průzkum pro WHO:

    Češi vládě nevěří. Polovina jich chodí do práce i s příznaky - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...lanek/cesi-vlade-neveri-polovina-jich-chodi-do-prace-i-s-priznaky-40350554

    na druhou stranu, situace není černobílá, aby se dala shrnout do ano/ne, ale je to 50 odstínů šedi. těch co na to serou zvysoka

    a Facebook má algoritmy, jejich cílem je aby to vypadalo že každý kontroverzní téma je půl na půl, protože jedině tak je nejvíc zapojení a tím pádem příjmů pro facebook..
    OKENA
    OKENA --- ---
    ACIDQA: soucítím, pracuji jako vedoucí v pobytové soc.sluzbe a tohle velmi dobře znám. Nepolevuj v zodpovědné hysterii!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    YBUKO: Jasny, tomu rozumim, tam to furt nekdo hejtuje, ale i tak...
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    SAAYURI: to nemusi byt nutne presny vzorek, ale nejaka anticovid skupina, co se tam presunula hejtovat z jine anticovid diskuze, kam si tohle vlakno nasdilela. Dam boty za to, ze kdyz se ty komentare rozkliknou, tak to budou lidi i mimo Prahu 7.
    STENNY
    STENNY --- ---
    SAAYURI: Nejmenovaná velká ZŠ poblíž Prahy: Učitelé přestali vesměs kafrat, že je to jen blbá rýma a že proč by měli něco dodržovat, až když zemřel třetí kolega. Spory s rodiči na téma "ne, tady si tu roušku nesundáte; ano, když to uděláte, schůzka končí a támhle jsou dveře" odhaduju tak na 40% setkání.
    Debatní kolečko ohledně testování odhaduju ještě ostřejší, tj. že se nadpoloviční část rodičů postaví proti.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    SAAYURI: mně, omlouvám se...
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Bydlíme na Praze 7, dítě chodí do státní školky U Studánky, ve spolupráci s radnicí tam probíhá testování dětí i rodičů, kteří do školky chodí, 2x týdně, pondělí a čtvrtek, tím odběrem z kraje nosu.. Čižinský (starosta P7) dal dnes fotky na facebook, jak to probíhalo, atd. a je tam 148 komentářů, rozklikla jsem to, a z toho je minimálně 100 komentářů hejtujících a obviňujících starostu z toho, že na dětech jede Mengeleho praktiky..
    Mě se, vážení, udělalo regulerně zle z toho, co ti rodiče tam dokážou, a s některými z nich moje dcera sdílí stejnou skolku /tedy sdílela, teď už je přes měsíc doma/... jak je to možný? Jak je možný, že se tohle děje v hlavním městě, kde člověk očekává aspoň nějakou míru informovanosti... Dala bych sem odkaz, ale nejde to sdílet.. je to přímo na jeho profilu > https://www.facebook.com/jenda.cizinsky/

    Myslím, že jsme v hajzlu..
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Zkuste říct spoluobčanům: jste v epidemiologii úplně mimo, do pondělka se to doučte. Na pár lidí to zabere bez reptání, někdo si k tomu sedne chvilku v neděli večer, někdo se odmítá vzdělávat tímhle stylem, někdo nemá kapacitu, ale respektuje autority, někdo "to mrdá" a i když všichni jeho vzoři, co se neučili, jsou na pracáku, tak ze sebe víc nevymáčkne. Suma sumárum chce to osvícené vedení, na které se nabalí co nejvíc nerozhodnutých.
    DARKSUN
    DARKSUN --- ---
    ECLECTICA: Znamej covid prodelal, jentaktak ho v ustecky nemocnici zachranili, moc sanci mu nedavali (je hodne obezni). Den po tom co ho pustili z nemocnice mu umrela na covid maminka. Nadava na opatreni porad, pauzu si dal tak max tyden po propusteni...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ECLECTICA: tak kdyz se chce staryho zbavit..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ECLECTICA: Velichovky? Tam teď byla známá na 3 týdny, hrozně si to pochvalovala. Akorát se domů vrátila pozitivně naladěná :(
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    POZITRON: no, a teď si představ, že mám v okolí osobu 60+, která má manžela s těžkou cukrovkou, po bypassu... a rozhodla se strávit jarňáky v lázních kousek od Trutnovska. Rozmluvit si to, zdá se, nenechá.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ACIDQA: Vid? Ten element toho, ze zodpovednej = hysterickej me uplne dostava zoufale do kolen, ta silena bezmoc...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: moje mama je ted v blazinci, uz ji z toho hrablo, zacina treti tyden. ma strach, ze se nakazi tata, kterej ma chronicke selhani srdce, ze umre a ona se o sebe potom nedokaze postarat, coz je pravda. zhorsila se ji deprese tak, ze uz jenom lezela v posteli a sledovala televizi. fakt ji to tam prospelo, asi hlavne ten pravidelnej rezim. ona byla v blazinci mockrat a prospelo ji to myslim vzdy.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jako tak drsný jako ACIDQA (a upřímnou soustrast!) to teda nemáme, ale jsouce aktuálně jako celá rodina v karanténě s dvěma pozitivními dětmi (nákaza ve škole, jediná "riziková činnost", kterou provozujeme, plus teda školka u nejmenší), taky mám pocit, že o nějaké ty kamarády přijdu a s některými členy rodiny se ta propast o hodně prohloubí... a za zlou budu já, protože oni nějak nevidí, kde by mohl nebo měl být problém :-(
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    ACIDQA: Koubský to celé označuje jako přírodní katastrofu. Já bych jen dodal, že jsme dílem přírody a lidské chování je toho součástí. Je to komplikované.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    PALEONTOLOG: to je taky skvely :(
    Jeste bych mohla pridat spoustu historek ze skolstvi...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ACIDQA: ja ted mluvil s pravnickou, co mi resi spor o deti, a mam par historek, jak se k tomu pristupuje na soudech. Soudci bez rousek, ucastnici prskajic s horeckou.
    Volam kolegyni na karantene, jen se ptam mezi reci, jak se ma jeji stary vetchy otec? No zemrel na covid jeste pred vikendem, nakazila se od nej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam