E2E4: suhlas. ja mam za to, ze je to take nove nabozenstvo. clovek pod tlakom potrebuje "cosi", co mu dava zmysel, istotu. boh uz v dnesnej dobe ucel nesplna, zastaral, tak hladame spiknutia, konspiracie, zase cosi vyssie, co nam pomoze pochopit zmatok okolo.
prave preto podla mna nema zmysel ta "svata vojna" v roznych fb skupinkach. ja teda psychologii prd rozumiem a nezaujima ma, ale priznat si vlastnu chybu nie je jednoduche: takze nechapem, ze si niekto mysli, ze niekoho presvedceneho o tom, ze nas gates cipuje, argumentmi ubije, aby tomu neveril. co caka: ze si prizna chybu a povie: "fakt, som blbec, mas pravdu"?
druha vec, v takych diskusiach stoji stado proti stadu, navzajom sa potlapkavaju, podporuju, fakt ako sfanatizovane nabozenske sekty.
ked si myslis, ze sa hadas s blbcom, casto to skonci tak, ze sa hadaju dvaja blbci.
ja proti hoaxom bojujem tym, ze ich ignorujem. pre takeho zapaleneho konspiratora nie je nic horsie, ked mu povies, ze ta to absolutne nezaujima.
jedina taktika, ktora funguje na konspiratorov, svedkov jehovovych aj telemarketerov. na vsetkych je skoda minat vlastny cas.