• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MINERWA: Nevím, asi dobře :) Mám uBlock Origin a Adblock Plus v přibližně defaultním nastavení. Na youtubu jsem si nějak moc reklam nevšimnul (ale já na ně mám tak trochu vypěstovanou selektivní slepotu).
    ===
    https://www.youtube.com/watch?v=F1OC5e7Tn_o otevřu si například tohle (odkliknu, že se nechci přihlásit a kliknu na spuštění) a jede mi to od začátku do konce (nějaká technika o digitálních obvodech), většinou jdou i zapnout titulky (ale dost často autogenerované, takže některé technické termíny mrší neuvěřitelně, čili je nutno poslouchat a pochopit, zda jde o mili-ohmy, milióny, mega-ohmy, nebo něco zcela jiného)

    V pravém sloupci jsou "related videa" a dost často je tam něco k tématu a občas (řádově 1:10?) naprosté haluze (jako čínské akční video bez titulků, nejteplejši improvizovaná chatrč na nejstudenějším místě, nebo vrazil jsem kladivo do piána a neuvěřříte, co se stalo), ale nehrajou, dokud na ně nekliknu.

    Když video doběhne, tak naskočí 3x4 prvních videí z toho seznamu vpravo, že jako co chci vidět dál ...

    Někdy je ve videu na konci několik reklamních okýnek, ale protože jsou většinou na věci dotyčného autora a občas i povídající na ně mává tak nějak rukama a říká "nezapomeňte mě plusovat a podívat se tady na moje další videa", tak soudím, že to tam vrazil on. Párkrát se mi i stalo, že nějaký autor v půlce něčeho technockého prohlásil "a to byste nevěřili, čím se v koupelně mydlím" a pak tam chvíli komentuje nejúžasnější mýdlo do koupelny, zatímco po obrazovce tečou umělecké mydlinky a profesionálně nasvícené krabičky, načež to zakončí nečím jako "odkazy najdete pod videem a teď se zase vrátím k problému stabilizace signálu ze senzorů ..." nebo tak něco - což tam teda cpe autor taky sám a asi to vyblokovat nejde, naštěstí to většina rozumných autorů nedělá.

    Ale taky je pravda, že můj výběr videí je většinou hodně specifický (to odkazované je ze seriálu jak si udělat počítač ze základních součástek a v asi 45 dílech se skutečně postaví počítač s pamětí 16 Bytů (jo, nevejde se tam ani půlka nejdelšího českého slova) který umí sčítat a odčítat), takže možná ta správně zareklamovaná videa prostě míjím ...

    A na stahování videí mi zrovna teď funguje upravit tu adresu přidáním 9x na https://www.9xyoutube.com/wat... což mě přesměruje kamsi, kde to jde stáhnout i s titulkama (a tím pádem uchovat pro případ, že youtube hrábne a zavře krám, zabanuje heterosexuály, nebo autora smaže, protože si dovolil před pár lety podle firmení dokumentace označit přepínač na IDE harddisku jako master-slave) - takže se na youtube kvůli stejné věci většinou nevracím, protože lokální přehrávač je mnohem lépe vybavený a ovladatelný, než nějaký webový.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    GILHAD: jak ti funguje blokovač reklam na youtube?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    TUILE: a já nemám ani rádio, ani televizi a internet používám s blokovačem reklam a taky jsem nic nezachytil - vyhrávám něco? :-D :-D
    TUILE
    TUILE --- ---
    SEVEN: nemam radio ani televizi, ale internet pouzivam bez blokivace reklam a zadnej baner sem nezaznamenala.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: To muze byt, deti maj pak taky organismus rozhasenej a muzou chytit nekde venku virozu, nebo nastydnout... Tohle pocasi je taky na prd posledni dobou :)
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    TAPINA: Já tu mám puštěný rádio celej den a v posledním týdnu jsem nenašla jediný, kde by to nebylo několkrát za den.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: diky, to je prave ono. ze by mel nekdo reakci takhle dlouho, jako mama, jsem jeste nevidela. tak snad je to reakce nebo opravdu nejaka jina viroza. strevni chripka napriklad podle ty sracky.
    tata 67 let byl pred 2 tydny taky na pfizeru a reakci nemel vubec zadnou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SEVEN: Já jsem to taky ještě nikde nezachytila.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SEVEN: nejsi cilovka, tak se nediv. (reklamy na vložky nebo Babiše nás taky serou :)

    obecně některý lidí věří na adjuvanty a autismus a čipy, ty nepřesvědčí žádná kampan, takže očkovací kampaně mají být cílene na ty váhavé..

    jak zrovna tahle zafunguje - netuším.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: byla popírač do tý doby, než můj bratr řekl, že je to kráva, cca 14 dní zpět, a stala se popíračem díky kámoškám 55+ s digitální debilitou
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MINERWA: Jo aha, že byla doteď odpírač, to jsem nevěděla.
    No dobře, tak možná to pár lidí přesvědčí, asi hlavně v tý TV, na kterou tyhle lidi koukají furt. Ale stejně mě štve. Jenom na rockovým rádiu včera snad desetkrát :-(
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: vždyť ti píšu, že mojí mámu (dřívější velkou podporovatelku Peterkové) to dohnalo k tomu se mě zeptat, v kolik hodin tam otvíraj, já myslim, že to je dobře
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MINERWA: Ehm, píšu: kdyby nešlo o moje zdraví. Takže revolta z mojí strany nehrozí.
    Ale takováhle kampaň je extrémně otravná a nedělám si iluze, že by mohla přesvědčit k očkování někoho, kdo ho doteď neměl v plánu. Plus může naopak odradit lidi, co jsou rozhodnutý tak napůl, jakože možná, ještě nevím jistě... Jinak řečeno, koho by hlavně měla přesvědčit, spíš odradí.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: jako já tu tvojí revoltu chápu, ale ne každej je jako zarputilý malý dítě, který dělá věci natruc :P
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    MINERWA: Na TV nekoukám, ale je to na všech rádiích (i těch internetových, kde jinak skoro žádný reklamy nejsou) a taky běží bannerová kampaň na internetu. To muselo stát prachů...
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    SEVEN: a moje máma se mě ptá, v kolik otvíraj v tom našem očkovacím centru, já jí píšu: "ty vole, to se musíš nejdřív zaregistrovat" a ona že prej všechno ví, a že jsem úplně blbá, že jí to píšu, a že neví, jestli tam otvíraj v 6 nebo v 7 ráno, tak jí znova píšu:"to se musíš zaregistrovat! a oni ti pak pošlou čas, těžko tam budou fronty".... no, na to už mi neodpověděla, protože neumí přiznat barvu, musela jsem si vyhledat, o čem mluvíš, viděla jsem jednou, nemám tv
    SEVEN
    SEVEN --- ---
    Skoro se bojím otevřít plechovku, aby na mě nevykouknul Pafko s reklamou na očkování. To si fakt někdo myslí, že takovým kobercovým náletem přesvědčí nerozhodnutý lidi k očkování?
    Já se teda očkovat nechám, jakmile to bude možný, ale ta reklama mě neskutečně vytáčí. A jít o něco jinýho než o moje zdraví, asi bych měla nutkání se na celou věc natruc vybodnout.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: (trochu nižší)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CORNELA: nevím jestli vidíš o pár příspěvků niz, jedná se o Číňanku s čínským očkováním.. ta na to asi nemá ten správnej papír navíc i objektivně ty čínský vakcíny mají nižší účinnost..
    ACKO
    ACKO --- ---
    CORNELA: jo testujou, když maj očkování ze zahraničí
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ACKO: čínský očkování vs čínský antigenní testy říkáš? :)

    v principu by se to nemělo dít, nejspíš falešná pozitivita toho Ag testu..

    pokud to řešíš jako praktický problém, zkusil bych asi nějaké jiné / kvalitnější Ag testy nebo lépe dělat PCR pooling testy.

    a mezinárodní uznávání vakcín (zejména těch pochybnějších / méně účinných / co pokud budou některé výrazně jinak fungovat na nové varianty viru) je holt důležitá ale stále otevřená otázka..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam