• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: když ty prostě jen lžeš a balíš to do nějakých souvětí.

    3 fáze klinických testů kandidátských vakcín byla zahájena 6/2020 a v této fázi už se zjišťují jiné věci než nebezpečnost a dost léčiv k této fázi ani nedojde.

    ICMRA SARS-CoV-2 Vaccines Workshop #2 - Summary | International Coalition of Medicines Regulatory Authorities (ICMRA)
    https://www.icmra.info/drupal/news/22june2020/summary
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    Hele to je vpohodě. Lidé s diagnózou se předvedli, navzájem se zatleskali a opluskovali.

    Na stránkách EMA si to každý může dohledat sám, a tyhle troly, nálepkáře a utínače diskuzí, když dojde na fakta, navždy poslat k šípku.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Preto mimochodom nikto nikdy nerobil štúdiu toho, či odreté koleno dlhodobo nespôsobuje mozgovú mŕtvicu. Nie je to preto, že nám to Big Pharma tají. Nikto to nemusí skúmať, lebo je to chujovina.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: problém je, že zo svojej pozície laika, ktorý si myslí, že medicína funguje ako čierna mágia, úplne vypúšťaš odbornosť a kvalifikovaný odhad.

    Keď si magický feťák ako toť Psytrance, tak ti samozrejme pripadá, že všetko môže súvisieť so všetkým a odreté koleno ti môže o tri roky spôsobiť trebárs mozgovú mŕtvicu. Preto je pre teba svet desivým miestom plným nepoznaných a nepoznateľných kauzalít a súvislostí.

    Keď si ale niekto, kto sa vývojom vakcín a molekulárnou biológiou zaoberá, a máš informácie, ktoré sú napríklad pekne zhrnuté v tom Reddit poste, jednoducho vieš, že veľkú množinu následkov môžeš rovno vylúčiť, lebo ich jednoducho mechanizmus vakcíny nijak neumožňuje. Ani dnes, ani o mesiac, ani o dvadsať rokov.

    Len na to by si musel mať trojciferné IQ.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Lžeš.

    Víc se tím nemá cenu zabývat. DOnekonečna vyvracet a pitvat lži je jejich podpora.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: me asi nemusíš vysvětlovat, jak funguje uvádeni léčiv na trh. Pouč svoje soudruhy, co tu metaj slova typu "kokot". Co mi ale chybí je věta znění: jo, Johny, že to je stále "experimentální vakcína schválená pro nouzové použití", je pravda pravdoucí. A že se schválila nouzově v době, kdy nikdo nevěděl, jaká bude skutečná smrtnost a že se v v tv se v tu dobu vysílalaly obrázky jak v Číně na ulici padaj lidi k zemi při čekání autobus, už se také nepřipomíná.

    Na důležitou věc jsi při svém poučování zapomněl, že se zkoumají také dlouhodobé účinky vakcín.

    Tak než si zase začnem psát, je pro mě zásadní si narovinu říci, ano je to vakcína experimentální a schválená v nouzi, kdy jsme si mysleli že umře každý pátý infikovaný (jako sars) a dlouhodobých účincích zatím nemáme spolehlivé informace.

    Takže logické je, že kdo je statisticky velmi ohrožen, nechť podstoupí neznámé riziko z exp. očkování a kdo je statisticky ohrožen stejně jako chřipkou, ať si dělá, co chce.

    Mnoa až se toto vyjasní, tak si posvítíme na tečku. Pak dvojtečku. A u trojtečky a čtyřtečky už to snad bude jasné, kdo tady celou dobu lže
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: musim rict pane kolego, ze jste si s dezinformacnimi dezolaty z nyxu pekne vytrel prdel. gratuluji a neposilam ani klicenku.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SPAMST: ta uvedená čísla jsou česká a se severní koreou nemají co dělat. keep trying!
    EKG
    EKG --- ---
    E2E4: A nebyl to ten technik od 5G, co nechal omylem vysilace pracovat v rezimu "Give Everybody Covid" misto "Make Everybody Gay"? #kecy
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: jde o to, zda sem lidí píšou nepodložené blbosti a konspirační teorie, případně rovnou ruskou propagandu nebo něco podloženého fakty a daty..

    například škodlivost a neúčinnost vakcín nutně předpokládá osizení procesu schvalování a falšování dat, a to celosvětově..

    ok, ale pokud to tak je, tak je to nedokazatelné, stejně jako hypotéza, že pandemii způsobili mimozemšťani a vlády nám to tají, protože mimozemšťani elitám slíbili nesmrtelnost :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: a po některých vakcinach se doopravdy umírá, např vzácný učínek vakcíny proti žluté zimnici je - žlutá zimnice.

    nebo u vakcín proti obrně, u těch existuje obrna způsobena vakcínou, protože ta podávána na lžičce není 100% účinná, v zemích kde jsou málo proockovany a je tam špatná úroveň hygieny, z te slabší obrny která je ve vakcíne (jo, je to živý virus, ale min škodlivá varianta) se to šíří a zmutuje do varianty která způsobuje obrnu.

    no hlavně že nejsou experimentalni :)

    všechny vakcíny i léky procházejí procesem klinických zkoušek, kde se vyhodnocují nežádoucí účinky. v 3. fázi se testují na desetitisících lidí, takže se vychytají i vzácné nežádoucí účinky v řádu 1:10000. pak má lék podmíněnou registraci, stále se sleduje zda se neobjeví něco dalšího.. (což se i stalo, u mRNA vakcín ve specifickém věku riziko myokarditidy/perikarditidy, u vektorovych ten problém se srážlivosti)

    u vakcín proti covidu byl ten proces úplně stejný, akorát byl zrychlen díky tomu, že se ty fáze klinickych zkoušek dělaly paralelně. (což se normálně nedělá, protože firmy nejdou do rizika, že se ukáže že lék je neúčinný, nebo má nepřijatelné nežádoucí účinky, v případe covidu tam byly různé státní podpory a RRR pro firmy bylo přijatelnější..

    mimochodem, 2 vakcíny - od největšího výrobce vakcín GSK/Sanofi a mRNA od curevac těmi zkouškami neprošly.

    a pak samozřejmě ruské vakcíny, Sputnik se začal dávat už po druhé fázi, nebo u čumakova kovidvaku k 3. fázi klinických zkoušek stále nedošlo. takže ano, ruské vakcíny jsou trochu experimentální, zvlášť ten cumakov. Sputnik dopadl v 3. fázi dobře (i když ani ta nebyla úplně na západní úrovni). problémy se srazilivosti se nenašly, protože se to nezkoumalo. z principu budou stejne jako u jiných vektorových vakcín. (Johnson je stejný jako jedna z dávek Sputniku)

    ale u toho čumakova bych souhlasil, že je experimentální.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: ad první odstavec, strašení, odříznutí atd bylo největší u nás za první vlny na jaře 2020. ale covid nebyl. a nadrumrti taky ne.

    totéž ve všech zemích, kde jeli zero covid, všechno jako u nás, ale málo případů a tím pádem žádný nadumrti..
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    PSYTRANCE007: buď fklidu, je to stále dokola ta stejná partička několika id, co tu kope do lidí, zatímco admin se dívá jinam. Chraň tě pánbůh napsat něco podobnýho a máš bednu banánů
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: úmrtí nad normálem? Rozhodně na to nemohlo mít vliv strašení od rána do večera v tv, určitě s tím nesouvisí úplné odříznutí nejohroženějších skupin od jejich blízkých, určitě za to nemůže ani úplné zastavení preventivní péče ani odklady plánovaných operací ani demografická situace. Je to jen a jen čistý covid. Tomu určitě věříš.

    A na to, jak jsou nové léky schvalovány tu máme zajetou metodoligii .... tedy měli jsme. Teď se sbírají data asi z největšího experimentu všech dob. Také jsme měli zcela jasno, co to je ta vakcína a že se po ní neonemocní. To už je nyní také jinak. Copak není zřejmé, že aby byly výsledky, musely se přiohnout kritéria úspěchu?

    Je ale dobré, že už alespoň diskutujeme o faktech. A tím je, že jde stále o experimentální vakcínu. Za připomenutí tohoto "faktu" lítaly na nyxu ještě před půl rokem banány, že to prý není pravda ...
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PALEONTOLOG: co chceš počítať keď už si niekde našiel celosvetové 1% je tam zapocitana aj severná Kórea, je tam už aj omikron, pokiaľje u omikronu reinfekcia 1% nebudeto to štatistická odchýlka? :D

    Ta úmrtnosť 0.2% z testov vakcín bola z alfy takže umrelo na svete 5 krát viac ľudí než malo?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SPAMST: takze ulohu nezvladnes. no chtel jsem ti dat prilezitost zlepsit si renome, ale bohuzel.
    s normarnim clovekem bych se mohl bavit dal treba o tom, kterej rok pandemie byl nejhorsi, nebo proc je ted po omikronu smrtnost 1% a stale klesa, ale kdyz ty jses takova dilina, ze neni o cem.
    oblbuj minervu a dalsi neurologicky pacienty, ale ani mezi lidma, co absolvovali ucnak, nemas co delat.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PALEONTOLOG: takže tvoja predstava matiky je že čím viacej budeš okoliu nadávať tak sa zmení výsledok?
    To ze ta výsledok vykorenil nie je môj problém...

    Matika a biológia najväčší strašiak Temných elfov :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PRAASHEK: leda kruzitkem :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TAPINA: poznáš!
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    PSYTRANCE007: E2E4:
    Pokud chcete porovnávat všechny poškozené a ne jen mrtvé tak na straně covidu to budou minimálně stovky tisíc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam