• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    SPAMST: JOHNYTHEDEVIL: a co dlouhodobé účinky experimentálního Sputniku V ?
    JONY
    JONY --- ---
    SPAMST: prosím tě, ty si opravdu neber matematiku ani biologii do úst vzhledem k tom, jaké pavědecké a mašíblovské věci postuješ dlouhodobě napříč nyxem.
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    PALEONTOLOG: to už sa tu riešilo kukni históriu a ako neviete ani čítať dokumenty.

    Takže zase Matika a biológia najväčší strašiak Temných elfov :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    diskuse s theblbem :D
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: super, takže jsme se dostali k tomu, že stále probíhá třetí fáze testování. A sám píšeš konec treti faze skutecne nastane az s dlouhodobymi daty. Takže byť oklikou se dostáváme na začátek - dlouhodobé účinky nejsou známy.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: takze neni experimentalni, ale prislusnym regulacnim uradem schvalena v rezimu podminene autorizace prodavat.

    Uplne stejne jako jakekoliv jine lecivo - konec treti faze skutecne nastane az s dlouhodobymi daty, do te doby je to v rezimu podminene autorizace..

    A mas teda pocit, ze ta data jsou zfalsovana, nebo ze jsou data spatna a rozhodnuti EMA je zmanipulovane? A mas pro ten pocit nejake dukazy?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: ale ty tým dátam od EMA a SÚKLu nerozumieš. Načo si to vôbec čítaš?
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    After reviewing updated quality, safety, and effectiveness data and verifying the positive benefit–risk balance, the EMA has recommended on October 14, 2021 that the conditional marketing authorization for Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine be renewed [16].
    ** Stále probíhá 3.fáze testování a sběr dat pro finální schválení. Víc, než uvést fakta opravdu nedovedu. Na stránkách ema nebo súkl si to každý může přečíst sám.
    *** pokud jste byli spokojeni s tečkou, pak dvojtečkou a trojtečkou a nyní se těšíte na čtyřtečku, asi nemá cena abychom si dál psali, protože jste se podle mého názoru nechali vystrašit a obelhat.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: jinak jaka vakcina je podle tebe jeste experimentalni?

    1) mRNA vakciny od Pfizeru a Moderny
    2) mRNA vakcina od CureVac (neprosla klinickyni testy)
    3) proteinova vakcina od GSK/Sanofi (neprosla klinickymi testy)
    4) vektorova vakcina od AstraZeneca a Johnson&Johnson
    5) proteinova vakcina od Novavax
    7) Sputnik, SINOPHARM (zacaly se pouzivat pred koncem 3. faze klinickych zkousek)
    8) Cumakov KoviVak (3. faze klinickych zkousek neskoncila)
    8) nova vakcina proti chripce (napr LAIV/FluMist)
    9) vsechny
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: tady mas rozdil mezi EUA a CMA. EMA udelala CMA, ne EUA.

    Press corner | European Commission
    https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/qanda_20_2390

    Tady mas summary toho procesu v ruznych zemich. povsimni si, ze jediny rozdil je v dobe sledovani, ktera byla 2 misto 6 mesicu. No a 6 mesicu uz uplynulo.

    Summary of COVID-19 vaccine approval processes in the UK, EU, and the US

    While UK, EU and US have also expedited the COVID-19 vaccine approval process, regulatory authorities in these countries have made no compromise on quality, efficacy & safety standards [6, 21]. A key difference between the expedited procedures (emergency use authorization/temporary use authorization/conditional marketing authorization) used for COVID-19 vaccines and standard licencing procedures is the length of study participants’ follow-up to evaluate the duration of protection and if there were any rare adverse events down the road. The average follow-up period used for COVID-19 vaccine procedures is 2 months, but standard licencing procedures require 6 months [22]. It is important to note that COVID-19 vaccines, SINOPHARM in China, and Sputnik V in Russia have been approved for use even before the completion of phase 3 trials.

    Marketing authorization of COVID-19 vaccines across UK, EU, and the US: fact-checking and the implications for future research | Journal of Pharmaceutical Policy and Practice | Full Text
    https://joppp.biomedcentral.com/articles/10.1186/s40545-021-00400-0
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: když ty prostě jen lžeš a balíš to do nějakých souvětí.

    3 fáze klinických testů kandidátských vakcín byla zahájena 6/2020 a v této fázi už se zjišťují jiné věci než nebezpečnost a dost léčiv k této fázi ani nedojde.

    ICMRA SARS-CoV-2 Vaccines Workshop #2 - Summary | International Coalition of Medicines Regulatory Authorities (ICMRA)
    https://www.icmra.info/drupal/news/22june2020/summary
    EKG
    EKG --- ---
    VYHULENY_UFO: Od te doby pouziva vyhradne stonky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    EKG: kdyz zkusil lecbu psychedeliky, vypadl z toho johny.
    EKG
    EKG --- ---
    VYHULENY_UFO: Jakub Vandrovec leci troly konopim. Bud jako Jakub Vandrovec.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: no to asi nevis, jak to funguje - vsechny vakciny proti covidu (asi teda krome tech ruskejch) prosly stejnym procesem jako jakykoliv jiny lecivo - 3 faze klinickych zkousek, jejich vyhodnoceni regulatorem, podminecna registrace, po nejaky dobe plna registrace.

    Tady mas jak to funguje u EMA.

    Conditional marketing authorisation | European Medicines Agency
    https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/marketing-authorisation/conditional-marketing-authorisation
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAR_TINA: vis co nechapu, proc maji lide na internetech potrebu diskutovat s curaky typu johnytheretard. ten magor lze a siri naprosty nesmysly od chvile, kdy dostal ucet na nyxech. kdyz pred 8lety rusky nackove okupovali Krym, siril jejich propagandu a i zde na nyxech ma auditko s dezinformacemi, i kdyz jim rika alternativni zpravy.

    kdyz nekdo lze a je dezinformacni dezolat, tak s takovymi se nediskutuje, taci se proste posilaji rovnou do prdele.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    Hele to je vpohodě. Lidé s diagnózou se předvedli, navzájem se zatleskali a opluskovali.

    Na stránkách EMA si to každý může dohledat sám, a tyhle troly, nálepkáře a utínače diskuzí, když dojde na fakta, navždy poslat k šípku.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Preto mimochodom nikto nikdy nerobil štúdiu toho, či odreté koleno dlhodobo nespôsobuje mozgovú mŕtvicu. Nie je to preto, že nám to Big Pharma tají. Nikto to nemusí skúmať, lebo je to chujovina.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: problém je, že zo svojej pozície laika, ktorý si myslí, že medicína funguje ako čierna mágia, úplne vypúšťaš odbornosť a kvalifikovaný odhad.

    Keď si magický feťák ako toť Psytrance, tak ti samozrejme pripadá, že všetko môže súvisieť so všetkým a odreté koleno ti môže o tri roky spôsobiť trebárs mozgovú mŕtvicu. Preto je pre teba svet desivým miestom plným nepoznaných a nepoznateľných kauzalít a súvislostí.

    Keď si ale niekto, kto sa vývojom vakcín a molekulárnou biológiou zaoberá, a máš informácie, ktoré sú napríklad pekne zhrnuté v tom Reddit poste, jednoducho vieš, že veľkú množinu následkov môžeš rovno vylúčiť, lebo ich jednoducho mechanizmus vakcíny nijak neumožňuje. Ani dnes, ani o mesiac, ani o dvadsať rokov.

    Len na to by si musel mať trojciferné IQ.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Lžeš.

    Víc se tím nemá cenu zabývat. DOnekonečna vyvracet a pitvat lži je jejich podpora.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: me asi nemusíš vysvětlovat, jak funguje uvádeni léčiv na trh. Pouč svoje soudruhy, co tu metaj slova typu "kokot". Co mi ale chybí je věta znění: jo, Johny, že to je stále "experimentální vakcína schválená pro nouzové použití", je pravda pravdoucí. A že se schválila nouzově v době, kdy nikdo nevěděl, jaká bude skutečná smrtnost a že se v v tv se v tu dobu vysílalaly obrázky jak v Číně na ulici padaj lidi k zemi při čekání autobus, už se také nepřipomíná.

    Na důležitou věc jsi při svém poučování zapomněl, že se zkoumají také dlouhodobé účinky vakcín.

    Tak než si zase začnem psát, je pro mě zásadní si narovinu říci, ano je to vakcína experimentální a schválená v nouzi, kdy jsme si mysleli že umře každý pátý infikovaný (jako sars) a dlouhodobých účincích zatím nemáme spolehlivé informace.

    Takže logické je, že kdo je statisticky velmi ohrožen, nechť podstoupí neznámé riziko z exp. očkování a kdo je statisticky ohrožen stejně jako chřipkou, ať si dělá, co chce.

    Mnoa až se toto vyjasní, tak si posvítíme na tečku. Pak dvojtečku. A u trojtečky a čtyřtečky už to snad bude jasné, kdo tady celou dobu lže
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: musim rict pane kolego, ze jste si s dezinformacnimi dezolaty z nyxu pekne vytrel prdel. gratuluji a neposilam ani klicenku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam