• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: cituji : Mas a priori nazor, ze mRNA vakciny jsou nebezpecne . Tak tohle považuji za onen světonázor, který není podložený fakty. Ani jsem nic takového nikde nenapsal. Stále dokola omílám termíny nezvyzkoušené dlouhodbé účinky, risk management. Ano, hloupý snad nejsem, když píšu o tom, že tyto vakcíny mají smysl tam, kde je riziko jasně zvýšené (vyšší věk a haldy nemocí).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    E2E4: Hele, o tom avokádu už jsem naprosto vážně přemýšlela, protože ho poslední dobou jím dost často a dřív jsem ho nejedla vůbec. Pro psy je jedovaté už v malé dávce. Co když obsahuje něco, co psům vadí hned a lidem až po dlouhé době soustavné konzumace? Řeší antivaxeři avokádo? Měli by! :o)
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    E2E4: to ma tesnit? Ja teda mel respik a musel jsem ho propichat aby me dobre luftoval kdyz uz jsem ho nekde mel a pak uz to slo. Je dulezity aby vzduch cirkuloval.
    CORDELL
    CORDELL --- ---
    PSYTRANCE007: to je nezodpovedny chodit na firemni vecirek, jeste ze na takovy veci nechodim :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: No jo, no. Dlouhodobé následky covidu neznáme, ale víme, že existují. Už teď jsou lidi, kteří nejsou po roce od covidu z problémů venku a my akorát nevíme, jestli ty následky budou trvat dva roky, deset nebo padesát. Dlouhodobé následky vakcíny neznáme a nevíme, jestli existují. Neznáme zatím žádnou vakcínu, která by nějaké měla.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: nojo, jenze to je asi tak nezname, jako dlouhodoba rizika bezpecnostnich pasu v aute nebo avokadoveho toustu. :)

    Dlouhodoba rizika covidu jsou jina - horsi. Treba takovy EB virus ma jako dlouhodobe riziko roztrousenou sklerozu, dost lidem se DOSUD nevratila chut a cich, dost lidi je pravdepodobne trvale invalidnich na plice, maji chronickou unavu (podobne jako u EB viru)..

    Opet delas tu chybu, ze porovnavas ockovani vs nic (misto covid jako neockovany vs covid jako ockovany).

    U dlouhodobych rizik vakcin si nedokazu predstavit, co by to asi tak mohlo byt, neexistuji ani mechanismy, ani precedenty. Navic mRNA vakciny neobsahuji nic nevyzkouseneho - mRNA je soucasti covidu, kdyz ho chytis, a "lipidove nanocastice" je sexy nazev pro "male kulicky tuku".

    Krome toho, mas od zacatku moznost se ockovat vektorovymi vakcinami (slusne proverena technologie, teda plusminus ten opici adenovirus u Astry, ale porad je tu Janssen s lidskym adenovirem :), a dnes uz dokonce i proteinovymi (velmi dobre casem proverena technologie, teda plusminus nevyzkousene prirodni saponiny :).

    Jinak ja fakt nemam svetonazor, ja jen sleduju soucasne poznatky vedy.

    Tohle je asi to nejdulezitejsi, ty si myslis, ze to je otazka nejakeho nazoru, a kdyz ho clovek ma, tak ho nikdy nezmeni.. Jenze tohle je, obavam se, "podle sebe soudim tebe". Mas a priori nazor, ze mRNA vakciny jsou nebezpecne (bez nejakeho solidniho podkladu, krome "jeste to nemuzeme vedet"), na druhou stranu nedokazes poprit jejich prinos, protoze tak hloupy nejsi..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    parada e2e4 ma noveho kamarada, johnytheretarda a jeho svet alternativnich medii.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: toto pojetí benfitů jsem dopředu odmítl. Podle mě je aplikace mrna vakcíny dobrá u vybraných skupin, o kterých už víme, že jsou velmi ohraženy. Jsou to lidé ve vysokém věku a lidé s mnoha chorobami. Ostatní skupiny nejsou statisticky afaik ohroženy více než je tomu u jiných podobných virových onemocnění. Dokládám to informací ze studií Pfizeru, kde v kontrolní skupině dětí do ?? let nezemřel nikdo. Tahle skupina je podle mě jasný příklad toho, kde neočkovat.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: dík za odpověď, už to nevypadalo, že to tu zazní. Tak super, shodujeme se, že dlouhodobé vedlejší účinky mrna vakcín jsou neznámé. Jak jsem psal na začátku, když jsme začali diskuzi o nenámém riziku, stačila tři písmena : ano.

    A ano, neznáme ani dlouhodobá rizika covidu. Což je ovšem zcela jiný typ rizika. My to riziko neznáme, tak proč tedy bojovat proti riziku, které možná ani neexistuje? Proč bychom neměli bojovat proti např. proti nešemu podobně imaginárnímu např. libtardismu, nebo proč se nepřipravujeme na invazi flotily Aštara Šerana? Rizika jsou též neznámá a též mohou být fatální ...

    ** oproti ostatním šulinům a vyhulenkám jsi borec, žes přes jiný (světo)názor dokázal pochopit, co vlastně píšu a vlastně přiznat, že se jedná o fakt a to přes to, že se diametrálně liší pohled na interpretaci toho faktu.

    Takže nyní, když panuje shoda, že rizika dlouhodobých vedlejích účinků jsou neznámá, si můžem naaplikovat risk management tak, jak se to dělá, když se používá mozek. Podle mě neznámé riziko implikuje postup, kdy bychom neměli málo rizikové skupiny hnát do neznámého rizika (které může být fatální).
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: jo a jeste by mne zajimalo, jakou z 3 moznosti zvolite, v hypoteticke situaci (aktualni odhad u opicich nestovic):

    1. prodelat nemoc, ktera ma umrtnost 1:100 (spis mene)

    2. 100+ let proverena vakcina bez dlouhodobych ucinku, ucinnost 85%, akorat zivot ohrozujici vedlejsi ucinky v radu 1:10000

    3. mRNA vakcina s banalnimi nezadoucimi ucinky podobnymi jako u beznych vakcin, ucinnost v radu 80-90%, ale nezname dlouhodobe ucinky
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Where Death Rates Rose the Most During the Pandemic - The New York Times
    https://www.nytimes.com/interactive/2022/05/23/health/covid-death-toll-world.html
    SPAMST
    SPAMST --- ---
    No asi budeme mat pravdu všetci, a vyjeb.. zo všetkými :D

    “And now they’re saying, ‘of course we didn’t follow federal procurement laws, we didn’t have to—this was just for a prototype,'” he added.

    Pfizer Moves to Dismiss Lawsuit From COVID-19 Vaccine Trial, Citing ‘Prototype’ Agreement
    https://www.theepochtimes.com/pfizer-moves-to-dismiss-lawsuit-from-covid-19-vaccine-trial-citing-prototype-agreement_4481422.html
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: a co se píše v letáku ? :D

    složení účinné látky Tozinameran (wiki)
    The modRNA sequence of the vaccine is 4,284 nucleotides long.[108] It consists of a five-prime cap; a five prime untranslated region derived from the sequence of human alpha globin; a signal peptide (bases 55–102) and two proline substitutions (K986P and V987P, designated "2P") that cause the spike to adopt a prefusion-stabilized conformation reducing the membrane fusion ability, increasing expression and stimulating neutralizing antibodies;[34][109] a codon-optimized gene of the full-length spike protein of SARS-CoV-2 (bases 103–3879); followed by a three prime untranslated region (bases 3880–4174) combined from AES and mtRNR1 selected for increased protein expression and mRNA stability[110] and a poly(A) tail comprising 30 adenosine residues, a 10-nucleotide linker sequence, and 70 other adenosine residues (bases 4175–4284).[108] The sequence contains no uridine residues; they are replaced by 1-methyl-3'-pseudouridylyl.[108]

    -ať je to co je to, tak já to vidím na velký špatný a hlavně nesrozumitelný. pročpak neexistuje na vysoké škole života obor genetika, s tím by se mělo něco dělat, sdílejte než to smažou

    E2E4: to máš těžký, on umí psát, ale neumí číst. a pokud něco čte a neodpovídá to jeho přesvědčení, tak to nemůže existovat. po sprše informací se otřepe a po chvíli vytáhne protřelé fráze. nic co bychom neznali z doby konfliktu na ukrajině 2014.
    naštěstí takto vědecká systematická práce neprobíhá a i negativní výsledek je potřeba přijmout.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: a ty jsi zase neodpovedel na moje otazky, zestrucnim:

    1. kratkodobe je vakcina benefit proti nevakcine - souhlas?
    2. strednedobe taky - souhlas?
    3. jakych vakcin se tvoje obava o dlouhodobe ucinky tyka? Mame tu krome mRNA i jednu zapadni proteinovou vakcinu, dve zapadni vekotorove vakciny, cinske vakciny s inaktivovanym virem, ruske vakciny, indicke vakciny..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: hele, ty ses uplne vypatlanej, jakych 5let. mrna vakcinu na zviratech otestovali uz pred 32 lety a od ty doby jede vyvoj a vyzkum. tak ty blbe aspon nelzi.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: vzdyt jsem to napsal uz asi 3x.

    ano, nevime dlouhodobe dusledky ockovani, ale nic jim nenasvedcuje (rychly rozklad komponent vakciny, reakce imunitniho systemu at uz je jakakoliv je nejvetsi na zacatku, zadne strednedobe dusledky, analogie s ostatnimi vakcinami)

    zrovna tak ale nevime vime dlouhodobe ucinky prodelani covidu zejmena tezsiho prubehu covidu, ale lecos jim nasvedcuje (zname mechanismy - poskozeni epitelu, perzistence viru, projevy ve strednim obdobim analogie s ostatnimi viry)

    krome toho ale vime kratkodobe a strednedobe ucinky ockovani vs prodelani covidu, kde vakciny vychazi jednoznacne lepe.

    Velmi pekne je to popsane v tom redditu co posilal SPIKE411.
    ADM
    ADM --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: na moznost dlouhodobych rizik injekci proti covidu ti zadny skalni covidista neodpovi, zatim ty rizika testuji na sobe a jeste nemaji vsechny udaje, bude potreba vic casu a dalsich davek ...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Nemáš nárok cokoli chtít dokud ti tu samotnému visí hned tři otázky které schválně ignoruješ a které se týkají přesně toho samého problému.

    Takže odpověz nebo vypadni.

    [HARDCABB @ COVID-19 co teď a co potom?]
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: 2 měsíce, jo :D
    2 hodiny
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: neodpověděl jsi natoto: řešíme jedno téma, riziko vedlejších účinků mrna vakcíny v dlouhodobém horizontu. Opakovaně tu vynáším jediný logický argument, že to prostě z principu nemohlo být otestováno, protože to je echt nové a ty se teď opět snažíš to téma rozmělnit. Fakt nedokážeš pobrat, že když to před 5ti lety neexistovalo, že ty dlouhodobé vedlejší účinky prostě NEMOHLY být vyloučeny? Že bys už na tuto jednoduchou logickou otázku konečně odpověděl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam