• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Účelem té imunizace je ale právě to, abys nemoc nedostal alespoň bez částečné imunity.
    Takže získávat imunitu proti covidu tak, že se nakazíš covidem, je jak hašení ohně benzínem. :-)
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: ne díky, nedal. "Věřím" těm vědcům, kteří tvrdí, že prodělání zajistí lepší imunizaci organizmu než očkování.

    Mnoa k těm nadúmrtím ... víme jak se léčili pacienti s covidem, tedy tou smrtící chorobou? Podle dostupných informací nijak. Dej si paralen a lež doma, mnoa teprve až se dostaneš na jipku, tak ti napícháme úplně všechno možný. Údajně účinné protokoly s generickými léky byly systematicky odmítány jako nezvyzkoušené a nedostatečně prostudované a potenciálně nebezpečné, co na tom, že byly výsledky ... ehe nepřipomíná to něco resp opak nečeho? Nebo jsem si zase něco vymyslel?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: na Slovensku sis mohl dát i ten Sputnik a u nás skoro taky (viz bizarní aféra Hamáček Sputnik Vrbětice).

    v případě, že by byl k dispozici, dal by sis ho ?

    a pořád tu je možnost 2 vektorových a dnes navíc jedné proteinové vakcíny proti covidu.. ty teda taky mají nějaké obavy z dlouhodobých účinků?
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: tak ta selekce, čím se zabývat a čím ne, je zjevná. Mě prostě nezajímá, čím čínská nebo ruská vláda nutí očkovat svoje obyvatele, zajímá mě především "domácí" dění.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    For mRNA, Covid Vaccines Are Just the Beginning | WIRED
    https://www.wired.com/story/for-mrna-vaccines-covid-was-just-the-beginning/
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    1 in 5 Adult Covid Survivors in the U.S. May Develop Long Covid, Says CDC - The New York Times
    https://www.nytimes.com/2022/05/24/health/long-covid-infections.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: myslel jsem si to. (u ruskych vakcin je proste duvodu k obavam vic, ze ucinnost a bezpecnost Sputniku je predevsim otazka politicke propagandy snad nezpochybnis? a to jsem ani nemluvil o GMP v Rusku.. ovsem nekdo kdo vidi obavy jen u zapadnich mRNA vakcin najednou nevi, nezabyva se, chapu.)

    K tomu druhymu:

    1. studie o ucinnosti - tam na definici umrti s covidem a hlaseni nezadoucich ucinku nezalezi. Tam jsou sledovane porovnavane porovnatelne (vek, komorbidity..) skupiny nakazenych s ockovanim a bez a hele, u ockovanych jsou umrti nizsi. Kdyby bylo ockovani tak zle, tak v ockovane skupine nebude ~10-20x mene umrti ne? A znovu, je to stratifikovane pres vek, tj plati to pro vsechny vekove skupiny, tedy ockovani se vyplati i pro mlade zdrave..

    2. realna data nadumrti jsou nezavisla na definici umrti na covid. Ve vsech zemich kopiruji nadumrti krivky oficialnich umrti na covid, plus nejakych 10-50% navic? A krivky umrti nekoreluji s krivkami vakcinace. V proockovanych populacich dochazi k mene umrtim. atd atd.

    Tezko tohle nejak vysvetlis korupci a smlouvou s Pfizerem..
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nejlepsi by bylo s dementy jako je johny nediskustovat a nechat je v jejich bublinach, kde si vzajemne sami honi suliny.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    ačkoli nemocní v pravém slova smyslu nebyli
    🤦🏻‍♂️

    Proto se ve statistikách dále rozlišují lidé s lehkými/těžkými příznaky, hospitalizovaní, mrtví.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: Rád bych ti vyhověl, ale na tyto otázky nedokážu odpovědět, neb se tím nezabývám a žádné info k tomu nemám. A tím pádem bych to ani nikomu nedoporučil natož nutil.

    E2E4: tak k tomuhle informace mám. Metodika sběru dat ohledně smrti je velmi nakloněna spojovat s covidem vše (absolutní extrém byly ti započítaní mrtví z autonehod, kterým vyšel test) a naproti tomu extrémní obtížnost a také nechuť spojovat obtíže s vakcinací. Toho si nelze nevšimnout. Pak je tu také odklon od zavedené praxe, kdy za nemocné jsou považováni všichni s pozitivním testem ačkoli nemocní v pravém slova smyslu nebyli. A to zdaleka nejsou všechny faktory, které do hry čísel lze započíst, jen ty nejkřiklavější.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAIDEL: problémy jsou dva. 1) vědci se snaží přesvědčit každého pitomce. To nejde. Stejně jako nic nelze říci na 100 % 2) informační válka, která začala už dávno, zacílila na pitomce a vypěstovala v nich odpor k autoritám a neznámému (a neznámého je pro pitomce fakt hodně).

    Malé snadné řešení pro nyx je tady ty špatně přeložené kecy šířící se od ruských a podobných trolů přes ... pitomce (jaké překvapení) eliminovat. Nereagovat, nepodporovat, nekrmit.
    I když se tu mnozí dobře snaží vysvětlovat a přesvědčovat, způsobí to je mnohonásobné uvedení těch samých nesmyslů - jen si spočítejte výskyt slova "dlouhodobé" v diskuzi. A hustý, opakovaný výskyt nesmyslů může zahnízdit v hlavě někoho, kdo to čte letmo a úplně nerozumí. Nakazí se a bude to šířit dál.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: A porad ses nevyjadril o ostatnich vakcinach.

    Zejmena Sputnik-V (malo klinickych a observacnich studii, pochybnosti o klinicke studii - vyrazeni lidi s komorbiditami, vyrazeni lidi co chytli covid po prvni davce a zazracne vysoka deklarovana ucinnost) a Cumakov KoviVak (ani nedobehla 3. faze klinickych zkousek.)

    Reknes, ze jsou ruske vakciny taky experimentalni a jejich dlouhodoba rizika nejsou znama?

    A reknes, ze "nezname dlouhodobe ucinky mRNA vakcin" pochazeji z ruske propagandy?

    Ne? Myslel jsem si to. :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CAIDEL: to je obecnej problem, cernobily videni.. v zasade viz E2E4.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Mě omyjou. Otevřu diskuzi a bum! Dlouhodobé nežádoucí nepředvídatelné účinky. Jak může lék, nebo vakcína způsobit něco, cokoliv, po dlouhé době, když už v těle dávno beze zbytku není?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    E2E4: V tomhle konkrétním případě nepochybně, tady je vygumováno, nicméně mluvil jsem obecně.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    CAIDEL: Myslim ze daleko driv jsem narazil na limity logiky / neschopnosti zmenit nazor.

    I kdyby byly dlouhodobe ucinky ockovani uplne nejiste, stejne tak nejiste jsou i dlouhodobe ucinky covidu. Vcetne mene rizikovych skupin.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    E2E4: Tady trochu narážíš na limity vědy, respektive na limity toho, jak lze vědu komunikovat směrem k BFU.

    Je mRNA nová technologie? Není.
    Stalo se někdy v historii, že by vakcína měla POUZE dlouhodobé účinky které se objeví po třiceti letech? Nestalo.
    Zná vůbec věda způsob, jak by se něco takového mohlo stát? Nezná.

    Jenže vědec bohužel nemůže říct: Je to úplná kravina, nic takového prostě nehrozí. Může říct maximálně něco jako "Nevíme o žádných dlouhodobých účincích, ale úplně stoprocentně nelze něco takového vyloučit (ač je šance 0.0001%)."

    Načež ti blbec řekne: Cha, vidíte, já vám to říkal, nic nevědí a vyloučit to nelze!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TAPINA: to mas jako nestovice.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VYHULENY_UFO: No a taky za tu dobu zjistili, že se jednotlivá onemocnění zásadně liší - něco má bezpříznakové průběhy, něco ne, něco je přenosné mezi lidmi, něco ne... skoro by se nabízelo, že něco má dlouhodobé následky a něco ne.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    E2E4: až toho bezďáka jednou doholíš a domeješ, tak spatříš okoralého starce, který si stejně myslí, že očkování způsobuje autismus. sice je to lékařsky vyvrácené, ale existuje na to jedna práce a tu bude citovat do konce života svých dětí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam