• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: no a teď už chybí jen vesmírní lidé. Ty mi opět nasazuješ do úst, že něco zpochybňuji a jesli "věřím" na viry. Zadívej se o řádek níže, tam je teď schovaná ta puma. Je to tahle pasáž:

    A zeptejme se nahlas ... proč tedy se teď nechat očkovat nebo přeočkovat, když :
    1 - se očkuje proti variantě, která už tu není
    2 - přijde jiná varianta, která předpokládanou účonnist změní (sníží)
    ??
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: ty povazujes za diskutabilni existenci varianty Omikron ? Aha, hm.. A na viry obecne veris ? Ze HIV zpusobuje AIDS napriklad?

    protoze to ma porad nejakou ucinnost (zmirneni prubehu a stale slusna ucinnost proti tezkemu prubehu / hospitalizaci). Viz opet UK vaccine report.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Dej jim čas. Těm slabším už to došlo, slabým to ještě potrvá no a debilům to nedojde nikdy. Těm zkrátka připadá normální se nechat očkovat pořád dokola a normální život už si bez toho ani neumí představit. Škoda vynaložené energie.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ze mele picoviny, budiz, nakonec to delaji v jedlickarne vsichni, ale ze se s nim nekdo bavi...
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: pojďme na chvíli tuto informaci přijmout jako validní. Tedy tuto informaci. :(Vsiml sis, ze prisla varianta Omikron, proti ktere je ucinnost vakcin slaba? )

    A zeptejme se nahlas ... proč tedy se teď nechat očkovat nebo přeočkovat, když :
    1 - se očkuje proti variantě, která už tu není
    2 - přijde jiná varianta, která předpokládanou účonnist změní (sníží)
    ??

    Ty si normálně kadíš do bot.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: taky vzpominas, jak johnytheretard videl v roce 2014 na Krymu ukrajinske nacisty a jak tvrdil, ze MH17 neslo na palube zmrzla tela mrtvol, aby je bylo mozne vyhodit nad ukrajinou a obvinit tak rusko z atentatu? Tenkrat to pry odhalil nejaky spanelsky dispecer, ktery slysel ve vysilacce ukrajinske dispecery.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Zkusme uplne jednoduchou vec:

    Vsiml sis, ze prisla varianta Omikron, proti ktere je ucinnost vakcin slaba? (stejne jako je slaba ochrana prodelanim predchozi varianty?) Nenabourava to trochu tvoji argumentaci?

    Pokud tohle nejak pochopis, tak se podivej na ten UK vaccine report. Zajimalo by mne, zda ti prijde ze to je popis reality, nebo nejak zfalsovane / zkreslene, pripadne proc.

    Pokud ti jde o nase data, opravdu nevim, kde vidis nizkou ucinnost ockovani proti hospitalizaci, muzes to upresnit?

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LOL
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4,E2E4: vždyť sám víš, co jsem o tom psal. Nevyzkoušené, experimentální, masové nasazení bez znalosti dlouhodobých vedlejších účinků, neprokázaná účinnost, lži ministra zdravotnictví. That all folks.
    Ty mi nasazuješ do úst ledasco, momentálně i věštectví.

    Srovnání počtu nakažených podle tebe nestačí? Podle těch čísel, jo podle těch, cos tu nalinkoval ze svého příspěvku, je ochrana taková, že nakažených je z neočkovaných asi 100 a z očkovaných asi 80. To má být ta ochrana???

    Podle tebe ne, prý tkví v hospitalizacích tak pojďme na ty hospitalizace.

    Tak vezměme čísla hospitalizací, ale ta jsou ve srovná ještě horší!! Podle dat z mzcr je těch hospitalizovancýh z řad očkovanch přepočteno na 100.000 více než neočkovaných. Tak kde je ta ochrana?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    škoda, že ti , o kterých se v téhle studii mluví, si z toho správný závěr neudělají..

    https://www.science.org/doi/10.1126/sciadv.abo0038
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Nám se teď vrátila po covidu 3x otečkovaná sekretářka, čili to je nromální. A někteří neočkovaní se ještě ani nestihli nakazit:-D . Jinak koukal jsem, že ovcím spustili další kolo. 4. tečka, druhá posilovací tak hurá na značky!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: proste nema nic uzitecnyho na praci a nudi se... to vlastne dobre znam.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TRISSIE: byly to jiné nemoci (na COVID moc nefungují vakcíny s inaktivovanym virem, imunita na tyhle nemoci je krátká a virus se mezitím vyvíjí). ockovani proti těm ostatním je plošné. a účinnost a vedlejší účinky velké, spíš ne jako záměr ale protože běžná technologie byl oslabený virus, takze spíš akceptované riziko pro jednotlivce jako dobrá cena větší ochrany společnosti.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: spis to vypada, ze ma nejak nekonecnou trpelivost a cas na zbytecny diskuze
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: e2e4 je troll, toho bavi diskuse o hovnech s hovny. ne nadarmo ho mam v ignoru.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    spíš ze zvědavosti, jak to, že starší vakcíny nabízely tak vysokou úroveň ochrany proti i onemocnění?
    Bylo to tím, že se míň hrálo na minimalizaci vedlejších účinků (u pravých neštovic, co vím, to bylo něco jako 1.000 těžkých až život ohrožujících na 1.000.000 očkovaných) ve prospěch maximalizace účinnosti vakcíny, nebo to jde na vrub tomu, že nebyly takové možnosti testování, takže nízkopříznakové a bezpříznakové nákazy prostě nebyly vůbec odhalené?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: hele vidíš tenhle příspěvek? kouknuls na ten UK vaccine report? E2E4.

    a co teda zpochybňujes, nenaplněné sliby (to souhlasím, ale asi trochu jinak než ty), současné poznani (řádově to co je v UK vaccine reportu), zdrojová data všude na světě..? všechno?

    ale k čemu ti to celé je, ten názor máš už od začátku a nezměnis ho, ne?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: no tak to jsi napsal - věřil jsi tomu, že očkování bude skoro 100%. nebo už tenkrát jsi tomu nevěřil a dopředu jsi věděl že to bude velký podvod?

    v tom případě, když máš takovou jasnovidnost, kdy jen z obecných znalosti můžeš takhle složitou a novou věc řešit dopředu - proč vůbec řešíš cokoliv?

    k účinnosti vakcín a vývoji v čase si přečti co jsem napsal, jinak to neumím.

    pokud ale máš prior "experimentalni vakcína která nefunguje a je to celé podvod" - máš i nějaký způsob jak to potvrdit nebo vyvrátit?

    protože pokud ne, můžeš někde akorát sdílet svoje pocity a vnuknutí, nějakou debatou a daty se nijak neposunes..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NIGHTFURY: to uz hranici s naivitou. s johnydebilem diskutuji ti co ho neznaji a pak az masochisti
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: ani slovo o 20% účinnosti. Jenom další a další racionalizace. Nic o tom, že to prostě nefunguje ....
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: data o reinfekcich dostupná jsou, ale jsou zamlžená různými kombinacemi ockovani, nákaza, varianta, čas od očkování.. i s jejich plnou dostupnosti (mají např v Dánsku a občas z toho vylezou výborne analýzy) je tam stejně tolik faktorů, že se z nich nedá zjistit nic přesně.

    nepřijde mi užitečné se točit na formálně stále trvajících klinických zkouškách. jednak je to dnes už jen akademické cvičení (původní virus vyhynul, takže není jak zjistit účinnost), druhak je spousta dat z reálného života.

    doporučuju tvé ctěné pozornosti zadat do Google "UK vaccine report", tam se o tom co víme o účinnosti ockovani proti covidu dozvíš asi nejvíc.

    pokud si myslíš, že je nějak zfalšovaný, a zároveň že jsou stejně zfalšované všechny podobné výzkumy i národní data, máš velmi nereálnou představu, co se dá potají zfalšovat..

    a hlavně, pokud je to tak je, že situace je horší než nam říkají, ale zároveň je to tak dobře utajené že skutečnost nezjistime - nemůžeš to ani potvrdit ani vyloučit. tj jakýkoliv odhad a pocit je stejně relevantní. tedy, žádného poznání nedojdeme, a tím pádem je to v poloze "nikdo neví".

    v takovém případě ale nevím k čemu je dobré to vůbec řešit? pokud máš prior, ze nás systém ojebava, tváří se že ne a tají to - co na tom změní nějaké ockovani proti covidu? vždyť je to to samý..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam