E2E4: Bylo by to na delší debatu, cca 6 piv bych to odhadnul, kdyby se to mělo probrat aspoň trochu do hloubky. Ale když se mám vyjádřit stručně, tak naprostá nedůvěra vyvolaná tím, jakým způsobem se k celé té situaci společnost postavila.
Jistě netvrdím, že covid neexistuje. Ale jsem naprosto přesvědčenej o tom, že kdyby ta strašná epidemie přišla řekněme před dvěma sty lety, vůbec nikdo by si jí nevšiml.
Já si neumím přečíst vědeckou studii, resp. nejsem ochoten tomu dát ten čas, vzdělání bych na to snad měl. Primárně čerpám z médií a vyjádření relevantních úředníků. A vidím toto: média lakujou covid načerno, kde můžou. Když se například některý den uzdraví 2000 lidí a 50 nových má pozitivní test, *všechna* média napíšou, že přibylo 50 nakažených, přestože objektivně jich 1950 ubylo. A vidím, že všichni relevantní úředníci jako jeden muž tvrdili je to hrozná nemoc, všichni se bojte, a zároveň se žádnej z nich očividně nebojí. (+ ta jejich arogance)
Mám za to, že kdybychom měli opravdový problém, bylo by vidět, že ti nejinformovanější se opravdu bojí, a nikdo by neměl potřebu sitaci stavět horší než je.
Ani na chvíli jsem se o sebe ani o nikoho ze svých blízkých kvůli covidu nebál a nehodlám s tím začínat.