• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    PSYTRANCE007: Prosím o studii kde je toto řečeno...a ne výňatek věty z článku na Prima news....která se ještě ke všemu týká dětí.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    "Navíc se prokázalo, že přirozená imunita chrání jinak zdravé jedince lépe a déle než vakcinace. Nehledě na vážné nežádoucí účinky vakcíny."
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    A takový fajn klub to býval...


    ASHLEY: "Považuju za jisté, že některé z těch, které covid opravdu zabil, by nedostal, kdyby z něho měli menší strach. "....ale hovno, dojmologie na úrovni Jardy Duška

    ASHLEY: "Ale jsem naprosto přesvědčenej o tom, že kdyby ta strašná epidemie přišla řekněme před dvěma sty lety, vůbec nikdo by si jí nevšiml.".... neasi, když před 200 lety byl mnohem menší věk dožití, lidi umírali na kde co a teprve začínala pořádně Průmyslová revoluce které umožnila lidem více cestovat a roznášet....dnes, stačí pár letů kolem Země.

    ASHLEY: "bylo tenkrát hodně smutno a celkem jsem měl i strach." ...Nehraj na city....zrovna dneska odsoudili "mladíka" protože pobodal chlapa v buse za to že ho požádal o roušku. Chlap nadosrmti na půl těla ochrnutej.

    ASHLEY: "A ani kdyby mi bylo 105, tak by mě covid nijak neohrožoval a přistupoval bych k němu úplně stejně".... hodně štěstí
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Plošné očkování dětí proti covidu byla chyba, přiznali Dánové. Doporučovat už ho nebudou - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/pochybili-jsme-priznali-danove-plosne-ockovani-deti-proti-covidu-znovu-nedoporuci-111802?

    sweden birthrate update: may data - by el gato malo
    https://boriquagato.substack.com/p/sweden-birthrate-update-may-data?

    COVID-19 vaccines affected 42 per cent of women's periods, study shows
    https://www.9news.com.au/world/covid19-vaccines-affected-42-per-cent-of-womens-menstrual-cycles-study-says/73bb874a-4d06-4696-ade6-79cdd112516f?
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    KRAMERIUS: Mě zase zaujalo, jak umřel zpěvák Dušan Vančura. Každej máme to svoje.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    ASHLEY: No, dělej jak myslíš, snad neskončíš třeba jako zpěvačka Hana Horká. Tu taky covid nijak neohrožoval.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    KRAMERIUS: Minulej tejden mi bylo 45. A ani kdyby mi bylo 105, tak by mě covid nijak neohrožoval a přistupoval bych k němu úplně stejně. Svá hodnocení mých postojů si nech prosím od cesty.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    ASHLEY: Ok, ty jsi mladý, aktivní, covid tě v zásadě nijak neohrožuje (ani statisticky), necítíš potřebu, aby tě chránilo očkování ostatních lidí.
    Ale spoustu lidí 65+ covid potenciálně ohrožuje na životě (viz úmrtnost ve vyšších věkových kategoriích) a těm proočkování většiny společnosti reálně zvýší ochranu.
    Svým sobeckým postojem jim vlastně dáváš najevo "důchodci klidně si umřete, já vás k ničemu nepotřebuju, nic pro vás neudělám".
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    VYHULENY_UFO: A pogrom je poněkud nadsazený termín, taky píšu "takřka organizovaly pogromy", ale při debatě, která začíná tímhle příspěvkem mi bylo tenkrát hodně smutno a celkem jsem měl i strach.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    E2E4: Bylo by to na delší debatu, cca 6 piv bych to odhadnul, kdyby se to mělo probrat aspoň trochu do hloubky. Ale když se mám vyjádřit stručně, tak naprostá nedůvěra vyvolaná tím, jakým způsobem se k celé té situaci společnost postavila.

    Jistě netvrdím, že covid neexistuje. Ale jsem naprosto přesvědčenej o tom, že kdyby ta strašná epidemie přišla řekněme před dvěma sty lety, vůbec nikdo by si jí nevšiml.

    Já si neumím přečíst vědeckou studii, resp. nejsem ochoten tomu dát ten čas, vzdělání bych na to snad měl. Primárně čerpám z médií a vyjádření relevantních úředníků. A vidím toto: média lakujou covid načerno, kde můžou. Když se například některý den uzdraví 2000 lidí a 50 nových má pozitivní test, *všechna* média napíšou, že přibylo 50 nakažených, přestože objektivně jich 1950 ubylo. A vidím, že všichni relevantní úředníci jako jeden muž tvrdili je to hrozná nemoc, všichni se bojte, a zároveň se žádnej z nich očividně nebojí. (+ ta jejich arogance)

    Mám za to, že kdybychom měli opravdový problém, bylo by vidět, že ti nejinformovanější se opravdu bojí, a nikdo by neměl potřebu sitaci stavět horší než je.

    Ani na chvíli jsem se o sebe ani o nikoho ze svých blízkých kvůli covidu nebál a nehodlám s tím začínat.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    KRAMERIUS: Mám za to, že mě vaše očkování nechrání, chci říct, že to není vhodně zvolená formulace. Ale asi nemá cenu pokoušet se Tě přesvědčovat, že mě covid nijak neohrožuje, a proto mě před ním nemůže nic chránit.
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    HONZA09: To je z toho rozhovoru, kterej jsem linknul před chvílí paleontologovi, a je to tak strašlivě vytvržený z kontextu, že jestlis' ten rozhovor četl, měl by ses stydět, že to šíříš už nejmíň ve druhým auditku.
    LOLEK
    LOLEK --- ---
    Uz je ten konec, ne?
    Přijde největší vlna, bude víc zabíjet neočkované, pak pandemie skončí, říká Flegr. Věří, že zachránil životy | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/109059/prijde-nejvetsi-vlna-bude-vic-zabijet-neockovane-pak-pandemie-skonci-rika-flegr-veri-ze-zachranil-zivoty.html
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    VYHULENY_UFO: To já jsem rovněž přesvědčen, že to nebyla náhoda. Zároveň je ale dost zjednodušující říct, že všechny ty lidi zabil covid. Považuju za jisté, že některé z těch, které covid opravdu zabil, by nedostal, kdyby z něho měli menší strach. Řada lidí umřela, protože byly zavřené špitály; řada lidí by se covidu vůbec nedožila, kdybychom ty špitály neměli in the first place.

    Nechci nic z toho nijak hodnotit, je to složitý. Etický otázky typicky ani nemají jednoznačný odpovědi, na kterejch by se nutně všichni museli shodnout. Když se zakázaly návštěvy v domovech důchodců, leckdo v tom viděl prospěšné opatření, které těm lidem prodlouží život. Já jsem to cejtil a pořád cejtím jako týrání, ne jako pomoc.
    LOLEK
    LOLEK --- ---
    Slídilem roku je ministerstvo zdravotnictví, anticenu dostal i biolog Flegr - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/mnisterstvo-zdravotnictvi-big-brother/r~1adb2832832b11eb9a61ac1f6b220ee8/
    ASHLEY
    ASHLEY --- ---
    PALEONTOLOG: Tak se rozmysli, jestli nesmysly lítaly za Bureše nebo pořád. Rozhovor s Válkem byl před pár dny tady, a ani předtím nebyl úplně zticha. Je pravda, že když MZ tvrdí, že žádný opatření nechystají, je po zkušenostech asi třeba očekávat, že opatření budou, ale zatím jsem ochoten mu věřit. Že mají lidi posilovat své zdraví třeba procházkami, to žádnej z těch předchozích ministrů do médií neříkal, díky Bohu aspoň za to.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Na tohle jsem narazil už před dvěma roky: Plno mých známých nemá mentální kapacitu na to rozlišit, že když dělá blbosti vláda, neznamená to, že stejně vymaštěná je i vědecká obec. Takže roušky nosit nebudou, protože ani ministr neví, jak se mají správně používat. Tečka.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ASHLEY:

    mne zajímá co funguje a jak, co má dobrý poměr cena/výkon.

    užitečnost očkování proti covidu se mi zdá poměrně jasná a snadno prokazatelná z všech těch vědeckých prací i z reálných dat všude na světě (má to sve nuance, typu otázka života a smrti pro 65+, stále velký přínos pro každého, mnohem nižší ale nenulový přínos u Omikronů, slábnutí v čase atd)

    moc nechápu, jakym způsobem dospěli lidí k tomu, že je lepší prodělat covid neočkovaný než očkovaný. když pominu data, jasně mluvící pro očkování, co ta základní úvaha: očkování je jaksi kontrolovanou podmnožinou toho, co dělá ten covid bez většiny jeho negativních účinků?

    jak hodně velkou roli hrálo zklamání očekávání, nedůvěra k vládě, systému, nuceni, emoce / obavy z novosti, schopnost vyhodnocovat riziko (např ockvoani vs nic místo ockvoani vs covid), peer pressure, ruska propaganda apod..?

    zajímalo by mě co to teda bylo v tvém případě?

    a úplně jiná věc jak to komunikovala vláda a co dělala za opatření, jak je odůvodňovala, jaký to mělo efekt a za jakou cenu.. tam se asi shodneme všichni.

    debaty typu odpovědnost jedince za společnost vs absolutní individualismus, nebo zda má být někdo nucen pro blaho společnosti k něčemu na co nevěří asi žádné řešení nemají.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ale jo, doporuceni na 4. ocko mi dava smysl, u ohrozenejch uz v lete a ostatni na podzim.
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    ASHLEY: Když on účinek očkování proti nakažlivým nemocem není jen individuální, ale i kolektivní záležitost
    - individuálně tě to chrání až v momentě, kdy nemoc potkáš (buď neonemocníš, nebo máš lehčí průběh)
    - ale proočkování ostatních ti snižuje šanci, že nemoc vůbec potkáš a že bude potřeba individuální ochrana
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam