• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    trošku mrvím shodu podnětu s přísudkem ale což....
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    BIZMO: říkalo a dokonce než kvůli covidu změnily dokumenty o bozp, co visely na webu tak se tam psalo i o škodlivosti dlouhodobého nošení respirátoru ffp2 a povinné zdravotní přestávce. Bylo to z počátku i uváděné na krabicích jenže se na to začalo odvolávat moc lidí tak to zrušili.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Nerikalo se, ze na viry pomůze jenom FFP3?
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SADY: funguje??? to jsi od mě nemoh číst takovej příspěvek nebo jsi ho blbě pochopil.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG: asi měsíc zpět jsem zde postoval odkaz na výsledky testů respirátorů. 19 z 20 jich neprošlo. Na to zase nějaká ovce argumentovala že je to nesmysl a mlela ty svoje naučený fráze o nějaké studii...no když tomu nevěří tak jsem já popsal jednoduchý návod jak se přesvědčit. Opět argumentace, že je to nesmysl a ty mi tady zkopíruješ jako argument to, co udává výrobce či prodejce....To já vím ale tvrdím, že je to nesmysl a psal jsem proč. Argumentoval jsem odkazem na testy a jednoduchým experimentem, jak se snadno každý může přesvědčit. A pokud nějaké ovci připadá že respirátor, pod kterým se při výdechu opotěj brejle chrání před viry tak to není na další diskuzi. To je asi tak vše.
    SADY
    SADY --- ---
    PSYTRANCE007: opravdu neni, takovy to kdyz to jednou funguje a pak ne? asi se uz prestan strilet do nohy, prvni uz mas prostrilenou, takhle te jeste bude muset nekdo odnest :)))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SADY: ono to doteď na operačních sálech stačilo, že ano. je to sice prevence před emisí z výdechu než před nádechu, ale tím si to nebudem kazit :)
    PSYTRANCE007: tak výrobky mají podle normy splňovat nějaký hodnoty, při testech se zjistí, že někdo tu a tam něco podleze o pár procent, to ale automaticky neznamená, že to je jako systém špatný. naopak co je zjevně nalakovaná bída jsou tvoje názory a chatrná argumentace, slaboduchá přirovnání a urážky a neschopnost se posunout. jestli jsem na něco zapomněl, tak se moc omlouvám :)
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SADY: nebudu se opakovat proč...a srovnávat chirurgickou roušku, se kterou se naklání doktor nad otevřenou ránou a jako ochrana před viry to je naprosto bezpředmětné. K tomu opravdu není co dodat.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PSYTRANCE007: a výsledkem toho bylo, že jako zdravej člověk jsem nemoh ofiko ani na oběd nebo kamkoli vycestovat. S tím jsem opět vyjebal a zařídil se podle sebe ale prostě tak to je. Kdyby dodržoval všechny ty nesmysly tak je to diskriminace jak vyšitá. A tohle zkrátka člověk se zdravým rozumem nemůže dopustit.
    SADY
    SADY --- ---
    PSYTRANCE007: vskutku? obavam se ze ne, kdyz mi tady nekdo tvrdi, ze rousky nemaji ucinnost, to je lez jak vez
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SADY: bohatý slovník vskutku...
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: já si vysloužil mnohokrát označení jako antivaxer ale já proti očkování nejsem, jsem proti tomuto experimentálnímu koktejlu s velmi podivným účinkem a mraky vedlejších účinků (proč zastávám tento postoj jsem psal už dříve-negativní zkušenosti v rodině, mezi kamarády a u kolegů v práci). A zdravý rozum proto, protože jsem se k celé covidiocii postavil po svém a odmít dodržovat ty zřejmé a do očí bijící nesmysly. Výsledek je ten, že mi po celou dobu nic nebylo a v mém okolí nikdo neumřel, čili tak moc jsem se mýlit nemoh.
    SADY
    SADY --- ---
    PSYTRANCE007: tak urcite, ovce jsou kreteni, poucim vas vsechny o zakladech fyziky, asinechapete neucinnost rousek (hmmm, asi ani chirurgove, chapes kolik toho okolo vyprskaj behem 12h operace?), ja jsem king... nejses, sam nerozumis latce zakladni skoly a jedes trollskej narrativ, jsi zmrd... a vis proc? protoze ses nechal zmanipulovat a manipulujes ostatni, staci takto?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: chápu, že sdíleny styl vyjadřování ti udelal radostz ale můžeš shrnout ten článek jednou větou? asi jsem nepochopil.

    antivaxer je člověk který je proti očkování (z doby dávno před covidem'), seems legit. proc si to vykládas jako útok na tvůj "zdravý rozum" mi není jasné.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: Pravda, šel by napsat slušněji ovšem termíny ovce pro fandy covid hysterie a vakcín a sračka, coby označení toho experimentálního hnusu se už vžily natolik, že to každý píše automaticky. Stejně jako antivaxer je označení pro člověka, co používá zdravý rozum a dbá o sebe dle svého uvážení.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Čím víc jsme mimo, tím jsme si jistější svou pravdou - Proč to řešíme? #1431
    https://www.youtube.com/watch?v=ko95jFcWkqE
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: pěkný a výstižný je to souznění v koprolalii a ovislálii?

    každopádně, precetli jsme za vás, tldr

    svinstvo hovno (6x) sračky lži soudruzi úplně blbí ovce najatí herci psychoterror
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG: Na tohle nemá moc smysl odpovídat. Já uved jako důkaz to, že se při výdechu rosej brejle a bez problémů přes to cejtíš voňavku a ty mi tady kopíruješ, co uvádí výrobce. Co tvrdí výrobce vím. On to tvrdí předně proto, aby výrobek snadno prodal a co nejvíc zpeněžil. Jak se snadno přesvědčís o tom, že lže jsem už psal.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Tady je jeden sice neodborný ale za to pěkný a velmi výstižný článek: https://dfens-cz.com/fronta-na-vakciny/ To, jak tam popisuje tu uměle zkreslenou fotku mi připomíná jak jsme byli během covidiocie demonstrovat za svá práva na Staromáku. Sešlo se nás tam na 13 000. Na konci demonstrace došlo k policejní provokaci a pár figurantů se tam začalo pošťuchovat mezi sebou. Na tv hovna to vypadalo monstrózně. Ovce z toho měly taky solidní poprask.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: JOHNYTHEDEVIL: já se jen nějak snazim pochopit tvé myšlenkové pochody.. a mám na ně bohužel jen takové šílené teorie, lepší jsem nenašel. ale klidně se toho mužu zdržet, pokud ti to nějak pomůže udržet se u tématu.

    1. nemá smysl to srovnávat bez zohlednění věku, protože věk je daleko důležitější faktor na hospitalizaci kvůli covidu než cokoliv jiného. souhlas?

    pokud nesouhlas, tak tady to máš pro ilustraci na obrázku a i s vysvětlením zde (je to proti těžkému průběhu v době delty v Izraeli, princip je stejný)

    Israeli data: How can efficacy vs. severe disease be strong when 60% of hospitalized are vaccinated?
    https://www.covid-datascience.com/post/israeli-data-how-can-efficacy-vs-severe-disease-be-strong-when-60-of-hospitalized-are-vaccinated

    už souhlas?

    2. nejde o 60+, platí to v každé věkové kategorii. a nevím kde jsi vzal 8 lidí, je to z asi 2000 lidí, ze kterých je velká většina 60+. ale můžeš se podívat na UK vaccine report (googli), kde totéž počítají z větší populace a kde mají i shrnující tabulku s mírou jistoty.

    3. pokud ti vadí, že není zohledněna předchozí infekce u hospitalizaci, tak ano, máš pravdu. zkresluje účinnost vakcín směrem dolů, počítáš totiž ucinnost mixu predchozi infekce a ockovani proti mixu předchozí infekce + nic, což vyjde hůř, protože dodatečný efekt očkování po infekci je menší než efekt očkování po ničem..

    taky tam je efekt hospitalizaci 's covidem', kterých je (narozdíl od předchozích vln, kde to byly jednotky procent) dneska 30-50%. vzhledem k tomu, že ochrana proti hospitalizaci je vyšší než ochrana proti infekci, opět to zkresluje účinnost ockovani směrem dolů.

    takže ano, účinnost ockovani proti hospitalizaci je ještě o něco vyšší.

    ale to není podstatné, podstatné je to v tom prvním bodu - pokud nepochopíš ten, případně na něj nenabidnes nějaký protiargument, tak už nemám co bych k tomu řekl.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam