• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    Současná pandemie si s velkou pravděpodobností vynutí změnu priorit a fungování celé společnosti. Pojďme to pojmout jako příležitost, jak začít dělat věci lépe.
    rozbalit záhlaví
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    SADY: bohatý slovník vskutku...
    SADY
    SADY --- ---
    PSYTRANCE007: tak urcite, ovce jsou kreteni, poucim vas vsechny o zakladech fyziky, asinechapete neucinnost rousek (hmmm, asi ani chirurgove, chapes kolik toho okolo vyprskaj behem 12h operace?), ja jsem king... nejses, sam nerozumis latce zakladni skoly a jedes trollskej narrativ, jsi zmrd... a vis proc? protoze ses nechal zmanipulovat a manipulujes ostatni, staci takto?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: chápu, že sdíleny styl vyjadřování ti udelal radostz ale můžeš shrnout ten článek jednou větou? asi jsem nepochopil.

    antivaxer je člověk který je proti očkování (z doby dávno před covidem'), seems legit. proc si to vykládas jako útok na tvůj "zdravý rozum" mi není jasné.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    E2E4: Pravda, šel by napsat slušněji ovšem termíny ovce pro fandy covid hysterie a vakcín a sračka, coby označení toho experimentálního hnusu se už vžily natolik, že to každý píše automaticky. Stejně jako antivaxer je označení pro člověka, co používá zdravý rozum a dbá o sebe dle svého uvážení.
    BIZMO
    BIZMO --- ---
    Čím víc jsme mimo, tím jsme si jistější svou pravdou - Proč to řešíme? #1431
    https://www.youtube.com/watch?v=ko95jFcWkqE
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PSYTRANCE007: pěkný a výstižný je to souznění v koprolalii a ovislálii?

    každopádně, precetli jsme za vás, tldr

    svinstvo hovno (6x) sračky lži soudruzi úplně blbí ovce najatí herci psychoterror
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    PALEONTOLOG: Na tohle nemá moc smysl odpovídat. Já uved jako důkaz to, že se při výdechu rosej brejle a bez problémů přes to cejtíš voňavku a ty mi tady kopíruješ, co uvádí výrobce. Co tvrdí výrobce vím. On to tvrdí předně proto, aby výrobek snadno prodal a co nejvíc zpeněžil. Jak se snadno přesvědčís o tom, že lže jsem už psal.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Tady je jeden sice neodborný ale za to pěkný a velmi výstižný článek: https://dfens-cz.com/fronta-na-vakciny/ To, jak tam popisuje tu uměle zkreslenou fotku mi připomíná jak jsme byli během covidiocie demonstrovat za svá práva na Staromáku. Sešlo se nás tam na 13 000. Na konci demonstrace došlo k policejní provokaci a pár figurantů se tam začalo pošťuchovat mezi sebou. Na tv hovna to vypadalo monstrózně. Ovce z toho měly taky solidní poprask.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: JOHNYTHEDEVIL: já se jen nějak snazim pochopit tvé myšlenkové pochody.. a mám na ně bohužel jen takové šílené teorie, lepší jsem nenašel. ale klidně se toho mužu zdržet, pokud ti to nějak pomůže udržet se u tématu.

    1. nemá smysl to srovnávat bez zohlednění věku, protože věk je daleko důležitější faktor na hospitalizaci kvůli covidu než cokoliv jiného. souhlas?

    pokud nesouhlas, tak tady to máš pro ilustraci na obrázku a i s vysvětlením zde (je to proti těžkému průběhu v době delty v Izraeli, princip je stejný)

    Israeli data: How can efficacy vs. severe disease be strong when 60% of hospitalized are vaccinated?
    https://www.covid-datascience.com/post/israeli-data-how-can-efficacy-vs-severe-disease-be-strong-when-60-of-hospitalized-are-vaccinated

    už souhlas?

    2. nejde o 60+, platí to v každé věkové kategorii. a nevím kde jsi vzal 8 lidí, je to z asi 2000 lidí, ze kterých je velká většina 60+. ale můžeš se podívat na UK vaccine report (googli), kde totéž počítají z větší populace a kde mají i shrnující tabulku s mírou jistoty.

    3. pokud ti vadí, že není zohledněna předchozí infekce u hospitalizaci, tak ano, máš pravdu. zkresluje účinnost vakcín směrem dolů, počítáš totiž ucinnost mixu predchozi infekce a ockovani proti mixu předchozí infekce + nic, což vyjde hůř, protože dodatečný efekt očkování po infekci je menší než efekt očkování po ničem..

    taky tam je efekt hospitalizaci 's covidem', kterých je (narozdíl od předchozích vln, kde to byly jednotky procent) dneska 30-50%. vzhledem k tomu, že ochrana proti hospitalizaci je vyšší než ochrana proti infekci, opět to zkresluje účinnost ockovani směrem dolů.

    takže ano, účinnost ockovani proti hospitalizaci je ještě o něco vyšší.

    ale to není podstatné, podstatné je to v tom prvním bodu - pokud nepochopíš ten, případně na něj nenabidnes nějaký protiargument, tak už nemám co bych k tomu řekl.

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja si stejne rikam, ze by se mel johny podivat na vyreseni problemu pozaru lesu a na americky stihacky. mozna mu to pujde lip nez kovid nebo ruska okupace krymu.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    KRAMERIUS: lekce čtení zdarma?
    Co se týče hospitalizovaných ve věkových skupinách 60+, pak absolutní počet 8ks neočkovaných je za hranicí možností statistických metod.
    ** a data o reinfekcích chybí
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: Už jsi je roztřídil podle věkových skupin?
    Nebo mícháš do jednoho grafu většinově neočkovanou mládež a většinově oboostované důchodce?
    Ono totiž u covidu závažnost opravdu hodně záleží na věku pacienta - natolik, že očkování starých to sice o něco ztlumí, ale v porovnání s mladými nevyrovná.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    CAIDEL: fyzika zakladni skoly rika, ze kdyz vydechnes do covid do respiratoru a pak se nadechnes, tak ho vdechnes zpatky a tim se v tobe vic a vic akumuluje!:))
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: super. Příště sis strč svoje ad hominem, věštění mých myšlenek nebo škatulkování na základě dojmologie ČT víš kam.

    Čísla za poslední týden, zdroj mzcr https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky_srovnani

    Na poli hospitalizovaných měli oboostovaní oproti neočko 1,77x vyšší šanci na hospitalizaci.
    Na poli infikovaných měli oboostovaní oproti neočko 2,22x vyšší šanci na infekci.
    **datasety neobsahují informace o reinfekcích. Wut?

    Co se týče hospitalizovaných ve věkových skupinách 60+, pak absolutní počet 8ks neočkovaných je za hranicí možností statistických metod. S těmito čísly jsi tu chtěl zazářit? ;))
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Celá diskuze o roušce a tom jak je strašný problém vdechnout něco zpátky je především úplně základní nepochopení celé pointy ze strany toho blba.

    To, že vydechnete "covid" a vdechnete nebo nevdechnete ho zpátky je fakt úplně jedno. Jsem si jistý, že vedle na to téma proběhly nějaká chytrá videa.

    Na plicích je v té době v řádově úplně jiných koncentracích a nemoci nefungují tak, že byste sami sebe nakazili víc každým dýchnutím třeba v zavřené ložnici v noci. Dát pět chřipkopacientů na jeden pokoj neznamená, že budou mít druhý den všichni pětinásobnou chřipku :)

    Jako kéž by to fungovalo tak, že ze sebe ten covid prostě vydýchám ven, ale ono to tak bohužel není. Fakt nemá smysl krmit školku těchto vybraných pitomců.

    A jestli používají roušky s frekvencí, že se jim tam stačí namnožit nějaké kekeloidní bakterie a pořád to nosí, tak jsou to prostě ještě navíc prasata.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: jde mi o ty hospitalizace, kde z oficiálních čísel mzcr (stejně jako jinde ve svete) vyplývá, že očkování má stále velký přínos jako prevence hospitalizací.

    s tím tedy nesouhlasís, argument na to je Simpsonův paradox, protože vyšší bazální riziko hospitalizace podle věku, viz
    E2E4.

    pak se můžeme bavit o dalších číslech, třeba o těch rizicích ockovani, kde jsi na čísla ani metodiku taky nic neřekl - E2E4.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: experimentální vakcína vol.321657
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    dezolat ze sveta alternativnich medii zase jede blaboly.
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4,E2E4: jasně, už se uchylujeme k frázím typu "buď chlap" ... "ty sis ASI myslel", "očkování bude fungovat na 100%" atp. Než se dostaneme k tvým číslům, hodně jsme zamluvili ta oficiální čísla z mzcr. Ta hovoří narosto jasně a znovu to tady budu opakovat. Oboostovaní měli oproti neočkovaným ve vyčteném období zhruba dvojnásobnou šanci, že onemocní nebo budou hospitalizováni.
    Také jsi dovedně zamluvil tu absenci čísel o reinfekcích, protože moc dobře víme, že tady jsou čísla pro očkované z principu ještě méně příznivá a že to nejspíše bude důvod proč nejsou předložena doslova na štříbrném podnose, jako všechna ostatní čísla.

    Takže pojďmě se dále povídat, pojďmě si dále ukazovat čísla, ale vynechej fráze, které jsem ti v první větě odcitoval.

    Čísla hovoří jasně, po přepočtení na 100.000 obyvatel vychází oboostovaní hodně špatně. Snad nechceš také ptřit k ALE lidem? Nebo k tomu máš zase nějaké to ALE? ;)

    Vakcína je v těchto končinách stále experimentální, vyhni se vlastním lžím.
    Problematiak účinnosti nebo risk managementu může mít politický podtext, jak se mi v poslední větě snažíš podsunout. Argumenty evidentně docházejí tobě, když se uchyluješ k těmto argumentačním faulům.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    btw prodělání covidu může způsobit pokles pO2 pod 60%, tzn. ztrátu vědomí a smrt, ale pokles pO2 o 1% při nošení ochrany dýchacích cest je teda velkej problém. chápu to správně? :D
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    PALEONTOLOG: tos mi napovedel dost malo, z biologie a chemie neznam skoro nic:) jen omamne rostliny a povzbuzujici farmaka na predpis:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam