• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYCOVID-19 co teď a co potom?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: to bysme měli probrat u piva
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    E2E4: všechno jsou to data z https://opendatalab.cz/statistiky_srovnani
    **mě jde o tom abychom našli způsob jak to vyjádřit. Schválně jsem začal kategorií, kde očkování dává nějaký smysl a čísla tomu (zatím to tak vypadá) alespoň náznakem odpovídají. Ale ty jistě víš, co bude následovat. Bude následovat to samé, pro kategorii 40-49, kde ( a to už si tu chystám ) ta čísla nejsou zdaleka taková. Pokud mi u gernotů vyšlo, že očkovancýh je nemocnici cca 6xméně než neočkovancýh, pak pro mladší ročníku to vychází zdaleka jinak, pro kategorii 18 - 29 někde na úrovni účinosti placeba.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TAPINA: si to predstavujes jak hurvinek valku. specializovany pracoviste jsou primarne pro deti a pro ty, kteri maji jeste nejakou nadeji. nemocnych rakovinou je hodne, vic nez dokazou jakakoliv pracoviste pobrat a kdyz uznaji, ze jsi viceci mene marny pripad, odkazi te na LDN nebo na paliativni Cestu domu.

    v mym okoli uz probehlo dost rakovin (vcetne malyho ditete), nekolik umrti na rakovinu a nedelal bych si nejaky iluze o zazracne medicine. ti kdo preziji, maji spis stesti

    PALEONTOLOG: no co, ja mam strejdu dva mesice v duchodu, a pred par tydny si nahmatal, ze ma propadlou bradavku a co myslis, ze mu v nemocnici rekli? "pane, vy mate stesti na vzacny pripad rakoviny prsu u muze". takze ted jezdi po nemocnich a hleda se, kde vsude ma nebo nema metastazy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: dobrý no, bez té informace bych se možná obešel. na začátku roku nám umřel vysloužilej údržbář na raka plic, byl 2 měsíce v důchodu

    TAPINA: jasně, já doufám, i kvůli sobě, že ta čísla budou v budoucnu lepší. určitě se zajímám o prevenci a jednoznačně bych rád specialisty, ale zatím jsou čísla jaký jsou. tristní :-/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Fajn, no. Tak jsme ráda, že jeden kus z těch 15 % mám doma. Ale stejně má na tom "štěstí" hlavní podíl to, že žijeme v Brně a specializovaná pneumoonkologie byla první volba, kam jít.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: s plicema je problem, ze ty se proste nedaj sadno vymenit nebo prilis dlouho odrezavat. kdyz spoluzovaki umiral otec na rakovinu tlustyho streva, tak mu doktori dali 10let, takze neumrel v 53, ale v 63. nicmene mu postupne brali strevo, az z nej skoro nic nezustalo, krome vyvodu do pytliku.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: neobhajuj to, plz. 15%
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Ale ony je léčí specializovaná pracoviště, když je tam někdo pošle a nešudlí je v okresní nemocnici s tím, že to stejně nemá cenu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: ten článek je pravdivější, než by se zdálo. my se ale nebavíme o době budoucí, až budou lidi léčit specializovaná pracoviště, ale o době současné, kde je jasná statistika ze současné konzervativní léčby
    takže na otázku, jesti ufo ví, kolik těch lidí je, tak to ví, je to 15%
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    blablablablabla blabla bla blabla. bla bla.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    VYHULENY_UFO: Kopírovat umíš hezky ale ještě to chce zapojit i hlavinku (a možná míň hulit).
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PALEONTOLOG: Transplantace tak úplně není řešení, protože pak už neřešíš jen ty plíce, ale metastázy jinde. Ale je to přesně o tom, co se píše v tom článku, když se pacient léčí na jednom z těch pracovišť, která mají velké zkušenosti a moderní možnosti, tak má slušnou šanci, pokud nepřijde úplně pozdě.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: já furt nevím, kde bereš těch 105 a 151. pošli link a screenshot.

    na covdata je to 192 a 73 a 351 a 188 pro 70-74 a 75-79 za 4 týdny.

    ano Babiš říkal nesmysly, i ty říkáš nesmysly, a to i v oblasti kde je možné je vyvrátit naprosto jednoznačně.

    myslíš, že účinnost očkování záleží na tom co říká Babiš a kdo mu uvěří?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: ¯\_(ツ)_/¯
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //pseudovcelari a pseudolekari z nyxu, polibte si prdel.

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TAPINA: to by mě zajímalo, tedy :) tohle téma jsme řešili v hospůdce s jednou sestrou z plicního, která na tohle téma dělala práci. jaká je doba dožití po karcinomu plic, vč. transplantace? prý od 3 stupně "závažnosti" velmi krátká a 5 let je tak maximum dožití. ale neověřoval jsem, jen mi to utkvělo jako zajímavá informace. a tak jsem se ptal, jak teda odhalit karcinom plic v 1 a 2 stupni včas a tam to prý jde stejně blbě poznat, takže ani prevence není účinná. pokud máš velký zájem, můžu tu práci zkusit získat.
    PSYTRANCE007
    PSYTRANCE007 --- ---
    Rakovina plic je spíš o včasnosti záchytu a rychlosti léčby.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WANTON: prosimte a ty rozumis rakovine nebo vcelam? asi nicemu.

    TAPINA: to jsou jedinci, kteri meli stesti. male procento z celkovych kazdorocnich diagnoz.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale prosimtě. Ani netušíš, kolik normálně fungujících a zdravě vypadajících lidí, co venku potkáš, je pět a víc let po diagnóze rakoviny plic.
    WANTON
    WANTON --- ---
    VYHULENY_UFO: Proč se pleteš do něčeho, čemu nerozumíš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam