• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRANCEWARPPrášky proti smrti - Ph. D. David Sinclair - NMN, NR, Resveratrol
    JINX
    JINX --- ---
    XTALIBAN: Quercentin mám jako přídavek ve vitamínu C od Life Extension. Co přesně chceš vědět?
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    zkousel nekdo nejake senolitika ? Premyslim objednat Quercetin az budu v CR.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    Asi nebude nejlepsi napad brat MNM po urazu mozku coz me dost prekvapuje. Cekal jsem spise opacny ucinek. I kdyz v te studii ho nepodavaji navic ale meri jen to co telo samo vyrobi.

Zdroj: A rise in NAD precursor nicotinamide mononucleotide (NMN) after injury promotes axon degeneration

M Di Stefano,1,8 I Nascimento-Ferreira,2,8 G Orsomando,3 V Mori,3 J Gilley,2 R Brown,4 L Janeckova,2 M E Vargas,5,6 L A Worrell,2 A Loreto,1 J Tickle,1 J Patrick,2 J R M Webster,1 M Marangoni,1 F M Carpi,7 S Pucciarelli,7 F Rossi,1 W Meng,1 A Sagasti,6 R R Ribchester,4 G Magni,7 M P Coleman,2,8,* and L Conforti1,8,*
    Cell Death Differ. 2015 Apr; 22(5): 731–742.
    Published online 2014 Oct 17. doi: 10.1038/cdd.2014.164
    PMCID: PMC4392071
    PMID: 25323584
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    XTALIBAN: jeste k tomu resveratrolu - In order to maximize trans-resveratrol exposure, it should be taken with a standard breakfast and not with a high-fat meal. (alkohol v pokusech nedelal zadnou zmenu koncetrace ci vsterbavani resveratrolui).

Steady-State Pharmacokinetics and Tolerability of Trans-Resveratrol 2000mg Twice Daily with Food, Quercetin and Alcohol (Ethanol) in Healthy Human Subjects Charles la Porte, Nha Voduc, Guijun Zhang, Isabelle Seguin, Danielle Tardiff, Neera Singhal & D. William Cameron Clinical Pharmacokinetics volume 49, pages449–454(2010)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: multivitamin beru tenhle - https://www.bulk.com/uk/complete-multivitamin-complex-powder.html a sem s nim fakt hodne spokojenej. Koukal sem na slozeni a skoro to same vcetne kontentrace jako mas ty. Jen se to lisi hlavne tim ze jeden ma vitamin K1 a druhy K2. (kdyby to nekoho zajimalo tak jednouse vysvetleny rozdil je treba tady https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-k1-vs-k2)
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    RESOLUT:
    TRANCEWARP: v tech vyzkumech co jsem cetl to davkovali v ruzne doby a nejlepsi jim vychazeli vysledky kdyz to podavali uprostred noci (6h after onset). Takze urcite bych to bral tesne pred spanim, rozhodne rozpustit v puse (neb vstrebatelnost v zaludku je asi 1%, ale ve slinach mnohjem vice. Pripadne nejake vyzkumy testovali jak zlepsit vstrebatelnost a jediny co je asi pouzitelny je cca 10mg piperinu). A rozhodne trans revestratrol, ostatni formy nemaji uz vubec cenu.

A dle nejakych vyzkumu je samotny resvertatrol diky minimalni vstrebatelnosti skoro o nicem, zato s MNM se hodne potecuje a doplnuje.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    no a rad bych poznamenal, ze jsem moc rad, ze se tu konecne rozjela diskuze ;)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: hm to je zajimavy, tzn. pouzivat vecer?
    PAMINA
    PAMINA --- ---
    TRANCEWARP: Jo a doporučila mi tak 6-8 kapaček, víc prý to nemá moc smysl. A podle jedné zákaznice doporučení, že po deseti kapačkách samotného C se jí vypnula pleť ...
    PAMINA
    PAMINA --- ---
    TRANCEWARP: prosím tě měl bys ještě kontakt na kvalitní reservatrol? Vyčetla jsem že pro ženy je Metformin neúčelný, zkusila bych jen kombinaci NMN a Reservatrol a uvidíme co to se mnou provede :-)
    Jinak konzultovala jsem s doktorkou ty infuze a doporučila mi tu kombinaci, že to má násobný účinek, když se Glutathion a Céčko spojí, tak to sosám :-)
    PAMINA
    PAMINA --- ---
    TRANCEWARP: Je to v Praze, v Nuslích tady najdeš všechno https://www.asclepius.cz/infuzniaplikace
    PAMINA
    PAMINA --- ---
    JINX: Lama děkuje :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PAMINA: fakt? ja mam doma hromadu stadametu, ktera mi zbyla z tehotenstvi (mela jsem gestacni diabetes), tak jsem se tesila, ze az prestanu kojit, tak to sezeru. :)
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    XTALIBAN: Tedy je výhodnější užívat před spánkem?
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    sem netusil ze u resveratrolu zalezi nejen na davkovani, ale i na dobe podani:

Resveratrol: A Double-Edged Sword in Health Benefits
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6164842/

In a very interesting study, dose-time dependency of acute resveratrol administration on lipoperoxidation levels (in heart, liver and kidney of male rats synchronized with a 12-h dark-light cycle) was investigated. It was documented that resveratrol behaved as an antioxidant during dark span and as a pro-oxidant during light span, possibly reflecting the putative changing ratio between pro- and antioxidant activities in various organs during 24-h cycle or postprandial oxidative burst that occurred after a meal [124].

Pripadne [124] - 124. Gadacha W., Ben-Attia M., Bonnefont-Rousselot D., Aouani E., Ghanem-Boughanmi N., Touitou Y. Resveratrol opposite effects on rat tissue lipoperoxidation: Pro-oxidant during day-time and antioxidant at night. Redox Rep. 2009;14:154–158. doi: 10.1179/135100009X466131. [PubMed] [CrossRef] [https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1179/135100009X466131]
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    PAMINA: 1500 stoji u Zemana 8g v kapacce
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    JINX: ne, je to jednou rocne hned za sebou, myslim po tydnu
    takze to jsou bohuzel 4 cesty do Rican, kde ten doktor sidli, to je trochu opich
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    MUI: ze ses to ty, tak se debata o multivitaminu povoluje :D

tenhle https://obchod.ronnie.cz/s-5887-nexgen.html
    JINX
    JINX --- ---
    PAMINA: kliknes na ikonku cloveka a z menu vyberes odpovedet.
    AFKI
    AFKI --- ---
    Doktorka mi nechce předepsat Metformin. Kde ho sháníte?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam