• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRANCEWARPPrášky proti smrti - Ph. D. David Sinclair - NMN, NR, Resveratrol
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: jenze co si nechat testovat...

treba pri NMN je dobry si nechat otestovat hladinu homocysteinu, protoze pokud by ti uzivani NMN vyprazdnovalo zasobu methylovejch darcu (methyl donor), tak ti to muze zpusobit zasadni problemy

v CR se da nechat testovat vsude... bud u doktorky... nebo se da domluvit napriklad ve svete zdravi, kde ti napisou zadanku na uplne cokoliv... za prachy samozrejme
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: to zni jako dobry napad, aspon bude nejaka inspirace ci budu vedet koho se na co zeptat ohledne uzivani a pocitu z toho
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: premyslim si zajit na nejake krevni testy pred tim a po tom (3 mesice uzivani), ale zatim sem moc neresil co a kde si nechat testovat. To budu resit az budu zase v CR a objednane dobroty dorazi.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: Hm to abysme tady udelali tabulku, kde budou vsechny veci, co tu kdo bere... kolik bere a tak dale...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: Ok ;). A budes to nejak merit?
    Me prijde ze moje experimenty v tomhle smeru nejak kvantifikovat je ponekud tezky a cely to je o pocitu. A i kdyz pocit tedka mam fakt dobrej, tak je to... nooo...
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    XTALIBAN: a vyznamne zlepsovat vstrebavani toho quercetinu. Pripadne s ena lepsi vstrebavani doporucuje Bromelain.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: proc by to melo byt k nicemu ? naopak by se to melo potencovat s tim quercetinem. V nekterych studiich sice doporucovali 500mg vit. C ale to mi prijde zbytecny. Ve vetsine studii si vystacili s tema 200mg.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: k tomu budes davat 200mg vitaminu C oralne? To je k nicemu ne?
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: ve vyzkumech co jsem cetl pisou ze pri oralnim podani je to naprosto safe pri davkach 1g denne a mene (podavano nekolik mesicu). Vedlejsi ucinky byly pri i.v. aplikaci od cca 750 mg. Hodlam si dat 3 mesicni kuru s 500mg a 200mg vit C. A pak zase treba za pul roku ci za rok znova (dle ucinku)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: ne to ja vim co to je... akorat bych se trochu bal neceho, co muze zpusobit masovy odumreni senescentnich bunek v tele... das si toho moc a tvoje ledviny to nedokazou odfiltrovat
    telo se tech bunek nejak musi zbavit
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    JINX: na redditu hodne psali ze prave quercetin a vitamin C dohromady maji byt nejaky hodne ucinny na koronu. Ve vyzkumech sem to zatim nedohledal.
    JINX
    JINX --- ---
    XTALIBAN: Já nevím jestli to nebude tím vitamínem C. Ale chodím všude možne a ještě jsem neměl koronu. Takže to je asi OK?
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: pise o nich i Sinclair v ty knizce a daji se najit celkem zajimave vyzkumy. Nasel jsem treba ze testovali mnohem zajimavejsi (vetsi ucinnost, lepsi vstrebatelnost,..) latky podobne resveratrolu a s hodne zajimavyma vysledkama jen co sem hledal cenu na netu tak kolem 100 usd za 5mg. Ale ten quercetin dle vseho vypada hodne zajimave.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    JINX: jestli pozorujes nejaky ucinek. Nevim zda neni zbytecne brat quercentin a resvertatrol dohromady nebo jen jedno. Samotny resveratrol na me subjektivne zadny ucinek nemel - po cca 14 dnech konzumace.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: to je docela vyssi divci ne... by se mozna docela hodilo sehnat nejakyho doktora, kterej by byl ochotnej s nama takovyhle napady prozkoumavat...

moje doktorka mi rekla, ze to je moje rozhodnuti, ze testy mi udela jaky budu chtit (je to znama), ale dal je to na me...
    JINX
    JINX --- ---
    XTALIBAN: Quercentin mám jako přídavek ve vitamínu C od Life Extension. Co přesně chceš vědět?
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    zkousel nekdo nejake senolitika ? Premyslim objednat Quercetin az budu v CR.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    Asi nebude nejlepsi napad brat MNM po urazu mozku coz me dost prekvapuje. Cekal jsem spise opacny ucinek. I kdyz v te studii ho nepodavaji navic ale meri jen to co telo samo vyrobi.

Zdroj: A rise in NAD precursor nicotinamide mononucleotide (NMN) after injury promotes axon degeneration

M Di Stefano,1,8 I Nascimento-Ferreira,2,8 G Orsomando,3 V Mori,3 J Gilley,2 R Brown,4 L Janeckova,2 M E Vargas,5,6 L A Worrell,2 A Loreto,1 J Tickle,1 J Patrick,2 J R M Webster,1 M Marangoni,1 F M Carpi,7 S Pucciarelli,7 F Rossi,1 W Meng,1 A Sagasti,6 R R Ribchester,4 G Magni,7 M P Coleman,2,8,* and L Conforti1,8,*
    Cell Death Differ. 2015 Apr; 22(5): 731–742.
    Published online 2014 Oct 17. doi: 10.1038/cdd.2014.164
    PMCID: PMC4392071
    PMID: 25323584
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    XTALIBAN: jeste k tomu resveratrolu - In order to maximize trans-resveratrol exposure, it should be taken with a standard breakfast and not with a high-fat meal. (alkohol v pokusech nedelal zadnou zmenu koncetrace ci vsterbavani resveratrolui).

Steady-State Pharmacokinetics and Tolerability of Trans-Resveratrol 2000mg Twice Daily with Food, Quercetin and Alcohol (Ethanol) in Healthy Human Subjects Charles la Porte, Nha Voduc, Guijun Zhang, Isabelle Seguin, Danielle Tardiff, Neera Singhal & D. William Cameron Clinical Pharmacokinetics volume 49, pages449–454(2010)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam