• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRANCEWARPPrášky proti smrti - Ph. D. David Sinclair - NMN, NR, Resveratrol
    Klub se zabývá aktuální výzkumem kolem "prášků proti smrti", resp. léků na stárnutí.
    rozbalit záhlaví
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: to vim ze se alkohol pocita, s tema kaloriama co ma v sobe az moc. Proto si na to davam pozor. Stare casy jsou uz davno pryc, nastesti. Este musim neco udelat s tim kourenim ...

At nejsem uplne offtopic - nechal si nekdo zde udelat geneticke testy, vysetreni biologickeho veku, vysetreni mozkovych neurotransmiteru a pod.) ? Uvazuju ze bych na to zasel tak schanim rady a zkusenosti.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: no za tri dny uz se telo vyporada s hromadou ruznejch veci, co v tele nechces
    8/16 jedu taky... ale to kamarade taky nesmis chlastat ;D
    i alkohol se pocita
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: co se tyka pustu tak uz par let jedu vicemene prerusovany pust 8/16h. To mam celkem prirozene (ze mi staci jedno jidlo denne) a teprve nedavno jsem zjistil jak je to zdravy a jak se to jmenuje :) Na delsi se zatim nechystam, max to co dela bratranek a teta - vynechat jeden den v tydnu jidlo uplne.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: dobrej start jsou ty delsi pusty, coz je mozna dobra strategie
    a pockat, nez se veda dostane o kus dal
    ten vyvoj je obrovskej a tedka to zkouma mnoho tymu
    je to hrani si s ohnem ;)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: no je to ponekud cutting edge ...
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: tak nevim zda si napred nedat jen ciste ten quercetin a vit C. a pak teprve pridat MNM a resveratrol.

Boosting Levels of NAD+ May Make Senescent Cells More Aggressively Inflammatory

Enhancing levels of NAD+ in mitochondria via delivery of various precursor compounds as supplements is growing in popularity as an approach to boost faltering mitochondrial function and thus modestly slow the progression of aging. A human trial demonstrated improved vascular function as a result of nicotinamide riboside supplementation, for example. Researchers here show that increased NAD+ will likely make worse the inflammatory signaling of senescent cells, however. Senescent cells accumulate with age, and are an important cause of the chronic inflammation of aging that drives the progression of many age-related diseases.

The results here suggest that efficient senolytic treatments to selectively destroy senescent cells should proceed any of the current approaches to raising levels of NAD+ in older individuals - and it is an open question as to whether any of the existing available options are efficient enough to make NAD+ enhancement safe in the longer term. Those people self-experimenting with NAD+ precursor supplementation should consider keeping a close eye on markers of inflammation.

https://www.nature.com/articles/s41556-019-0287-4
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: bohuzel k tomu nemam zadnej material, Sinclair verejne rika ze chodi na klasickou biochemii a to je vsechno... fakt by se nam hodil do party nakej doktor :D

moji netere manzel je vystudovanej dokror a on me na to cely privedl... ale rika, ze vlastne testovat neni moc co
    rozhodne ne treba markery na rakovinu, ze to je tam moc false positive, ze to vlastne nema zadnou vypovidajici hodnotu

takze ja chodim na kompletni biochemii jednou za rok v ramci prevence... snazim se 2x, ale tedka jak je covid, tak se mi do tech testovacich labek moc nechce
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: to jsem prave zatim neresil co si nechat testovat. Rikal jsem si ze nejake moudra vytrahnu z tebe a neco nastuduju.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: jenze co si nechat testovat...

treba pri NMN je dobry si nechat otestovat hladinu homocysteinu, protoze pokud by ti uzivani NMN vyprazdnovalo zasobu methylovejch darcu (methyl donor), tak ti to muze zpusobit zasadni problemy

v CR se da nechat testovat vsude... bud u doktorky... nebo se da domluvit napriklad ve svete zdravi, kde ti napisou zadanku na uplne cokoliv... za prachy samozrejme
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: to zni jako dobry napad, aspon bude nejaka inspirace ci budu vedet koho se na co zeptat ohledne uzivani a pocitu z toho
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: premyslim si zajit na nejake krevni testy pred tim a po tom (3 mesice uzivani), ale zatim sem moc neresil co a kde si nechat testovat. To budu resit az budu zase v CR a objednane dobroty dorazi.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: Hm to abysme tady udelali tabulku, kde budou vsechny veci, co tu kdo bere... kolik bere a tak dale...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: Ok ;). A budes to nejak merit?
    Me prijde ze moje experimenty v tomhle smeru nejak kvantifikovat je ponekud tezky a cely to je o pocitu. A i kdyz pocit tedka mam fakt dobrej, tak je to... nooo...
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    XTALIBAN: a vyznamne zlepsovat vstrebavani toho quercetinu. Pripadne s ena lepsi vstrebavani doporucuje Bromelain.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: proc by to melo byt k nicemu ? naopak by se to melo potencovat s tim quercetinem. V nekterych studiich sice doporucovali 500mg vit. C ale to mi prijde zbytecny. Ve vetsine studii si vystacili s tema 200mg.
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: k tomu budes davat 200mg vitaminu C oralne? To je k nicemu ne?
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    TRANCEWARP: ve vyzkumech co jsem cetl pisou ze pri oralnim podani je to naprosto safe pri davkach 1g denne a mene (podavano nekolik mesicu). Vedlejsi ucinky byly pri i.v. aplikaci od cca 750 mg. Hodlam si dat 3 mesicni kuru s 500mg a 200mg vit C. A pak zase treba za pul roku ci za rok znova (dle ucinku)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    XTALIBAN: ne to ja vim co to je... akorat bych se trochu bal neceho, co muze zpusobit masovy odumreni senescentnich bunek v tele... das si toho moc a tvoje ledviny to nedokazou odfiltrovat
    telo se tech bunek nejak musi zbavit
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    JINX: na redditu hodne psali ze prave quercetin a vitamin C dohromady maji byt nejaky hodne ucinny na koronu. Ve vyzkumech sem to zatim nedohledal.
    JINX
    JINX --- ---
    XTALIBAN: Já nevím jestli to nebude tím vitamínem C. Ale chodím všude možne a ještě jsem neměl koronu. Takže to je asi OK?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam