Piko jsem nesehnal. Zato však zažil chrudim v čirém festivalu karnovalového běsnění. V životě jsem tam nepotkal tolik lidí. Slavnosti, ke kterým jsem přišel jako slepej k houslím. Spoustu krásných mladých slečen. Do toho se opakovaly neustále tyto revivaly notoricky známých kapel:
Nirvana
Coldplay
Metallica
Pramínek Vlasů.
Po čase jsem z toho dostal depresi. Opět jsem narazil na problém, na který narážím od svých sedmi let. Na českou hudební malost. Jsme nuceni poslouchat ty samé songy a ty samé kapely přes třicet let, ale všem to tak vyhovuje. Mně ne. Pil jsem čim dál víc a pozoroval dva "kámoše," Jak jeden druhýho nabádá ať mu "jí natáhne." Asi kvůli holce. Když ho už vyloženě agresivně nutil a "kámoš" se k ničemu neměl, přiskočil jsem k nim a řekl: "Hej já ti jí klidně natáhnu, když se kolega k ničemu nemá!"
OBa dva na mě chvíli čuměli a pak odešli pryč. Potřeboval jsem nějakou akci, něco se prostě muselo stát. Rozhodl jsem se teda že se vetřu do davu těch nejmladších koček a nějaký osahám prdel. Ideálně takový, co bude v sukni a budou jí prosvítat kalhotky. A že tam takovejch bylo.
Plánování tohoto činu mi zabralo poměrně dlouhou dobu a vzpomněl jsem si, že jsem o celém tomto večeru měl jednou sen. Akorát se to celý odehrávalo na střeše, která byla pokrytá trávou, hrál tam Chet Baker a ne posraná Nirvana a mělo to úroveň a styl.
Konečně když hrál zrovna jakýsi revival Lucie Bilé, vyhlídl jsem si noblesní prdel. Protáhl jsem se kolem ní a pořádně jí prohrábl. To mi vykouzlilo dobrou náladu a úsměv na tváři. Trochu jsem čekal, že se za mnou dotyčná rozběhne, dostanu facku, budu seřván, ale nestalo se vůbec nic. Asi se jí to líbilo. Pak jsem zmožen alkoholem, riváčema 12ti zolpikama a tritticem usnul.
Dneska ráno mě probudil vytrvalý déšť a bylo mi neuvěřitelně zle od žaludku. Takový to "zle" je dobrý když se z něj člověk ještě pobleje, ale když to nenutí ke zvracení, je to docela problém. Mělo to ovšem tu výhodu, že mi bylo tak mizerně, že jsem vůbec nemyslel na Karolínu. Jak dlouho mi bude trvat než na ní zapomenu? 10 let? 20?
Čas checkoutu se blížil. Musel jsem se dostat do formy. Riváč, euthyrox, hořčík. Vodka zatím ne, bylo mi od žaludku fakt blbě. Pak jsem se toulal chrudimskejma ulicema. Bylo po slavnostech. KOlem mě chodili akorát cikáni a stříleli těsně vedle mě z plynové pistole. V kocovině není hezčího zážitku.
Pak se to stalo. Na nástupiště číslo 8 přišla mladá zrzka. Okamžitě jsem v ní poznal Aničku z předešlého dne. Hned jsme se dali do řeči. Tentokrát byla naše konverzace výživnější a obsáhlejší. Dozvěděl jsem se, že:
MIluje Matrix 1 (prvně wow)
Filmy Yorgose Lanthimose (podruhé wow)
Hraje Dead Space (potřetí wow)
... A půjde do prahy studovat na Karlovku, v čemž se pravda, naše plány trochu rozcházely.
"Miloši a kolik ti Vůbec je?"
"....Eeee. Kolik je Tobě?" Odpověděl jsem na otázku otázkou.
"19."
19. Okamžitě se mi vybavil kdosi. Tak jsem stejně jako u kdekoho zalhal,, že mně 30 a dodal že jsem se nedávno rozešel s holkou, který bylo taky 19. A zase. Zase jsme o ní mluvili. Jak dlouho o ní ještě budu jako mluvit s jinejma mladejma holkama? 10 let? 20?
".....Z toho jak o ní mluvíš jde strašně poznat, že jí moc miluješ." Řekla Anička. A takovýhle holky žijou na Seči! Nemohl jsem uvěřit svým očím a uším. A pak že žijou na seči jen cikáni a dezoláti. Ha!
V bojanově jsme se rozloučili. Okamžitě ja jsem vylezl z autobusu, začalo chcát. Jakmile jsem zalezl do chaty, přestalo. Prostě jsem si sebou všude nosil ten debilní, černej, bouřkovej mrak.
Vyzbrojen instáčem a mailem na Aničku, vzal jsem si poslední zolpidem a teď budu čekat na zítra abych si objednal další. Samozřejmě že kdyby třeba Anička přišla na návštěvu, žádnej bych nepotřeboval. Taky jsem se jí zeptal, jestli nepokecáme ještě na Seči.
"Nechci Tě urazit, ale strašně se těšim až budu hrát Life is Strange."
Zažil jsem i horší odmítnutí.
Nechci už piko, chci aničku.
Ale to co nejvíc chceme, nikdy nedostaneme.
Kromě zolpidemu, ten budu mít po ruce furt.