Magic Orbz na PS3, herní doba
9 hodin (hra si sama měří čas), ovšem v průběhu téměř třinácti let :-) Tenhle Breakout/Arkanoid v roztomile stylizovaném 3D prostředí má pro mě velkou nostalgickou hodnotu, byla to totiž úplně první PSN hra, kterou jsem si na PS3 koupil. Bylo to v lednu 2009 (viz pro ilustraci úplně první trofej), stála mě ekvivalent $9.99 v korunách (kolik to tehdy na PSN mohlo být? 250?) a ano, poslední level poslední epizody jsem dohrál opravdu až dnes. Epizod je celkem pět, každá se prezentuje jiným prostředím (piráti / pohádky / čarodějnice / zima / džungle) a každá má 24 levelů, takže celkem 120 a ty poslední jsou opravdu hnusně těžké. Obecně je hra docela nasírací, protože na fyziku používá Havok a všechny objekty, každý sebemenší lísteček nebo tříska se snaží chovat "reálně", což ve výsledku znamená, že ani jeden odraz není takový, jaký čekáte že bude... Takže nepodařený level se vám příště nepodaří úplně jinak a v podstatě ho nemůžete nijak moc natrénovat :-P Ale jak je vidět, tak i tím mým stylem "zapnu to, budu hrát jako magor ten jeden level pořád dokola dokud se mi ho nepodaří udolat, pak to zase vypnu a za pár dnů / týdnu / měsíců zkusím další" se to nakonec dá dohrát. Moje trpělivost je ostatně pověstná :-D