Sable na Xbox Series X, totálně pohodových
26 hodin plných takřka meditativních okamžiků :-) Tahle mnohokrát odkládaná indie open-world perla je prostě už taková: žádné on screen prvky, které by mohly rušit; žádné zdravíčko, o které byste mohli přijít; žádné zbraně, které byste museli použít; žádné nebezpečí, které by vás mohlo ohrozit. Jen vy, vizuálně fantastický svět na motivy kreseb Jeana Girauda (Moebius!), dokonale atmosférický soundtrack (Japanese Breakfast!) a pár NPC, od kterých budete dostávat questy. Postupně se tak dostanete až... Až tam, kam se dostat máte, protože tahle hra je o tom, že každá cesta má svůj začátek i konec.
Questy nejsou časově náročně ani složité, těch pár puzzle-hádanek nijak nefrustruje, v podstatě se nemůžete nikde zaseknout - není to žádoucí a je to by design, narušilo by to totiž opojný a maximálně uspokojující zážitek ze hry. Proto trochu zamrzí jediná věc, a to je technický stav hry. Nepadá, všechny questy se dají dokončit, ale framedrop je tak častý a mohutný, že to vadilo i mně, a to jsem v tomhle směru jinak poměrně benevolentní. Ale nakonec jsem rád odpustil a stálo to za to! Dokonce se mi to povedlo se všemi trofejemi, což rozhodně nebývá pravidlem :-)