• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DEEFHA: Tak zrovna pro mě by to bylo to jednodušší řešení, ten virtuální stroj už mám, stáhnout do něj DOSBox už je detail, zatímco existence takovýho buildu je jen potenciální, dokud ji opravdu nenajdeš :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SALVATOR: Nerad se drbů levou rukou za pravým uchem :-) Nějaký SVN build DOSboxu by to snad měl umět, rád bych co nejčistší řešení. Nahazovat tu 386 se mi moc nechce :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DEEFHA: Tak virtuální stroj s win10, v nich DOSBox a zapnout ten filtr. We need to go deeper...
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    TOOMIX: Díky, já už to mám koupený i se Spear of Destiny na gogu :) Jsem si říkal, že když už jsem se to kdysi nahrál, tak bych za to mohl i těch pár éček dát.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PSY_CHAOTIC: Původní Wolfenstein 3D je k dispozici i jako WAD do Dooma, dával jsem to s Brutal Doom modem na ulozto

    [TOOMIX @ Stare dobre gamesky - MONTH OF REALLY OLD GAMES (1995 and older)]
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Wolfenstein The Old Blood (cca 11h) - Konečně jsem to skoro po roce dotáhnul. Mám z toho podobnej pocit jako z minulýho The New Order, většinu času parádní akce, baví, pěkná grafika, ale pak přijde zlom či zásek, kdy jde zábavnost prudce dolu a musím si od toho na nějakou dobu odpočinout. Když se dostanu za ten zlom, tak to jde zase nahoru a baví mě to. Posledních pár hodin už jsem dal skoro nadoraz a to už byla zase ta skvělá jízda, jak si to z této série pamatuju. Fajn jsou i noční můry v původním Wolfensteinovi (až mě to láká se k němu znovu vrátit :)) a celkově jsem prošmejdil co jen šlo :) Jsem zvědavej na The New Colossus, ale spíš to vidím dřív na návrat ke kořenům než pokračování v sérii..

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: a nešlo na CRT upravit barvy tak, aby byl černobílý? Matně si vzpomínám, že mi to na starém PC snad šlo
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DR_K: Áha... No já mám Linux, tak to musím prozkoumat tam. Mohl bych si to pustit na origo 386, ale CRT monitor mám stejně jen barevný... V zájmu originality bych mohl sehnat čenobílý, ale na to už asi seru :-D
    DR_K
    DR_K --- ---
    DEEFHA: a na cem to chces hrat? jestli win10, tak jde hodit do grayscale vsechno :) https://www.addictivetips.com/windows-tips/turn-your-screen-black-white/
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Ha, tak už vím, proč mi ty barvy nebyly povědomé. Já to tenkrát hrál na černobílém (resp. grayscale) monitoru! :-D Čili teď už jen donutit DOSbox, aby mi to takhle zobrazil, a bude to ono.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: Hmmm, tak ten z toho roku 1993 to určitě nebyl...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: nasel jsem tyhle dva

    Sokoban 1994 (1993) screenshots - MobyGames
    https://www.mobygames.com/game/dos/sokoban-1994/screenshots

    Soko-Ban for DOS (1987) - MobyGames
    https://www.mobygames.com/game/dos/soko-ban
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DR_K: Tak to tohle je velká parádička! Zrovna včera jsem si na Soko-Ban vzpomněl, taky to byla jedna z mých úplně prvních her, ale asi už něco maličko novějšího než tahle CGA verze, protože na takovou barevnou paletu vzpomínky nemám. Dostal jsem chuť si to znovu zahrát a jen tak v rychlosti jsem našel nějakou předělávku hratelnou přímo v prohlížeči, ale nemělo to vůbec žádnou atmosféru. Tak díky za inspiraci, zkusím najít tu "moji" verzi a pustím se do toho :-)
    DR_K
    DR_K --- ---
    omlouvam se, ze se rozepisu, dneska je to velky...

    Soko-Ban (skladnik), verze z roku 1982, CGA

    herni doba: cca 33 let od okamziku, kdy me mama prvne posadila v praci (nekdejsi ustredni rada odboru neboli URO) za veeeliky pocitac vykonu zhruba dnesni mikrovlnky a pustila to tam, aby mohla vedle ve sve kancelari v klidu pracovat. tezko rict, zda se mi povedl alespon prvni level, nebo jsem jen jezdil vytahem, ale fascinace tam byla velika. pak dlouho nic a najednou byl jiny svet a bylo mozne na novych zarizenich emulovat stare systemy. tak jsem si vzpomnel na svou uplne nejstarsi hru, rozbehl ji, odehral par levelu, pak do toho neco vlitlo a o par let pozdeji jsem zacal znovu zase na necem novem. a znovu. a znovu. ted naposledy na vite. a tentokrat az do konce.

    platforma: mnoho, jako nejlepsi bych uvedl PC, ipad mini s obalem s klavesnici ala ultrabook (retroarch) a ps vita (retroarch)

    zajimavost? byl jsem presvedcen, ze to ma 50 levelu. obtiznost tak nejak stale stoupala. level 50 byl dabelsky. a pak najednou k memu prekvapeni byly jeste dalsi tri - ovsem paradoxne dost jednoduche... ze by prvni DLC?

    kazdopadne moc doporucuju a urcite tuhle starou verzi. zaprve je subjektivne nejhezci, za druhe nema zadne quality of life vylepseni jako treba moznost vratit se x tahu zpet, ktere tu hru zbytecne degraduji. hezky pekne jedna chyba, znovu mistnost od zacatku. ke konci to byly nervy jak dark souls :)

    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CHEWBACCA: hááái sódes. dóitašimaštéééé.

    Akiko Yano - Ashkenazy Who?
    https://www.youtube.com/watch?v=PeepxnPBjwo
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PALADIUS: no tak pro dpolnění story ještě Alyx :)
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    言葉は必要ありません。ニーアオートマタ。約45時間の芸術的経験。ストリームをサポートしてくれたIDNagasawaとIDZuuluuに感謝します。約8つの目的が達成されました

    DR_K
    DR_K --- ---
    Control + obe DLC, 34h, dobra magorina :)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Další drobnost při mém hraní Fallout 4, abych z toho nezmagořil :-) Haunt the House: Terrortown na PS Vita, první průchod za 48 minut a ještě mě (jak je vidět při pohledu na skóre) čeká spousta dalších. Původně snad flashovka, teď na mobilech i na Steamu, já jsem ale chtěl specificky tuhle verzi pro Vitu, protože prostě proto (díky TOM_HOST za nakopnutí kudy se k ní dostat). Jde o děsně (sic!) zábavnou a roztomile kreslenou puzzle hříčku, ve které ovládáte ducha, jehož úkolem je vystrašit všechny lidi ve městě (resp. ve čtyřech samostatných lokacích). Duch může posednout prakticky jakýkoli neživý předmět ve hře a pak s ním dělat různé nedestruktivní věci, které lidi děsí. Trik je v tom, že každý předmět má několik možností upotřebení a některé se zpřístupní až v okamžiku, kdy jsou lidi v aktuální lokaci vystrašení na určitou úroveň. Pak už se to nabaluje a strašení dostává grády :-) Něco podobného, ale vlastně úplně jiného? Death Coming (víc zaměřené na řetězové reakce ve stylu filmů Final Destination), Carrion (krvavě hororová atmosféra) a určitě spousta dalších, které jsem nehrál. Tak a hybaj zpátky do Pustiny!

    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    ZOMBO:
    ELHO_CID: ten nový mě moc nebavil(nějak jsem nedal ten začátek), ale ten z roku 2006 byl hodně zábavný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam