• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Observation 7 hodin

    Příjemná sci-fi/horor space záležitost, ve které se zhostíte pomerně neobvyklé role AI systému ve stylu HAL 900 z Vesmirné odysey na mezinárodní orbitální stanici, kdy vetšinu času řešíte pomerně nápaditě a pěkně zpracované vektorové puzzle a pohybujete se jak pomocí kamer, tak autonomního dronu po stanici, kde se věci klasicky, jak už t tak bývá, lehce zvrtnou. Observation doporučím všem, kteří mají občas náladu na kratší projekty a disponují prostorovou orientací, trpělivostí a překousnou i trochu těch žánrových klišé. Ostatním může poletování po stanici při hledání řešení logických hádanek přivodit záchvaty zuřivosti a solidní frustraci. Pro fans Horizontu udalosti a podobnych filmu, je to rekneme povinnost, specialne, kdyz se da Observation poridit v dnesni dobe v pohode za kilo.

    DICK85
    DICK85 --- ---
    ELECTRICKOTA: God Of War (PC) 31 hodin - mechanika bojů je hodně konzolová, ale jinak jsem si to moc užil. Jak je již zmíněno, příběh, postavy a vizuál je super.

    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Turok (12h) – dobrej remaster střílečky, která mi před 25 lety dala dvě užitečný lekce: hype zabíjí myšlení a grafika není všechno. Dokola jsem tehdy četl recenzi v časáku (nikdy nezapomenu na verdikt: "Iritující skákání. 8/10"), koupil krabicovku a po pár hodinách bloudění v úvodních levelech jsem to už nezapnul.

    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    God Of War (PC) 29hodin - herně hrozný konzolový klik-fest, naštěstí příběhová obtížnost to řeší uspokojivě. Zábavný puzzle, hezká grafika, super příběh a zajímavý postavy - pokračování si ujít nenechám.

    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    SITH: Moje ostuda v kategorii "nedohrál jsem". Scénář pořád stejný - pustím hru, odehraju cca 80 hod., přestane mě to bavit, po nějaký době se k tomu vracím a začínám úplně odznova, protože se nedokážu vžít do rozjetýho příběhu. Nehledě na to, že musím autisticky odhalit naprosto vše, každej otazníček na mapě. No nic, jsem nepoučitelnej - právě jsem hru spustil, jak jinak, od začátku :D .
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    SITH: tyjo ja to snad nakonec dam. Hral jsem jen ten prvni prolog, ale mapa mi ukazala co na ni vsechno jde delat a ja se lekl a utekl :D
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Videl jsem u Nagasawy na Twitchi, ze rozjel Okami HD, coz mne privedlo na myslenku, ze verzi pro Switch jsem rozehral uz pred lety a pak z nejakeho duvodu skoro na konci prestal hrat. Takze jsem dneska drapnul Switch do paratu a dotahl to do konce. Vyborny klon Zeldy, konec je slzicka - poctivej kus prace. Vrele doporucuji, i s tim mnohaletym odstupem mne to bavilo porad stejne, jako kdyz to vyslo. Neni to tezke, jenom mozna trochu zdlouhave - no doporucuji se naladit na to, ze pribeh s Orochi je vlastne jenom prvni z legend, kterou Amaterasu prochazi...

    Jo a dohral jsem kdysi i Okamiden pro Nintendo DS, ale to bych musel prochazet archiv.





    SITH
    SITH --- ---
    Witcher 3: Wild Hunt
    Witcher 3: Hearts of Stone
    Witcher 3: Blood and Wine
    125hodin, ale dokončen jen příběh, ještě mi pár úkolů chybí

    S klidným srdcem mohu říct, že tohle je zatím ta nejlepší hra, kterou jsem kdy ve svém více jak 20+ letém životě hrál. Musel jsem si počkat, až si koupím gaming PC s RTX kartou, abych si vychutnul ty epické scenérie, západy slunce, krajiny, lesy a horská jezera. Famózní mix RPG, příběhu, vliv chování ve hře na výsledek příběhu, několik možných zakončení, sexu s čarodějkama na vycpaném bílém jednorožci atd.
    Všem, kteří to ještě nehráli, tak prosím, zahrajte si :)

    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Metroid Dread - 15h clear time, reálně 40h
    S hrdostí dávam, protože sem to chtěl několikrát vzdát a sem lama - nebylo to zadarmo.
    moje první hra v serii a stávám se fanouškem - parádní vizuál, level design a souboje(!) plný dechberoucích animací, velká jízda! Hra má v sobě přes nový technický kabát pořád i něco z 80s pop artu, což se mi velmi líbilo.

    TAP
    TAP --- ---
    Sea of Solitude / PS4 / 5h

    tématickej brácha Firewatch, Inside, What Remains of Edith Finch, Hellblade. jako hra je to neobjevná generická hopsačka, jako dílo, zpracovávající témata deprese, úzkostí, samoty, psychyckýho zdraví a práce s ním to ale působí hodně osobně, upřímně, někdy snad až příliš až doslovně, ale rezonuje to (aspoň se mnou) fest. Cornelia Geppert má o hře hezkej TED Talk



    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DEEFHA: Tak zrovna pro mě by to bylo to jednodušší řešení, ten virtuální stroj už mám, stáhnout do něj DOSBox už je detail, zatímco existence takovýho buildu je jen potenciální, dokud ji opravdu nenajdeš :-)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    SALVATOR: Nerad se drbů levou rukou za pravým uchem :-) Nějaký SVN build DOSboxu by to snad měl umět, rád bych co nejčistší řešení. Nahazovat tu 386 se mi moc nechce :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    DEEFHA: Tak virtuální stroj s win10, v nich DOSBox a zapnout ten filtr. We need to go deeper...
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    TOOMIX: Díky, já už to mám koupený i se Spear of Destiny na gogu :) Jsem si říkal, že když už jsem se to kdysi nahrál, tak bych za to mohl i těch pár éček dát.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PSY_CHAOTIC: Původní Wolfenstein 3D je k dispozici i jako WAD do Dooma, dával jsem to s Brutal Doom modem na ulozto

    [TOOMIX @ Stare dobre gamesky - MONTH OF REALLY OLD GAMES (1995 and older)]
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Wolfenstein The Old Blood (cca 11h) - Konečně jsem to skoro po roce dotáhnul. Mám z toho podobnej pocit jako z minulýho The New Order, většinu času parádní akce, baví, pěkná grafika, ale pak přijde zlom či zásek, kdy jde zábavnost prudce dolu a musím si od toho na nějakou dobu odpočinout. Když se dostanu za ten zlom, tak to jde zase nahoru a baví mě to. Posledních pár hodin už jsem dal skoro nadoraz a to už byla zase ta skvělá jízda, jak si to z této série pamatuju. Fajn jsou i noční můry v původním Wolfensteinovi (až mě to láká se k němu znovu vrátit :)) a celkově jsem prošmejdil co jen šlo :) Jsem zvědavej na The New Colossus, ale spíš to vidím dřív na návrat ke kořenům než pokračování v sérii..

    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: a nešlo na CRT upravit barvy tak, aby byl černobílý? Matně si vzpomínám, že mi to na starém PC snad šlo
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DR_K: Áha... No já mám Linux, tak to musím prozkoumat tam. Mohl bych si to pustit na origo 386, ale CRT monitor mám stejně jen barevný... V zájmu originality bych mohl sehnat čenobílý, ale na to už asi seru :-D
    DR_K
    DR_K --- ---
    DEEFHA: a na cem to chces hrat? jestli win10, tak jde hodit do grayscale vsechno :) https://www.addictivetips.com/windows-tips/turn-your-screen-black-white/
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Ha, tak už vím, proč mi ty barvy nebyly povědomé. Já to tenkrát hrál na černobílém (resp. grayscale) monitoru! :-D Čili teď už jen donutit DOSbox, aby mi to takhle zobrazil, a bude to ono.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam