Far Cry Primal
Tahle hra mě při vydání absolutně minula, resp. když vyšla, tak jsem si říkal, co to je za hovadinu, hrát za pračlověka, pobíhat někde s oštěpem nebo kyjem, to je zoufalost. Však zjistil jsem, že
je to malý krok pračlověka, ale velký skok pro hráče.
Dají se ochočovat zviřátka, která umí různé kejkle, oštěpem se dá bodat, házet, jsou tam takedowns jako v jiných FC, jsou tam tři druhy luků
skywalkerů, tři druhy kyjů (taky se dají házet), tři druhy házecích "shards", všechno se dá zapálit, taky se dají vyrobit bomby, pasti, masové i individuální návnady. Děj a ostatní postavy jsou taky veliká zábava. Každou chvilku vás vyfetuje šaman a zažíváte díky tomu výlety a rozličná dobrodružství třeba v kůži tlustokožce. Jednomu týpkovi pomáhate učit se létat a víc smrdět, jíní vás naučí něco vyrábět. Samozřejmě abyste si mohli věci vyrábět, musíte pořád něco sbírat. Včetně vlastnoručně ulovených zvířat. Ty vás mimochodem otravují celou dobu. Taky si lze vyrábět bylinno-živočišné svačinky, které vám vyléčí zranění nebo pomůžou vydržet nedýchat. Je tam speciální "hunter vision", kterou jsem zezačátku používal skoro furt (zvýrazňuje vše živé i sběruhodné, cestičky za zraněnými zviřátky atp.). A to by stačilo.
Všechny hlavní mise (včetně final bossky ofc), všechny outposty dobyty. Serepetičky Daysha Hands, Cave Paintings, Totems, Izila Masks, Wenja Bracelets hodlat nesbírám, mám jich tak třetinu, ale prolízat kvůli tomu jeskyně a hledat cesty je spíš opruz, než zábava. Taky mi na mapě zbylo pár "neobjevených" lokací (zobrazeno jako otazníky vskutečnosti jsem kolem většiny z nich prošel, ale nechtělo se mi už v pozdějších fázích hry kvůli tomu odbočovat, protože za objev byla hovní odměna). Všechny craftable items a skilly naplno, osada plná wenja peoples a všechny chýše upgradované. Vlastně mi chybí čtyři upgrady crafting skills, které jsem nikdy nepotřeboval (jako vykraftění dvou sting bomb místo jedné apod.).
I tak se divím, že mi sejv zobrazuje jenom 58%
Každopádně velmi doporučuju.