Cyberpunk 2077 na PS5, hlavní linie zakončená jako
The Star (říkám tomu "romantický konec") plus hotovo celkem dost vedlejších (trofeje 39 %).
Zatím 72 hodin a dávám si to dál, chci vidět všechny konce a možná i platinu :-)
Kdybych to měl nějak shrnout, tak ke hře nemám prakticky žádné výhrady (ani to, že jsem musel čekat víc než rok, než vyšla ta letošní "next gen" verze). Příběh mi sednul, všechny postavy jsou naprosto uvěřitelné, některé vedlejší questy jsou lepší než ten hlavní, hackování je zábavně uspokojující (snad první hra, u které mě fakt baví řešit věci "na Hitmana", což obvykle nesnáším) a když se něco nepovede, vždycky to jde vyřešit správně adrenalinovou přestřelkou. Munice i peněz je dostatek (hraju na normal obtížnost), prohánět se na motorce po Night City a objevovat popkulturní odkazy je parádní zážitek ve dne i v noci...
Superlativy? Jednoznačně hudba (soundtrack a především score - naposledy mě takhle dostal asi jen Doom 2016) a hlavně
haptika na PS5 gaypadu! Různě tuhé spouště u různých druhů zbraní jsou návykové, plyn a brzda u vozidel se chovají skoro jako v reálu :-), reproduktor a lokální vibrace nenápadně umocňují celkový zážitek... Daní je sice výrazně nižší výdrž gapadu (doslova pár hodin), ale stojí to za to. Jo a musím vyzdvihnout i to, že za celou dobu hra ani jednou nespadla (např. takový Fallout 4 mi padal několikrát za den) a glitchů jsem potkal jen pár, navíc nikdy nešlo o nic zásadního.
CD Projekt nechť jako výraz mých díků přijme fakt, že jsem si Cyberpunk koupil hned dvakrát ještě před tím, než jsem ho vůbec rozehrál. Long story short - nejdřív jsem pořídli Xbox verzi, protože prý byla vždycky lepší, ale nakonec i PS verzi kvůli té nově přidané haptice a tu jsem pak nakonec začal hrát. Pokud se nepletu, tak se tomu říká
first world problems :-)