Double Kick Heroes/4 hodiny/XSS/#dohranoDvě definitivně poslední hry v Xbox Live Gold jsou
Portal 2 a
Double Kick Heroes. Co myslíte, že jsem si vybral pro dnešní večer? :-) Samozřejmě - pixelartovou rytmickou indie hříčku s
famózním metalovým soundtrackem od Elmobo! První varování: pokud nemáte rádi metal a aspoň trochu se v něm neorientujete, nebude se vám to líbit. Druhé varování: pokud se vám to líbit bude, pravděpodobně narazíte na nesmyslně vysokou obtížnost. Hra sice není žádný
Taiko no Tatsujin, ale tohle na gaypadu prostě jen tak nedáte:
Doublekick Heroes Boss Battle - SATAN on EXTREME (The Devil)https://www.youtube.com/watch?v=ccevpkeNjKkTakže pokud vás příběh a postavy zaujmou, budete se chtít někam dostat a nebudete se chtít zbytečně frustrovat, budete to muset hrát na jednu z nižších obtížností, jako já. Pak už se to celkem dá a chvílemi jsem si gameplay dokonce i užíval, ale opět jsou tu dva probémy. Problém první: každý z asi třiceti songů je jiného metalového subžánru (jsou to většinou pocty příslušným význačným skupinám), přičemž třeba takový black nebo progresivní death jsou prakticky nehratelné i na tu nejlehčí obtížnost. Hra sice nabízí možnost zpomalení až na poloviční rychlost, ale to je problém druhý: není to dobře technicky zvládnuté a rytmická kvantizace se při zpomalení dost liší od skutečného obsahu zvukové stopy, což u hry tohoto typu fakt vadí. Obecně mi pomohlo hrát spíš podle obrazové timeline než podle zvuku, pak ale přijdete o většinu dění na obrazovce, což je škoda - hra totiž nabízí množství vtípků a popkulturních odkazů. Zvlášť, jak už bylo řečeno, pro příznivce žánru :-)
Další screenshoty jsou zde a
soundtrack najdete třeba na YouTube. Vizuálně a zvukově hra nemá chybu, soundtrack jsem si dokonce i koupil. Jen ta hratelnost...