Confidential Mission / cca 20 hodin / Dreamcast / #dohranoMel jsem o vikendu doma prima party, ktera se ponekud zvrhla v oslavu vysledku voleb. Ale k veci: Confidential Mission je hra se svetelnou pistoli pro automaty a Dreamcast, ktera je de facto nastupcem Virtua Cop a predchudcem Ghost Squad - cloveku prijde, ze tyto hry patri do jakesi nepsane serie. Zatim co v prvnim a poslednim dile hrajete za virtualni policajty, respektive virtualni vojaky, nyni hrajeme za virtualni agenty ala 007.
Hru jsem za poslednich mnoho let rozehraval mnohokrat a vzdycky jsem se dostal do zacatku treti mise a tam jsem koncil. Popravde jsem ani nevedel, jak je hra dlouha - proste jsem to dycky bral tak, ze tam moje sily proste vzdycky dojdou a nemel jsem nikdy ambice se prekonavat. Je ale pravda, ze jsem nedavno prohnal perka Ghost Squad na Wii (vida, to jsem tady ani nehlasil :), tak mi prislo logicke si behem party zkusit i tuto klasiku prave na Dreamcastu s light gunem.
Je teda pravda, ze mi tentokrat pomahal kamarad na gamepadu, takze jsem na to nebyl sam - no neco se zlomilo a do treti mise jsme nastupovali s tremi kredity v kapse, takze jsme najednou a naprosto necekane a nepredpokladane meli mnohem lepsi pozici ve hre. A protoze hra ma opravdu jen tri levely, tak jsem nevericne ziral na titulky a postupne se mi vybavovalo, kolik prezidentu se muselo u nas vystridat, nez jsme hru dohral.
Pokud mate radi Sega arkady, tak nemusim hru dvakrat doporucovat. Vlastne ani nevim, proc se o hre moc nemluvi, prijde mi az neznama. A pritom je to klasicka povedena strilecka, ktera skvele navazuje na Virtua Cop a predehrava Ghost Squad. Za mne palec nahoru!