• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Full Throttle Remastered / 7 hodin / XSS / #dohrano

    Rozmohl se nám tu takový nešvar s těmi Double Fine remastery :-) Můj backlog sahá tak hluboko do historie, že v něm není problém najít čtvrt století starou hru, kterou hrál každý - jen já ne. A tak když ve vedlejším GameShots klubiku proběhla záludná diskuse o tom, jak dlouho by trvalo dohrát Full Throttle někomu, kdo to nikdy neviděl (v souvislosti s tím, že je to prý záležitost "na hodinu"), mé dobrovolnické srdce zaplesalo. Nevím sice, jestli byla nejrozumnější volba hrát to právě na Xboxu, myš by tomu určitě slušela víc... No ale nedalo se nic dělat, přišlo mi to jako nejsnadnější legální cesta (všechny tři Double Fine remastery jsou v Game Passu).

    Už hodně dlouho jsem nehrál žádnou point&click adventuru! Ale jinak už mám něco za sebou, takže jsem se po prvotním zmatkování s trochu netradičním ovládáním rychle ponořil do příběhu a nechal se jím unášet až do famózního konce. Byla to jízda doslova filmová - tohle kdybych hrál v roce 1995, tak si asi ustříknu do textilu :-) Samotářsky motorkářská atmosféra mi naprosto sedla, obzvlášť pak oceňuju hudbu (soundtrack i score). Paradoxně nejvíc času mi zabraly akční mezihry, které mi úplně nešly a po pravdě řečeno jsem je vlastně vůbec nečekal... Ale zpětně to všechno dává perfektní smysl a jen to posiluje můj dojem ze hry.

    99 % času jsem strávil v původním vizuálním a herním módu, ten nový remasterovaný styl mě vůbec nijak neoslovil. Občas jsem se do něj ale přece jen přepnul, protože se v něm dají zvýraznit všechny interakční oblastni na obrazovce, což mi mnohokrát ušetřilo spoustu času při řešení úkolů. Ty sice nebyly nijak zvlášť logicky náročné, ale kvůli trochu zvláštnímu ovládáním a někdy ne úplně přehledným scénám jsem se do pár zákysů přece jen dostal. Remasterovaný mód mi ale prakticky vždycky pomohl. Jednou ne, ale to mi pak pomohlo se na to vyspat :-) Dal jsem to nadvakrát.

    No a teď teda Grim Fandango! Nebudete mi to věřit, ale taky jsem ho nehrál...





    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TOFI: Tak a teď Grim Fandango? Dej si pozor, je tam jeden blbej ajch, že musíš od začátku hrát s ovládámím ve stylu prvního RE.
    TOFI
    TOFI --- ---
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    GULAZ: Tak jeden trik je pojmenovat na začátku hrdinu STRANGER. Dostaneš brokovnici. Podobných žertíků je tam hafo.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    ELHO_CID: musim kouknout na nejaky hinty a triky. Dost veci mi zustalo skryto. Treba vsechny dvere, kde po me chteli password. Pak ten oltak kde jsem mohl zadavat kody (predpokladam, ze tam zadam kod, co jsem ted ziskal z Inferno Power:) a vubec mrknout jaky jsou konce a tak. Ted jsem to hral ciste podle sebe.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    GULAZ: Koukám, žes napoprvé dal normální good ending. To je takový přirozený, já ho měl taky. Na ultimate good jsem pak musel aktivovat nesmrtelnost, protože ten, a hlavně co následuje po otevření pečeti na Urzonu s Ultimate good je prostě čirý sadimus.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    Infernax/7h/XGP
    ELHO_CID dik za tip, bylo to naprosto bozi!;)
    Dojel jsem jen prvni pruchod na casual, pac to ve stredu mizi z Game Passu, ale jdu to koupit na Steamu a dojedu si to taky na 100%
    Btw. na tornado jsem prisel sam a dost me pobavilo:D

    TOFI
    TOFI --- ---
    Day of the Tentacle Remastered - paradni klasika #dohrano
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Those Who Remain/8h/#dohrano
    Taková strašně rozporuplná hororová hra. Ze začátku mi přišly ty herní mechanismy super. Zajímavej příběh, atmosféra by se dala krájet. Postupem času se mi ale jistý mechanismy začaly zajídat. Nejvíc mě asi vždycky štvalo těch pár přístupnejch místností a teď hledej, kde je ta jedna mikrověc, co se kde dá použít a ono nikde nic. Ke konci mě to už fakt nehorázně sralo a nějak mi to zkazilo celkovej dojem ze hry. Škoda.

    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DEEFHA: VFX1 sucks, iGlass rulezz!

    VFX1 melo vizory na šroubu ma kořeni nosu a nedali se tak pořádně zafixovat má místě. Strašné mě to štvalo. Teda v PaKulu v herně.iGlassy co jsem zkoušel na Invexu byly naopak úplně super.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: Tak já komplet celej Overload odehral právě ve VR a je to fakt naprosto úžasný. Jen na to člověk asi musí být nějak vybavenej no. Nejen vysokým fps a co největší obnovovací frekvencí brejlí ale hlavně i žaludkem. Je fakt že mě jen tak něco ke zvracení nedožene :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TOFI: kde děláš tyhle screeny? Mě titulkový screen Infernax utekl a teď nemám jaký sem dát obrázek. Každopádně:

    Infernax / GamePass / 20h / #dohrano
    Jako obvykle jsem si přečetl, které hry v půlce měsíce opustí GP, tahle měla pěkná hodnocení, tak jsem ji rozjel. A pak znova, abych se podíval na druhý konec. A třetí. A čtrvtý. A bonusový.
    Nakonec jsem vychytal všechny achivementy, podíval jsem se i na konce bez zvláštního achivementu a skvěle jsem se bavil. Musím přiznat, že jsem použil cheat kódy, ale k téhle hře to tak nějak patří. Rád bych viděl někoho, kdo to umlátí na ultimate good konec bez pomoci.
    Je to taková pocta SNES éře, ale moderně odladěná. Metroidvania s RPG prvky, chcete-li. Na hře je znát, že se na ní vyřádili, zkuste si třeba hrdinu pojmenovat STRANGER a není to jen vizuál, museli přeprogramovat některé questy, aby ta hra i ním dávala smysl.
    A taky super retro muzika.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAGASAWA: No já si to rozhodně nemyslel a jakýkoli VR od tý doby naprosto s klidem skipuju :-) Ale ano, vzpomínky jsou to super.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEEFHA: Descent. První Invex. První VR. Iniciace. Běh k hernímu pavilonu. Krásný vzpomínky a časy, kdy jsme si říkali, ze je VR budoucnost. No nestalo se.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TRAGED: Týjo, Descent! Počítačová učebna na střední a první hra, u který se mi regulerně udělalo blbě od žaludku. Pak jsem to asi v šestadevadesátým hrál s takovou tou strašně drahou a těžkou VR helmou (v ruce takovej divnej puk, ovládalo se to nějak úplně debilně) a to jsem dal asi minutu. Poblil bych si triko znovu :)
    TOFI
    TOFI --- ---
    #dohrano s detmi
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    TRAGED: Tak Descent vyšel když jsem byl dítě a navíc i remake vyšel a měl jenom jiný název. Overload je imho absolutně uspokojující nástupce. Má všechno co měl Descent a mnoho navíc.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    JUNGLER: No, taky porad cekam na ten Descent :-)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    STARF: Takovej ten pocit kdy se úspěšně tvoří remaky dnes už klasických her, který vyšly až v mojí dospělosti. Oldfag aproved :D
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TOFI: já se hrozně navztekal u vyhazování kostek ledu. Jinak to bylo takový slabší průměr, řekl bych.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam