• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    A Short Hike / XoneX / 5 hodin / #dohrano

    Po dohrání RDR jsem potřeboval něco úplně jiného - a dostal jsem to. Úžasně pohodový zážitek! Tahle rozpixelovaná indie perlička mi trochu připomněla Sable: výrazný vizuál, otevřený svět (i když v nesrovnatelně menším měřítku), žádné nebezpečí, žádní nepřátelé, jednoduché šplhání, zvědavé prozkoumávání, relaxační gliding, příjemná hudba... Navíc s lehkými prvky metroidvanie, kdy se postupně vylepšujete a dostáváte se na místa, kam to dřív nešlo. Užil jsem si vážně parádní večer a dal i pár trofejí nad rámec hlavního příběhu. Mňam!





    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    DAVE2: tu sagu neznam (anime, manga...), ale tohle byla pekna metroidvania. Uzil jsem si to, neni to dlouhy, hralo se to prijemne, bossfighty byly takova prijemna vyzva.
    DAVE2
    DAVE2 --- ---
    THESTOUPA: Nějaké dojmy? Díval jsem se na obrázky a možná bych si to taky zahrál na svém Steam Decku
    CIVETTA
    CIVETTA --- ---
    The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom/200 hodin/#dohrano

    Sice nemám všechny side questy, ale prozatím stačilo. Je čas se vrhnout na jiné hry
    TOFI
    TOFI --- ---
    #dohrano
    Ghost of Tsushima Iki Island (dlc) Story + Exploration


    (PS5)
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labyrinth/10 hodin/#dohrano

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DAVESADE: Jj, mám z toho podobnej pocit. Já jsem to tehdy rozehrál právě když mladá hrála RDR2, protože mě zajímalo, jaký má ta série kořeny. Dost arkádový teda :-)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    DEEFHA: Ja jsem si Revolver poridil origo na PS2 a je to mila hricka, ale uprimne v tom nehledej predchudce RDR, je to fakt jenom zaklad settingu. Spatna hra to neni vyslovene, ale je to spis jednohubka, fajn starter, ale zapomenes na nej rychle.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Red Dead Redemption / XoneX/XSX / 23 hodin / #dohrano

    TL;DR: Game completion: 75 %, Honor: Hero, Fame: Gunslinger

    ...a teď co mě k tomu vedlo. RDR2 asi dvakrát odehrála mladá (400+ hodin) a já se na to prakticky celou dobu díval, takže už nemám sebemenší ambice to hrát sám. Vlastně jsem nechtěl hrát ani tu jedničku :-), protože ten setting mi prostě vůbec nic neříká, to už bych si to býval zahrál dávno, žejo. Jenže jak se teď objevila ta "nová" verze pro Switch a PS4, tak jsem i řekl - OK, vyzkouším teda, co na tom i po těch letech všichni mají. Rozhodně jsem ale nechtěl R* platit tu nesmyslnou cenu.

    Takže jsem provedl investigaci a pak za stopade koupil placku s GOTY edicí pro X360, protože ve zpětný kompatibilitě prý tahle verze pořád vypadá nejlíp. V tomhle směru jsem asi chybu neudělal, protože při hraní střídavě na Xboxu One X a Xboxu Series X (plus ještě chvílema na Steam Decku přes remote play, neboť moje herní schizofrenie aktuálně kulminuje) jsem nezaznamenal nic, co by mi vyloženě připomínalo, že hraju skoro patnáct let starou hru. Teda kromě "chlupatých" achievement notifikací, viz screenshot níže :-)

    No ale ta hra samotná... Hrálo se mi to krásně, questy odsýpaly jeden za druhým, ale teda fakt vůbec nijak mě to nebralo. Jakožto Evropan prostě neocením lokaci, časový umístění ani příběh, westerny mě nikdy nebraly a na kovboje a indiány jsem si taky nehrál, country neposlouchám... Navíc oproti GTA (jasně, RDR opravdu není GTA s koněm, ale to srovnání se prostě stejně nabízí) mě tady kromě strangers sidequestů žádné jiné aktivity nezaujaly, takže o moc víc hodin v tom už asi nenechám. Ale ty chybějící strangers questy dodělám, ty jsou zajímavé.

    Teď jen váhám, jestil mám dohrát taky Red Dead Revolver :-) Ten mám totiž už delší dobu rozehraný na původním Xboxu (a CRT, ofc), ale nějak jsem se tam tehdy zaseknul asi v polovině a nevím, jestli se mi teď podaří úspěšně navázat... No, celé od začátku to už znovu hrát nebudu. To si radši dám Undead Nightmare - to je prý skoro lepší, než hlavní RDR. A kromě toho John Marston je asi jediná postava z celého RDR, kterou jsem neměl chuť okamžitě odstřelit, takže ho zase rád uvidím.





    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Mafia II: Definitive Edition / 12 hodin / #dohrano

    Dvojku jsem si chtěl po dlouhé době zase znovu zahrát. Na definitive edition jsem však slyšel samou kritiku v podobě grafických glitchů a dodnes nevyřešených, někdy i gamebreaking bugů. Jelikož jsem se ale v klasické verzi nedostal ani přes druhou kapitolu (permanentní slowmotion při tutorialu ukradnutí auta, mizení textur, náhodné pády, ...), nezbylo mi, než dát šanci "vylepšené" verzi, z které jsem byl ale nakonec příjemně překvapen. Buďto jsem měl štěstí, nebo to už nějak opravili, protože za celou dobu si na nějaké výrazné chyby nemůžu stěžovat. Možná tak na ukazatel jednoho z prvních questů, který nezmizel v průběhu celý hry a mapa mě tak pořád naváděla jít se vyspat k Joeovi, což bylo dost matoucí. Grafické vylepšení je znát, a hra je rozhodně díky dx11 plynulejší.

    Teď jdu zkusit trojku, ale tuším, že budu hoodně zklamanej :)

    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Vietcong / cca 8 hodin / #dohrano

    Pohled dveřma vrtulníku na nohy střelce a ohnivou čáru trasírek z jeho kulometu, která bušila do zelený džungle těsně pod náma, to byla asi poslední věc, kterou si z toho tábora pamatuju. A k čemu to všechno bylo? K ničemu. Naprosto k ničemu.

    BOBESH
    BOBESH --- ---
    TOFI: slusny! :)
    TOFI
    TOFI --- ---
    Assassin's Creed Valhalla - 132h (PC)

    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge/5 hodin/#dohrano

    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Dead Island/32 hodin/#dohrano

    Zombie rubačka, nic víc, nic mín :)


    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Serious Sam HD: The Second Encounter / 7 hodin / #dohrano

    a do druhý nohy! Další dávka toxicky maskulinní boomer-shooter řežby z dob, kdy byl svět ještě v pořádku. Žena vám zahýbá? Šéf se po vás vozí a všichni vaši přátelé jsou úspěšnější než vy? Ponořte se do světa Serious Sama a ukažte všem, kdo je tady vážně chlap.

    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    DAVESADE: Jeden paleček ta me neni dost. Tuhle hru nejvic miluju, semo tamo si ji probehnu a vzdycky me bavi zabijet chlupate koule, rozsekavat sekerniky, nebo se nechat rozmaznout od bazinych "ninju". Zaverecnou animaci se souhvezdim mam v srdicku uz tech 30 let.
    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Serious Sam HD: The First Encounter / 10 hodin / #dohrano

    Tak zase jeden starší kousek v novém HD kabátku, který se vážně povedl. Čistá řežba, která si na nic nehraje. Okamžitě jdu na druhej díl!

    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Bud Spencer & Terence Hill - Slaps and Beans/5 hodin/#dohrano

    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Lost in Play/5 hodin/#dohrano

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam