Jak and Daxter: The Precursor Legacy (2001) Classics HD (2012) / PS3 / 16 hodin / #dohranoZ nějakého důvodu jsem vždycky preferoval sérii
Ratchet & Clank a tohle je vlastně poprvé, co jsem dal šanci i téhle sehrané dvojici od Naughty Dog. 3D plošinovky až na výjimky moc nemusím (protože mi nejdou), ale tohle jsem si nakonec dost užíval!
HD remaster na PS3 v rámci
The Jak and Daxter Trilogy (sérii
Classics HD nám fakt seslalo samo nebe) vypadá samozřejmě lépe, než původní skoro 25 let stará verze z počátků PS2. Grafika je ale pořád výrazně stylizovaná, což je ovšem dobře - aspoň to celé tak úplně hrozně nezestárlo. Potěšily mě samozřejmě trofeje a extrémně rychlé loadingy. To proto, že jsem asi milionkrát někam spadnul, shořel, utopil se a nebo mě něco sežralo :-) Návrat na poslední checkpoint pak byl prakticky okamžitý.
Obtížnost byla tak akorát. Je tam sice pár míst, kde to přestala být jen procházka různými biomy a bylo potřeba se začít soustředit, protože jste se dál nedostali... Ale není jich moc a i když během nich fakt mockrát umřete, dokážete nakonec namemorovat potřebné dovednosti a zdoláte to. Nikdy to nebylo zbytečně moc frustrující, naopak jsem kolikrát čekal, že tady za rohem bude ještě nějaká další past nebo další fáze bosse, ale nikdy tomu tak nebylo. To oceňuju, protože já se frustruju nerad :-)
Skončil jsem asi na 87 % sesbíratelných věcí a víc už to asi hrotit nebudu. Bylo to pěkné, ale bylo toho dost. Rest splněn a snad se časem dostanu i ke dvojce a trojce. Hlavně dvojka je prý dobrá... A těžká.
Jak & Daxter: The Precursor Legacy final trophyhttps://www.youtube.com/watch?v=2TKWtcY3Exo