• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    tyjo to snad zacnu jako chronicky nedohravac ty hry dohravat :D

    Knights of Honor II: Sovereign / 45 hodin / PC / #dohrano
    crusaders king III light, bez záplav doprovodného textu, akčnější, přístupnější. hlavním rozdílem proti mediewal-tw nebo ck III je že krom aktuálního vladaře můžete mít pouze osm dalších aktivních šlechticů. ti mohou zastávat funkci špechu, obchodníků, diplomatů, kardinálů nebo vojevůdcu. vojevůdci jsou jedinní kteří mohou běhat fyzicky po mapě a dobývat města. každé území osm slotů na stavby které odemykají výrobu jednotek, surovin nebo bonusů. jako třeba v civilizaci je dobré dopředu rozmyslet jakou funkci bude město plnit... jinak v půlce hry rozbouráte půlku brna protože vám dojde, že to bude daleko lepší univeritně-tovární město než sýpka říše.
    čechy nemají, jako již tradičně v historických strategiich, úplně snadný start, sevřené německem, polskem a maďarskem. ale ani nepřátelé nemůžou mít víc než osm šlechticů plus vladař a hrozně mě bavilo balancovat přes diplomata a špeha své sousedy ve stavu permanentní rozhádanosti takže mě každou chvilku žádal nějaký soused o asistenci ve válce proti jinému. tak jsem získával uzemí aniž bych sám musel nějak často někomu vyhlašovat válku. tím trpí síla koruny, a vaše pověst u kamarádů napadeného drasticky klesá, papež to také nerad, daleko lěpší je obsadit pár území silou, další si nechat vydat za podepsání míru a následně uzemí pacifikovat knězem a zrychlenou výstavbou univerzit, pivovarů a nevěstinců. budovy mají nově nekolik upgradu k odemčení které se po vynalezení v jedné budově automaticky odemknou ve všech ostatních stejných typech v říši.
    říkám ck III light ale to fakt jen ve srovnání s titánem, i tady je nepřeberné množství nebojových cest k řešení problému, povstalci ve vzdálene provincii kam nestíháte poslat vojáky mohou být uplaceni, jejich velitele můžete unést nebo zabít, kardinál může vyjednat mír mezi vašimi sousedy, obchodník může importovat kritickou surovinu která vám chybí, nebo sabotovat obchod sousedů atd. k tomu tu a tam nějaký ten djihád, nebo vás papež požádá o půjčení vojevudce na křížovou výpravu, pak vám král umře bez syna, na jeho místo nastoupí nějaká z vašich aktivních postav, založí novou dynastii a vy aby jste uklidňovali domácí i zahraniční že všechno bude v pořadku, blbě provdáte dceru a o po smrti krále příjde polsko že by chtelo dědit třetinu vašeho území... uff :)
    omezení počtu aktivních postav nutí i ty nejsilnější říše balancovat poměr vojevůdci/ostatní a hlavně kam je umístit! shodou okolností jsem dosáhl dvou podmínek pro výhru naráz, nechal jsem se zvolit ostatníma za císaře světa a zároveň jsem získal přístup ke všem vzácným zdrojům jako zlato, provazy nebo sklo ale rozhodně neplatí že jsem overlord, politická situace se mění každým okamžikem, tu a tam nějaké povstání, občas se proti mě zformuje aliance, tady rozhodně platí že větší říže - víc starostí.
    obecně, jednička mě bavila, dvojka je o něco lepší jednička takže taky tak. vůbec by mě nepřekvapilo kdybych se za nějakou dobu vrátil k tomu savu a zkusil do-dobýt zbytek světa.

    KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    FAR: Lone Sails / 3 hodiny / GoG / #dohrano
    Krásná víkendová oddechovka, která se dá pohodlně dohrát jedním dechem. Nedávno to rozehrály děti na Switchi, tak jsem to dneska vylovil z mého herního backlogu na GoGu a dohrál to osobně, aby mi to moc nevyspoilovaly. Kdo si chce zarelaxovat, tak u téhle hry se mu to zaručeně povede.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA:

    * přidal jsem přehled za rok 2023 (gratulace vítězům, čest všem zúčastněným)
    * manuálně jsem dohledal data k postům, které se nepodařilo rozparsovat
    * v několika případech jsem ale ani tak nedokázal zjistit délku gameplaye
    * u každé hry je teď odkaz na konkrétní post (info-ikonka)
    * takže pokud u nějaké své hry vidíte nulu, můžete si dát tu práci napsat mi SZ s údajem, opravím to :-)
    * stejně tak pokud vám údaje na první pohled nesedí a nebo nějaká hra chybí
    * enjoy!

    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    The Dark Pictures Anthology: House of Ashes/12 hodin/#dohrano
    Za mě asi nejlepší díl série. Začátek je sice strašně utahanej, postavy zase nic moc sympatický, ale pak se to rozjede slušně a závěrečná část je docela překvapení. Sice je to takový splácaný z víc zdrojů, ale líbilo se mi to a na béčkovej horor asi dobrý. Jen mi ty klikačky připadly nějaký těžší než u předchozích dílů. Hrál jsem to 2x a podruhý všichni mrtvý, protože se to fakt nedalo. Pro příště bych uvítal víc zásadních voleb, dialogů a mín těchto zběsilejch klikaček.

    MIKESHCZ
    MIKESHCZ --- ---
    DEEFHA: Je to skvělé! Super počin. 💪🏻
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    DEEFHA: Paráda. Skvělá práce 🫡
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    DEEFHA: Ten rozpad na hry super
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA: Drobný update, už se na to dá skoro dívat. Tak schválně, kdopak letos asi zatím vede a kolik má hodin? :-) Zítra dogeneruju předchozí roky a pak už budu konečně zase hrát. Můžete dát někdo odkaz do záhlaví? Pokud teda chcete...

    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DEEFHA: klobouk dolu!

    Diky!
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    FYI už mě to začalo trochu štvát, takže jsem obětoval dnešní večerní hernní session a uplácal pre-verzi generátoru hall of fame. Data si to bere automaticky odsud podle hashtagu #dohrano, snaží se to rozumně rozparsovat data (ale moc mi to teda někteří neulehčujete...) a zatím z toho leze aspoň hnusná summary tabulka za letošní rok:

    NYX #dohrano
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

    Dneska už na to nevidím, ale v následujících dnech to poladím, doplním výčet odehraných her, přidám grafy a samozřejmě i předchozí roky. Pokud má někdo v playtime nulu, tak nechť je v klidu - na tom taky ještě zapracuju.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Like a Dragon: Infinite Wealth (Yakuza 8) / 117 hodin / PS5 / #dohrano

    Paráda. Ohromná porce vyladěnýho, hratelnýho obsahu. Skvěle napsaný postavy i příběh. Méně specificky japonského bizáru, ale zároveň love letter všem předchozím hrám v sérii, se spoustou referencí, zejména v lince pro Kiryu. Několik velkých "miniher" se svými questy, které by klidně mohly být samostatnými tituly. Jako první hru v sérii to nedporučuju - budete zahlcení a nepochytíte hodně důležitých odkazů. Je to torchu míň Yakuza, ale furt Yakuza, kterou miluju.
    Platina je tentokrát o hodně dostupnější, než v předchozích hrách série.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Diablo II: Resurrected / pres 35 hodin / Nintendo Switch / #dohrano

    Byla to moje prvni hra z teto serie a jsem spokojeny. Graficky je to pro me nadhera. Trosku mi to pripomina Ultimu Online, ale hezci. Ovlada se to pekne. Nejvic mi dal zabrat Diablo a jinak to docela slo. Asi nedokazu uplne popsat, proc me to zaujalo, kdyz je to vlastne porad to samy, ale sam jsem na sobe zaznamenal, jak se tesim a jsem zvedavy, co bude dal. Jediny, co mi vylozene vadilo, byl maly inventar, ktery si clovek zajebava town portalem a knihou na identifikaci itemu. To mi prislo zbytecny, kdyz maj velky drop a neni o ne vetsinou nouze. Zas na druhou stranu je to stoleta hra, tak se za to asi nemohu moc zlobit. Davam tak 8 z 10. Kamos rikal, ze se to bezne opakuje, na coz uz nemam rozhodne chut. Jednou mi to stacilo. Aktualne se vracim k Zelde TOTK, tak snad za pul roku napisu, ze je hotovo :D
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Pilgrims / 1.5h / Switch / #dohrano

    Škoda, že to nebylo aspoň jednou tak dlouhý.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Batman: Arkham City (2011) @ Return to Arkham (2016) / PS5+Portal / 20+ hodin / #dohrano

    Hned po dohrání Arkham Asylum (btw nakonec jsem přece jen neodolal, věnoval tomu dalších osm hodin a našel všechny Riddlerovy trofeje...) jsem se pustil do prostředního dílu trilogie. Udělal jsem dobře, protože díky plynulému navázání jak na příběh, tak na ovládání a herní mechaniky se ze mě stal naprosto nezastavitelný nasraný Netopýr a hrou jsem projel jako Batarang Jokerem!

    Na hře je na první pohled vidět, že je vystavěná na pevných základech ostrovní léčebny... Jenže je pětkrát větší a celá jakoby obrácená naruby: venku tentokrát budete trávit víc času než v budovách. Arkham City je jedno velké, otevřené a hodně vertikální venkovní hřiště, kde se nemusíte dotknout nohama země tak dlouho, jak jen budete chtít. Ten pocit volnosti oproti Arkham Asylum, kde se všechno odehrávalo hlavně uvnitř, je naprosto opojný a tehdy na PS3 to určitě muselo působit neuvěřitelně vymakaně. Já jsem si PS4 remaster užil i přesto, že jsem jako první z trilogie před pár lety dohrál Arkham Knight - zjistil jsem totiž, že jsem z něj dokázal všechno úspěšně zapomenout :-) Vlastně až po dohrání hlavní příběhové linie Arkham City jsem si uvědomil, jak začíná jeho pokračování a celé se mi to konečně složilo dohromady.

    Ten příběh je dobrý, hraje k němu dobrá hudba, cutscény jsou cinematické, protivníci pestří (ten kretén na prvním screenshotu mě sral asi nejvíc) a konec naprosto famózní. Celé je to prostě téměř dokonalá hra. Naprosto chápu, proč má tak vysoká hodnocení, tolik ocenění a že je to jedna z nejlepších her ever. Za sebe ji považuju za nejlepší z celé trilogie, protože navazující Arkham Knight už byl na můj vkus ve všech směrech moc velký, komplikovaný a složitý na osvojení si některých mechanik. Arkham City je oproti tomu naprosto vyvážený herní zážitek, ideální dvojka: větší, hezčí, lepší. A dokázal bych si klidně představit, že by podle téhle hry mohl vzniknout dobrý film.

    Jinak těch 20 hodin je opravdu za dohrání hlavního příběhu. Po titulcích jsem samozřejmě pokračoval dál, už v tom mám dalších skoro deset hodin a minimálně jednou tolik jich ještě přibude. Vedlejších liniích je několik a jsou zábavné, Riddlerových trofejí je tentokrát ještě víc (přes 400!) a jsou komplikovanější na získání. A hlavně jsou tu dvě celkem rozsáhlá DLC s Catwoman a Harley Quinn, za které můžete hrát a které si zatím docela užívám (mezi postavami se na mapě dá na určitých místech přepínat, což je super). Celkově má prostě kolekce Return to Arkham parádní poměr cena/výkon (resp. Arkham Collection se všemi třemi hrami má ještě lepší, ale já už měl Knighta samostatně v rámci uvítací PS5 Plus Collection).

    No a teď už mi zbývá jen Arkham Origins. Co jsem se dočetl, tak to dělalo jiné studio, dabují to jiní herci, hraje se to trochu jinak a celkově se to vlastně ani moc nepočítá do Arkham kánonu... No ale nedá se nic dělat - dohrát to musím, abych získal odměnu za challenge :-) Tak uvidíme.





    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Wreckfest/20 hodin/#dohrano

    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Prince of Persia: The Lost Crown/40 hodin/#dohrano

    LEFTY
    LEFTY --- ---
    SITH: amen. ten začátek, než má člověk "volný ruce" je pěkněj opruz.
    Ale pak je to o dost lepší.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    L4MA: Presne tak, na fotr gaming idealni travit vecery hranim domina, pokeru nebo lovem legendary zvere (ano, presne to sem delal)
    L4MA
    L4MA --- ---
    REFLEX: za 60 hodin si dal ale jen Story ne? :) silne doporucuju dat to znova, a klidne s nejakou napovednou nebo mapou projet side content.
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    SITH: mě zase, že tam fast travel neni úplně fast, minimálně 20h ve hře jsem vlastně někam jezdil :) a trošku chudý progress postavy, vlastně se moc nevylepšuješ, zbraně byly všechny dá se říct stejné a hrál jsem to na ovladači protože jinak s myší to byl headshot fest a kazilo to hru (přecejenom na ovladači to je o trochu těžší)

    ale zpracování světa, to jak je živý, animace atd (prostě ta řemeslnost) je asi nejlepší ze všech her co jsem hrál
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam