• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Lies of P / 38 hodin / #dohrano

    Lies of P bez váhání řadím k tomu nejpovedenějšímu, co mi tenhle žánr zatím nabídnul. Je to osvědčenej Souls-like mix, kterej vybočuje konkrétnějším příběhem a ryze praktickejma věcma, jako jsou přehledný questy. Díky průpravě z Thymesie mi vyhovovaly i agresivnější souboje a první frustrující okamžiky si vybavuju až v závěru NG+.

    ERRTU
    ERRTU --- ---
    Hidden Through Time / 8 hodin / PC / #dohrano
    jaj to jsem si ale nádherně oddychl :) všechno nalezeno přes všechna dlc. oproti hidden folks je htt přehlednější, barvy udělaly svoje. nápovědy k předmětům většinou stačí, ze všech map jsem musel ze zoufalství sáhnout po googlu jenom jednou. a pak následoval facepalm protože to vlastně bylo úplně jasný :)
    htt se oproti hf vyvarovalo padesáti stejných skříní které musíte otevřít, osmdesáti oken, pul miliardy hromádek písku atd, mapy jsou menší... resp jsou tu i menší mapy. z černobílého hf po čase bolel zrak, tady naprosto bez problémů.
    na odreagování z vyvrhování nacistů, bombardování měst a zachraňování světa, případně na deštivé odpoledne s dítětem, ideální.

    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    Warhammer 40000: Boltgun / 9:15 / PC / #dohrano

    Musim se priznat, ze jsem byl docela skepticky k vizualu, ale nakonec se to povedlo. Vsechno se hybe pekne svizne. Zbrane jsou ruznorode, gunplay uspokojivy. Nejsem uplne fanda tohodle settingu, spis ho maji radi lidi v mem okoli, ale i tak jsem si to uzil. Asi ve dvou misich jsem hledal postup pomerne dlouho, nez mi to doslo. Nicmene puzzly tady nehledejte, jdete dopredu skrz areny. Nepřátel bylo pomerne dost druhů, ale tim jak drobni nepratele zaprší do okolí po zásahu čímkoliv, tak se mi celkem opakovaly ty silnější. Jo a doporučuji si přehodit jazyk, pokud jste citliví na překlad.. Ve hře jsem to nenašel, takže to asi bere default systemu (v mem pripade game passu). Překlady jako kovářský svět atd. mi ale nakonec celkem bavily tak jsem to nechal.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JUNGLER: Budu rád, já na to práva nemám.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    DEEFHA: může to někdo hodit do záhlaví?
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    Quake 2 / 8 hodin / Steam Deck / #dohrano
    Ten remaster se fakt povedl. Přesně takováhle péče o starý pecky se mi líbí. Zachování všeho důležitýho co hru dělalo hrou a nenásilný přidání moderních vychytávek jako je plnej automatickej support gamepad ovládání, skvěle funkční multiplayer, podpora všech možnejch rozlišení atd... na Steam decku se to hrálo naprosto perfektně. A hromadu času jsem strávil i v galerii narvaný hromadou Concept artů a dalších zajímavostí.
    Prosím přesně tohle bych si přál u Fallouta 1 a 2 :)

    PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Gears Of War 4 / 12 hodin / #dohrano

    Další zářez na xboxu. Obdivuju každýho, kdo dokáže hrát střílečky na ovladači, já si připadal jak totální vocas :)

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NARKOTIX: Jj, tohle jsem farmil několik hodin :-)
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    DREDGE/21hod/SteamDeck/ #dohrano

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    DEEFHA:
    NARKOTIX:
    je to divný, většinou potřebuju jednou tolik času než je na howlongtobeat :D

    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    DEEFHA: To nevím, jsem to dohral prakticky na jeden zátah, to se mi pár let nestalo, ze by mě neco takhle chylo :D

    a to jsem poměrně dlouho farmil Return Policy..

    KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    X³: Reunion / 91 hodin / Steam / #dohrano

    Série Egosoftu odehrávající se v X Universe patří mezi moje all-time-favorites od samého začátku. První díl X: Beyond the Frontier se mi dostal do ruky hned v roce 1999. Tenkrát jsem se sice daleko nedostal, ale hra se po právu dostala na čestné místo mého backlogu. Po pár letech, v roce 2006, mi na počítači přistálo jedno z pokračování série, a sice X3: Reunion, se kterým razantně nastoupila nekompromisní závislost. Běžel jsem hned koupit joystick (Saitek Cyborg Evo), rozšířil RAM na 2 GB, zavřel se doma a přestěhoval jsem se do vesmíru X. Hrál jsem výhradně sandbox, na příběh jsem kašlal, postupně do hry přidával různé QoL pluginy a addony, a pak i celé mody, rozšiřující už tak velký vesmír a možnosti. Odhaduji, že jsem v těch dobách ve hře strávil s nějakými přestávkami kolem tisíce hodin. Po roce 2010 jsem se na nějakou dobu přesunul k MMO hrám a různým novým značkám a ačkoliv Egosoft vydával další a další hry, ty v té době akorát přibývaly do mého backlogu a čekaly na svou příležitost. Ta nakonec skutečně přišla s nástupem covidu. Během prvních let omezení jsem se pustil do některých retro klasik čekajících na mě na GoGu a řekl jsem si, že bych si měl dát X sérii od začátku a s příběhem. Na přelomu let 20/21 jsem se pustil do výše zmíněného X: Beyond the Frontier, bezprostředně následoval X2: The Threat a pak přišla další pauza trvající do začátku letošního roku, kdy jsem se pustil do X3, tentokrát s aktivovanou dějovou linkou.

    V první řadě bych se chtěl zmínit, že mě poněkud sere, že ačkoliv hra přímo navazuje na X2 bez časové prodlevy jak dějově, tak i hlavním protagonistou, který mýma rukama vybudoval v předchozím dílu ekonomické impérium, tak v dalším díl začíná opět jako majitel omlácené stíhačky s pár kredity v kapse s vágním vysvětlením, že nepřátelská rasa Khaaků (hlavní nepřátelé v X2 a X3) mi v mezidobí všechno rozstřílela a basta. Jinak jsem si znovu všechno užíval jako před lety, nicméně tentokrát s primární orientací na dějovou linku. Za dohranou hru považuju dokončený příběh, dokončené Bala Gi mise, v rámci kterých hráč získá vlastní HQ a nejlepší loď ve hře (Paranid Hyperion). Jako primární stíhačku se mi podařilo zajmout Xenon LX, která platí asi za nejlepší ve hře. Jak stíhačku, tak Hyperion jsem ještě potunil postupně a pracně nalezenými Pandora upgrady, takže u Hyperionu se zvedla maximální rychlost ze 131 na 236 a u stíhačky ze 153 na 308. Znalci ocení. Pochopitelně by bylo možné právě teď sednout a "začít hrát" - budovat stanice, výrobní komplexy, zvyšovat reputaci jak u ostatních ras, tak i v ekonomickém a vojenském ranku, pořídit si vlastní sektor, pořádat nájezdy do nepřátelských sektorů a tak dále, přičemž by se dalo ve hře utopit dalších 1000 hodin. Na to už bohužel (nebo spíš bohudík) nemám čas ani chuť, takže hru odkládam jako dohranou a někdy v budoucnu se pustím do dalšího dílu v řadě.

    Hru jsem odehrál na Linuxu, hra má na Steamu nativní verzi a běžela naprosto bezproblémově. Jediný problém byl neškálující UI, takže na UHD monitoru byl interface naprosto nepoužitelný i na 32" monitoru, čili musel jsem hrát v FHD rozlišení a i přesto hra vypadala skvěle. Jo a mimochodem, všechny zmíněné díly jsem odehrál stále na původním joyticku, kterému je už 18 let a funguje jako nový.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NARKOTIX: Taky mám platinu, ale za dvojnásobný čas. Jak je to možné? :-)
    NARKOTIX
    NARKOTIX --- ---
    Ratchet & Clank: Rift Apart/15hod/PS5/ #dohrano

    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Bud Spencer & Terence Hill - Slaps and Beans 2/4 hodiny/#dohrano

    ERRTU
    ERRTU --- ---
    tyjo to snad zacnu jako chronicky nedohravac ty hry dohravat :D

    Knights of Honor II: Sovereign / 45 hodin / PC / #dohrano
    crusaders king III light, bez záplav doprovodného textu, akčnější, přístupnější. hlavním rozdílem proti mediewal-tw nebo ck III je že krom aktuálního vladaře můžete mít pouze osm dalších aktivních šlechticů. ti mohou zastávat funkci špechu, obchodníků, diplomatů, kardinálů nebo vojevůdcu. vojevůdci jsou jedinní kteří mohou běhat fyzicky po mapě a dobývat města. každé území osm slotů na stavby které odemykají výrobu jednotek, surovin nebo bonusů. jako třeba v civilizaci je dobré dopředu rozmyslet jakou funkci bude město plnit... jinak v půlce hry rozbouráte půlku brna protože vám dojde, že to bude daleko lepší univeritně-tovární město než sýpka říše.
    čechy nemají, jako již tradičně v historických strategiich, úplně snadný start, sevřené německem, polskem a maďarskem. ale ani nepřátelé nemůžou mít víc než osm šlechticů plus vladař a hrozně mě bavilo balancovat přes diplomata a špeha své sousedy ve stavu permanentní rozhádanosti takže mě každou chvilku žádal nějaký soused o asistenci ve válce proti jinému. tak jsem získával uzemí aniž bych sám musel nějak často někomu vyhlašovat válku. tím trpí síla koruny, a vaše pověst u kamarádů napadeného drasticky klesá, papež to také nerad, daleko lěpší je obsadit pár území silou, další si nechat vydat za podepsání míru a následně uzemí pacifikovat knězem a zrychlenou výstavbou univerzit, pivovarů a nevěstinců. budovy mají nově nekolik upgradu k odemčení které se po vynalezení v jedné budově automaticky odemknou ve všech ostatních stejných typech v říši.
    říkám ck III light ale to fakt jen ve srovnání s titánem, i tady je nepřeberné množství nebojových cest k řešení problému, povstalci ve vzdálene provincii kam nestíháte poslat vojáky mohou být uplaceni, jejich velitele můžete unést nebo zabít, kardinál může vyjednat mír mezi vašimi sousedy, obchodník může importovat kritickou surovinu která vám chybí, nebo sabotovat obchod sousedů atd. k tomu tu a tam nějaký ten djihád, nebo vás papež požádá o půjčení vojevudce na křížovou výpravu, pak vám král umře bez syna, na jeho místo nastoupí nějaká z vašich aktivních postav, založí novou dynastii a vy aby jste uklidňovali domácí i zahraniční že všechno bude v pořadku, blbě provdáte dceru a o po smrti krále příjde polsko že by chtelo dědit třetinu vašeho území... uff :)
    omezení počtu aktivních postav nutí i ty nejsilnější říše balancovat poměr vojevůdci/ostatní a hlavně kam je umístit! shodou okolností jsem dosáhl dvou podmínek pro výhru naráz, nechal jsem se zvolit ostatníma za císaře světa a zároveň jsem získal přístup ke všem vzácným zdrojům jako zlato, provazy nebo sklo ale rozhodně neplatí že jsem overlord, politická situace se mění každým okamžikem, tu a tam nějaké povstání, občas se proti mě zformuje aliance, tady rozhodně platí že větší říže - víc starostí.
    obecně, jednička mě bavila, dvojka je o něco lepší jednička takže taky tak. vůbec by mě nepřekvapilo kdybych se za nějakou dobu vrátil k tomu savu a zkusil do-dobýt zbytek světa.

    KAOZZ
    KAOZZ --- ---
    FAR: Lone Sails / 3 hodiny / GoG / #dohrano
    Krásná víkendová oddechovka, která se dá pohodlně dohrát jedním dechem. Nedávno to rozehrály děti na Switchi, tak jsem to dneska vylovil z mého herního backlogu na GoGu a dohrál to osobně, aby mi to moc nevyspoilovaly. Kdo si chce zarelaxovat, tak u téhle hry se mu to zaručeně povede.

    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DEEFHA:

    * přidal jsem přehled za rok 2023 (gratulace vítězům, čest všem zúčastněným)
    * manuálně jsem dohledal data k postům, které se nepodařilo rozparsovat
    * v několika případech jsem ale ani tak nedokázal zjistit délku gameplaye
    * u každé hry je teď odkaz na konkrétní post (info-ikonka)
    * takže pokud u nějaké své hry vidíte nulu, můžete si dát tu práci napsat mi SZ s údajem, opravím to :-)
    * stejně tak pokud vám údaje na první pohled nesedí a nebo nějaká hra chybí
    * enjoy!

    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    The Dark Pictures Anthology: House of Ashes/12 hodin/#dohrano
    Za mě asi nejlepší díl série. Začátek je sice strašně utahanej, postavy zase nic moc sympatický, ale pak se to rozjede slušně a závěrečná část je docela překvapení. Sice je to takový splácaný z víc zdrojů, ale líbilo se mi to a na béčkovej horor asi dobrý. Jen mi ty klikačky připadly nějaký těžší než u předchozích dílů. Hrál jsem to 2x a podruhý všichni mrtvý, protože se to fakt nedalo. Pro příště bych uvítal víc zásadních voleb, dialogů a mín těchto zběsilejch klikaček.

    MIKESHCZ
    MIKESHCZ --- ---
    DEEFHA: Je to skvělé! Super počin. 💪🏻
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam