Blacktail/26 hodin/#dohranoTak tohle bylo hodně příjemný překvapení. Vůbec jsem od této hry nic moc nečekal a o pár hodin později jsem se od toho nemohl odtrhnout! Pohádkový hry mi většinou nic moc neříkají, sem tam zkusím nějakou jen tak na relax, ale spíš to jde naprosto mimo mě. Tohle je taková pohádka pro starší. Svět, NPC a hlavně vedlejší questy působí dost pohádkově, odlehčeně, ale hlavní linka je docela temná a moc pohádkově se netváří. Dost mě bavily zdejší vedlejší questy, nebyl to takovej ten klasickej rpg stereotyp ala dones, ukradni, zabij atd. Maximálně tak na začátku se to někdy tak tváří, ale pak se to časem zvrhne v různý šílenosti a je to docela vtipný, jak si z těch stereotypů hra dělá srandu. Hlavní příběh se mi líbil, sice to k čemu to směřuje, zase až tak překvapivý nebylo, ale stálo to za to. Grafika je trochu taková zvláštní, ale brzo jsem si na ní zvyknul a dokonale mi k tomu sedla. Svět je vcelku pestrej, barevnej, hravej a bavilo mě ho prozkoumávat. Dobrý je tady i pojetí dobra a zla a vývoj postavy podle toho, jak člověk řeší situace a podle toho se pak i odvíjí to, jaký NPC se s vámi budou bavit a který rovnou zaútočí. Ti menší budou mít jen blbý kecy :) Jediný, co mi až tak nesedlo, byl boj. Stejně jako v předchozím Horizon je tu hlavní zbran luk, ale tady je jeden luk a jen 3 druhy šípů a z toho 2 specifický, co jsem až tak nepoužil. A jako sekundární magie, na útok zrovna ne moc použitelná. Ještěže pak časem přijde taková vychytávka a člověk se bojem nemusí až tak zabejvat, většinou :) Ale celkově fakt super hra a těch 26 hodin bylo tak akorát.