• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Super Mario Bros/2 hodin/#dohrano
    Switch / NES

Klasika, kterou není třeba komentovat. Mimochodem je to taky docela hard a bez rewindů by ten čas byl asi výrazně vyšší.

HONZAL
    HONZAL --- ---
    Donkey Kong/1 hodina/#dohrano
    Switch / NES

Postava, kterou vidíte není Super Mario, ale Jump man!

HONZAL
    HONZAL --- ---
    JUNGLER: tohle se taky bude hodit (nejsem takovej srdcař, abych si to maloval na papír :-) )
    Reddit - Dive into anything
    https://www.reddit.com/r/Metroid/comments/18k4hax/metroid_nes_100_map/

případně i
    Metroid NES Manual : Nintendo Co., Ltd : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
    https://archive.org/details/metroid-nes-manual/mode/2up

pak se to celkem dá
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    HONZAL: Dobře ty! Tak já to taky zkusím ještě prolomit :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    Metroid/4 hodiny/#dohrano
    Switch / NES

Původně jsem se chtěl jenom podívat (měl sem rozehraný Prime Remastered), ale nakonec jsem to zkusil dotáhnout do konce. Ofc bez funkce rewind bych tohle nikdy nedohrál, ikdyž jakkoliv jsem první dojmy ze hry měl, že je nehratelná, postupně jsem si na to zvykl a sbíráním Power Itemů a Energy tanků hra začne být hratelnější. A toto je mimochodem poměrně revoluční přínos, kdy se postupně zlepšujete, staré lokace najednou začnete s přehledem čistit a hra má čím dál lepší flow a cítíte se opravdu silnější a to dělá velký prvek zábavy. Bylo zajímavé si zažít základy, kde se začaly měnit hry. Na tu dobu muselo jít o revoluční skok ve vnímání toho, jak dělat hry (well v klubu Nintenda padl dotaz, proč je serie Metroid tak oblíbená, tak asi i proto, co znamenala pro herní design a dál už se to veze).

No a protože mou první hrou byl Dread, tak jsem alespoń zjistil, jak moc se vlastně drží své předlohy a kolik toho bylo už v této verzi. Vyzdvihl bych pocit izolovanosti a osamocenosti na cizí planetě a to bylo vlastně celé podpořeno tím, že jde o 8-bit hru. Vlastně mě to bavilo mnohem víc, než hrát nějakou high-end hru, tohle byl prostě jiný zážitek :-)

DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Metroid: Samus Returns / 3DS / 13 hodin / #dohrano

Jeden z drobnejsich restu minule dekady - koupeno, rozehrano a pak odlozeno z jiz neznamych duvodu, v cca 75% prubehu hry. Takze jsem obnovil save, tri hodiny se do toho "znovunaladil" a pak uz bylo dokonceni titulu jen otazkou casu.

Jde o hru od stejnych autoru, co delali Dread (dohrano) - MercurySteam je spanelske studio, ktere s podporou Nintenda dostali moznost si sahnout na legendarni znacku a rozhodne to nepokazili. Hra je tak akorat dlouha, akorat komplikovana, akorat tezka (podle mne o dost lehci, nez Dread), ale taky mohli stavet na zakladech puvodni hry z Game Boye (1991), o jehoz remake se jedna.

Faktem je, ze zakladni hra se prilis nelisi od Super Metroida, ba dokonce jsem nenasel zadne extra novinky v ramci serie. Integrace Aeonu jako hlavni a asi jedine zasadni novinky znamena jen to, ze muzeme scanovat mapu, docasne si posilit zbran, zpomalit cas nepratelum a nasadit si extra ochranny stit - v zasade ulehcovaky, ktere si jen hraji na novou mechaniku. Bezni nepratele vydrzi nezvykle hodne zasahu, aby vynikla mechanika counteru v soubojich. Ale jinak je hra od Super Metroida takrka k nerozeznani.

Zakladni formule je ale udelana skvele, bossove jsou paradne tuzi a citelni zaroven, tajne schovky nejsou jenom o pouhem odpaleni steny - clovek musi premyslet, dumat, zkoumat a hlavne zkouset, nez prijde na spravny postup a vybrousi svuj vlastni skill. A to ve hrach nalezam zdaleka nejradeji.

O to vice vynikne faktor remaku - ono to je ve skutecnosti naprosto dechberouci, kdyz si clovek uvedomi, ze jde o remake z osmibitoveho systemu (viz. Fire Emblem Shadows of Valentia (taky dohrano) jako remake z NESu pro zmenu)! Najednou mi zustava rozum stat, jak nekdo dokazal narvat do te malicke cartrdige takto velky opus!

O to vice samozrejme nyni touzim ozkouset si original - letmy pohled na Youtube sice neco napovida - ale tohle proste CHCI zazit na cernobilem displayi, neda se svitit!

Verzi pro 3DS samozrejme vrele doporucuji, jako v podstate kazdy dil sagy.

_

_

_

_
    GEE
    GEE --- ---
    Plucky Squire/PS5/11 hodin/ #dohrano
    Ideální vánoční hra - absolutně ňuňu, chytrá (hádanky tak akorát, jen bacha na nápovědy - je jich tu někdy až moc) a herně neskutečně dynamická, takže vás každých pár minut překvapí něčím novým a nečekaným (je tu spousta odkazů nejen na další hry, ale i na další popkulturu).

Pamatuju se, jak mě kdysi zaujal první trailer a dostal jsem přesně to, co jsem chtěl. Jak děti ještě kousek povyrostou, rozhodně se vrátíme spolu.

ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl / PC / 101 hodin / #dohrano

Už dlouho jsem žádný hře neodpustil tolik chyb. Kdyby její vydání nebyl takovej svátek, tak bych klidně rok dva počkal, až bude odladěná. Jenže já ji nemůžu přestat hrát, Zóna mě ne a ne pustit. Od prvních minut jsem věděl, že jsem zpátky doma. Jádro zůstalo netknutý a podává stejně silnou drogu jako původní trilogie, alespoň někomu jako já, kdo si užívá běhání po postapo krajině, lovení artefaktů a nekončící kolečko prodávání ukořistěnejch zbraní. Zóna je jednoduše splněný přání – i po stovce hodin nacházím stále nová a nová místa, která mám chuť prozkoumávat, protože se mi pokaždý odmění lootem, střípkem historie nebo Easter eggem.

TOFI
    TOFI --- ---
    S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl / PC gamepass / 108 hodin / #dohrano
    za me je Stalker2 hra roku, jen nechapu jak se to da dle HLTB udajne dohrat za 34h ?
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    Ace Combat 7: Skies Unknown Deluxe Edition/30 hodin/#dohrano

GEE
    GEE --- ---
    Like a Dragon: Ishin!/PS5/44 hodin/ #dohrano¨
    Přes počáteční skepsi (rozjezd je tu fakt pomalej, takže pokud s Yakuzou začínáte, doporučuju jinde) jsem se nakonec do světa Ishinu zamiloval. Ta vyrovnanost hlavního příběhu plného hrdosti, přátelství a rivality s praštěnýma side stories, vaření, karaoke, tanečkama s vějířem - prostě Yakuza jak má být.

Já vím - dá se tu strávit výrazně víc času a completion rate tomu odpovídá, ale času není tolik a her co na mě čekají celá řada.

TAP
    TAP --- ---
    Astral Chain / 26h / Switch #dohrano

Velice videoherní videohra. Holomajzna od Platinum games se svěží mechanikou mechamonster na vodítku, přičemž můžete ovládat sebe i monstrum nezávisle oběma sticky. Vpodstatě Neon Genesis Evangelion a Brothers - A Tale of Two Sons crossover episode. Přepálené všechno, místy i porce japa bizáru, pěkná oddechová prácička.

DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    BELIEVER: Uzasne!!!

Ff12 i WW je dobrej napad. Ale prvni jmenovany nechces bez Zodiac verze, ver mi.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Xenogears/58 hodin/#dohrano
    Po Skies of Arcadia bylo Xenogears daleko hutnější JRPG, fantastický hluboký a chytrý příběh plný psychologie a teologie, super combat system, obrovský roboti (pro ty mám slabost), zajímavé postavy a skvělá hudba. Na druhou stranu občas nepříliš nápadité dungeony, kdy člověk běhá bludištěm stejně vypadajících chodeb do zblbnutí.

Celkově ale super zážitek a pro mě taky rozloučení s Anbernicem, kterého prodávám, protože jsem koupil Retroid Pocket 5. Handheld hraní se mi osvědčilo, neb PlayStation 5 mi permanentně blokuje domaci potěr a u PC se mi už hrbit nechce.

Nejsem si jist, jestli ještě snesu další JRPG v řadě, takže na Retroidu buď teď rozehraju Final Fantasy XII, nebo Wind Wakera :)

HONZAL
    HONZAL --- ---
    JUNGLER: Já už mám Wave Beam a jako dá se to. Ať nejsem OT, víc napíšu, až (jestli) to dohraju ;-) ale obecně jde o to vydržet, než získáš různé vylepšení, pak se to stává hratelnější než na začátku
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    TOFI: mal som to s tou hrou veľmi podobne, tiež som od toho kedysi odpadol asi po 6 hodinách, lebo ma to nudilo, ale minulý mesiac som tiež konečne dohral a máš pravdu, je to tým lepšie, čím dlhšie hráš.
    TOFI
    TOFI --- ---
    South Park: The Fractured But Whole / PS4,PS5 / 30h / #dohrano
    po 6 letech :-) jsem to konecne dohral, rozehral jsem to na PS4 v 2018, pak jsem na to na nejakou dobu malinko zapomnel a ted me inspiroval ELHO_CID, abych to dorazil a musim rict ze cim vic se blizil konec tim ta hra byla lepsi, takze ted se jeste bavim sbiranim vedlejsich predmetu, ukolu a trofeji

muj zacatek

a konec
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    MCPIXEL 3 / 9 hodin / #dohrano
    Klenot v žánru retardovanýho pokleslýho humoru. Skoro celých 9 hodin jsem se často hlasitě smál jak je to různými způsoby dementní! Další hra do mé velmi tenounke sbírky her se posbiranymi všemi achievementy. Vřele doporučuju! Větší ustřelenou haluz jen tak nenajdete 😀

DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Klidne sdilejte v oldgames klubiki! Rad vas ctu!
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    LEFTY: To sem paril na atari 800xl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam