• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Dragon Age: Veilguard/ 46h / PS 5 / #dohrano

Začal jsem na podzim a teď dorazil. Hrací doba se mi moc nezdá, vzhledem k tomu že jsem prošel téměř vše, ale asi jo. Vizuální stránka/ stylizace je za mě perfektní a moc rád bych viděl více her v takovém zasazení. Výprava celkově je úžasná. Mapy jsou rozlehlé, v některých momentech je hra překrásná, soubojový systém naprosto v pohodě, ale zase nic, co by mě posadilo na zadek. Příběh má mnoho silných až epických momentů a společníci mi nějak nevadili, i když za žádného bych asi nedal ruku do ohně. Celkově jsem si hru užil ale podruhé ji asi nedám....oproti Inquisition třeba. Ale zas mnohem lepší dvojka za mě.

Co mě zklamalo....DA je poměrně temný a atmosférický fantasy svět s bohatou historií. Tady mi přišlo, jakoby dvě skupiny scénaristů bojovali proti sobě. Půlka chtěla temné fantasy RPG a je tam toho spousta, jak v textech, tak ve vedlejších misích, tak v hlavní dějové lince. Parádní atmosférické momenty.

Pak tu je ale druhá skupina scénáristů, které baví Glee, Gilmorky a Beverly hills...o fantasy tuší že něco takového existuje, ale možná tak Harry a Percy Jackson...a to je ještě neviděli.

Bohužel tahle druhá skupina prorostla z nějákého důvodu celou hrou do hlavní linky i některých vedlejších misí. Naštěstí první skupina převážila v poměru 60/40. Nechápu hate který hra schytala, za mě solidních 8/10 ale část scénáristů by si zasloužila vyválet v dehtu a peří.
    V__M
    V__M --- ---
    Tormented Souls / 8h / PS5 / #dohrano

To si takhle brouzdám po PS Store a říkám si, že bych si dal horor. A hle, nějaké Tormented Souls v akci za 120 CZK!
    Asi to bude za ty prachy kravina, ale což.
    No fuj teda! Takhle jsem se po nocích dlouho nebál!
    Tohle je dokonalej mix prvního dílu Resident Evila a Silent Hillu 2 s velice hot hrdinkou v hlavní roli. Atmosféra by se dala krájet, hudba excelentí, příběh nečekaně kvalitní, žádnej lacinej autosave, ale starý dobrý pásky ve velice omezeném množství, husí kůže takřka pořád.

Jedině snad to autoři trochu přehnali s náročností některých hádanek. Tam jsem občas vyměknul a hodil okem do návodu.
    Ale suma sumárum překvapení roku. A v září má vyjít pokračování. Juch!

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    The Big Con / 6h / PC gamepass / #dohrano
    Předem se omlouvám za ujetej screenshot, klávesovou zkratku jsem našel až napodruhý.
    Příští týden mi vyprší gamepass, co jsem obnovil kvůli Indiana Jonesovi a tak jsem ještě dal tuhle jednohubku. Vypadalo to jako zábavná, krátká a jednoduchá hra.
    První problém byl, že hra mi po odemčení prvního z 52 achievementů spadla. Zkoušel jsem to znova přes cloud, spadla. Na PC spadla. Na Xbox One spadla. Nakonec stačilo přepnout zobrazování datumu v systému na americké a jelo to.
    Samotná hra je vlastně strašně jednoduchá, ale návod člověk potřebuje na všechny ty ajchy z vedlejších úkolů. Některé sběratelské předměty bych fakt bez návodu nenašel ani náhodou. Návod taky doporučoval zapnout asistenci na minihry. Zpočátku jsem nechápal proč, když jsou tak jednoduché. Problém je, že jsou strašně nudné a otravné. Tak jsem tu asistenci nakonec zapnul taky.
    Mohla to být moc hezká indie hra, ale hodně věcí se nepovedlo. Jako ten můj screenshot titulků.

PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    AZRAEL,JUNGLER:: Já už jsem to kdysi zkoumal, když jsem narazil na Trepang2. Ta 2 je tam v normálním textu dost matoucí :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    PSY_CHAOTIC: Go to the Trepang Discord channel: https://discord.gg/3KUwkEX
    Go to the "faq" channel.
    There, you will find all the information about the game, as well as a download link for Trepang 1. It is a 2D game about a sea cucumber. Trepang literally means sea cucumber.

In other words, Trepang 1 is completely unrelated to Trepang2. Just ignore the "2".
    It's like Quake. Quake 2 in unrelated to Quake 1. Quake 3 is unrelated to either 1 or 2. Then Quake 4 is a direct sequel to Quake 2 lol.
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    PSY_CHAOTIC: no pekne Sherlock, Je to trepang na 2, takze len jeden diel. dal som si facku :D
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    AZRAEL: A to existuje reálně ten první díl? Nic jsem k tomu moc nenašel, na steamu je jen dvojka.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JUNGLER: Jojo, dvojku už mám v knihovně z nějakýho bundu, takže určitě otestuju.
    AZRAEL
    AZRAEL --- ---
    JUNGLER: este som nehral, ale ze vraj Trepang 1+2 su viac ako dostojni nastupcovia FEARu.
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    CLAVEN: pravda :D jdu se zahrabat a k tomu popít nějakej ten ethanol :D
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JUNGLER: etalon :)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    F.E.A.R. / 12 hodin / Steam Deck / #dohrano
    Tak jak nám zavřeli Monolith, tak jsem si po dohrání Blooda řekl, že si znovu dám i jejich další mega legendární počin. Musím říct, že ač po několikráté, tak tahle hra nestárne. Naprosto dokonalá atmosféra. Zcela tu vymasterovali decentní skill vytváření mrazení v zádech. Dokonalý lekačky, člověk se reálně bojí jít za další roh s obavou, že tam na něj ta Alma zase vyskočí :D
    No a z pohledu akce? Prostě balzám! Protivníci jsou fakt náročný a každej jeden umí fest zatopit. Zbraně dávají ten pocit hrubý síly a jsou prostě perfektně zpracovaný. FEAR je podle mě ethanol moderní střílečky a nenapadá mě jinej vážně míněnej titul s alespoň trochu realistickýma zbraněma, kde by ten combat byl takhle super.
    Grafika taky skvělá... jednoduchá ale účelná. Pamatuju jak jsem byl kdysi odvařenej, jak úžasně pracovali se stíny a to odvaření mi zůstalo i do dnes. Stíny a precizní práce se světelnými zdroji je tu v každým levelu dovedená takřka bych řekl k dokonalosti. Imho přesně naměřovali každou jednu lampičku tak aby byla atmosféra ještě hutnější.
    Jsem si jistej, že si v budoucnosti FEAR znovu zopáknu.

KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    Avowed/PC/71 hodin/#dohrano
    Poměrně kvalitní akční RPG od Obsidianu. Bojový systém, 3rd person pohyb a animace trochu pokulhávají, ale zase to má zajímavý příběh, postavy a spoustu možností rozhodovat o osudu toho koutku světa, kde se hra odehrává (ale to se opakuju).
    Co mi přišlo hodně zajímavé bylo zasazení a to, jak do něj zapadá vaše postava. Totiž, hra se odehrává v čerstvě kolonizovaných Living Lands / Americe. Aedyrské / Britské impérum, které si na ně činí nárok právě začalo trochu přitahovat otěže což se místním samozřejmě moc nelíbí, a do toho přijíždíte vy, vyslanec onoho impéria. Takže vám místní moc nevěří, a dělají věci jinak než v tom impériu, někteří jsou uprchlí zločinci co hledají nový začátek, jiný praktikují animancii co je v Aedyru zakázaná, a je na vás rozhodnout se, že takhle to dál nejde a nebo že jsou vlastně v právu. To má ale dvě velká ale:
    ALE 1) Tohle na mne fungovalo hlavně v půlce prvního aktu, potom to jde tak trochu na pozadí a je to nahrazeno klasickými fantasy prvky jako houbovým zombie morem, vstáváním z mrtvých a tajemnými hlasy v hlavě, a událostmi, co možná otřesou metafyzikou celého toho světa, a možná taky ne.
    ALE 2) Jestli je to Amerika, tak analogem Indiánů jsou xauripové - takoví koboldi/goblini, co tam zjevně žili před tou kolonizací a ta jim ubírá místa, kde mohou žít a lovit, mají nějakou svou kulturu a jazyk a podle jednoho questu pravděpodobně i duši (což je v tomhle světě objektivně měřitelný fakt), a po dvou questech v prvním aktu slouží už jen jako kanónfutr a nikdo je ani nezmíní když se rozhoduje o osudu Living Lands.

BIMBAS: Vzhledem k tomu, že damage a tak skoro vůbec nezáleží na levelu ale na itemech, věřím, že za 15 hodin se to dá dohrát, pokud jde člověk jen po main questu a ignoruje všechno ostatní. Já jel poměrně 100% a taky jsem hru párkrát zapomněl zminimalizovanou když jsem nebyl u kompu nebo dělal něco jiného. A nejlepší kombo je v jedné ruce bambitka, v druhé grimoár.

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAGASAWA: Jj, to tam bylo už když jsem Dejva hrál loni.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GEE: Nemaji ted v Dejvovi kolaboraci? Onehda jsem ho zapinal a v menu na me pomrkavalo Dredge DLC mám dojem.
    GEE
    GEE --- ---
    Dredge/Steamdeck/8 hodin/ #dohrano
    Málo se to ví, ale Dave má depresivního bráchu. Taky má rád nejrůznější potvůrky z moře - čím víc chapadel, tím líp

Opatrně - pokud nesedne atmosféra, umí to být zdlouhavý.

P̴̫̝͎̔́͜͝h̷̠̩̙̋͛̾̆̈̈́̿̍̃̀̕͘͝ͅ'̷̛͕̈̇̿̏̽̏͑̄̂͌͘͠͝n̷̡̛̫͚̙͙͉͖̼͕͓͉̈̔̽̐͌̃̂͐͂͜͠ĝ̵̰̪̦̹͍̱̹͓̩̲̙̩͓͈̠̒̎ͅl̸̦̳̭͕̥͈͖̘͕̞̺̞͙̭̹̀̃́̏͛̾͂̒͛͋̒͑͊͜ứ̸̧̨͔͈̮͙̬̯̣̭̙̏͗̋͊̀̄̔͛̇̒̚͝ǐ̵̩͑͋ ̶̟̯͙̬̭͈̆̈́̎̈ͅm̵̢̗̫̫̞̝̫̤̔̿́̇̓̊̚͠͠g̸̢̧͚̪̦͚̥̖̹̗̼̰̠̼͋̒̀ļ̴̡͕͈̘͎͍̦͉̮͎̭̰̥̂̔̈̍̃́̓̕̕͜w̸̨̬͈̲̥̍͊͌̀̀͒̈́̾̇͆̀̑̂̓͂͠͝'̷̛̼͉̝͖̙͛͌͊̓̾͂̈́́̓̒̉͘͝n̸̡̖͍̬̣̺̳͐̏̏̃̉̋͂̇͌͋̋̆͘̕ḁ̸̻͇̮̦̫̝̜̘̞̬̺̺̏͑̅̾̋͝ͅf̷̗̠͎͎̠̻͚͔̗̎̒̓͊̂̈͂̌̕͝ḩ̸̨̗͎̱͂̅͑̀͘͝ ̸̨̢͎̮̥͉̹̩̬̝͎̲̺̓̆̒͆͜ͅC̶̢̧̟̹̣̲͇͍̫̬̝͍͉̝̐̇̾̅́̓̐͠͝ť̸̞̠͉͎̬̺͕̫̥͔͎ḧ̷̜̪̜̥͔͙́u̴̥̺̇̃͊̔̈́̽̎́͛́̾̆͌l̴̻̻͔͇͙̎h̸̨̧̞͍̜̭̦̖̞̪̞̗̞͚̐̔͌̌͑̂̓͊̍̎̾́ͅŭ̷̢̡͙̰͍̖̘͎̩̪̱̞̗̆̎ ̵̛̠͍̘̝̫̣͎̗̞͒̄̄̉͂̽̀̆̒͒̉͘͜͜R̴̡̛͍͚͑͒͊̆̑́͆͋͠'̷̧̨̰̦͓̭̳͇͓̈͜ļ̶̫͈͇̠͊̌́̅́͋̀̊͗̂͒̔̐̑͒͘͠ẙ̷̧̳̞̣̟̘̠̜̠̮̙͖̣̤̏́̔̇́̈́͆̓̊̒̆̾̿͜e̴̹̫̻͐͊̒̔̔̈́͐̅h̵͔̞͓͙͈̿̇͗͊̈́͌̃̾̏̓̕ ̷̢͓̣̺̂͊͛͌͗̿͌̒́̎́̈́̿̊̂w̵̡̳̭̘͇̘̙͍͇̬̞̹͌͒̽g̵͓̞͔͂͊͑̓̇̀͐̈̏̀͒̚͠͠a̷̩͕̘͔͆͛͑͑̍͋h̵̨̘̯̯͉̬̀̍̊́̈́̊̄̇̏̿̄̄̚̚̕͘͠'̷̧̯̩͓̮̙̆͠n̶̡̞̘̗̪̽́̒͘a̷̢̛̯͈̘͈̙̤͖̮͍̬̙̞̖͛̀̈́̀̐̽͑̋̇͐̿̀͠͝g̴̩͖̺̲̝͉̪̟̟̫̰̩̥̩̓́̈́̎̓͒́͘͜͜͜ḷ̶̬̝̤͍̳̽ ̴̛̛̼̳̲̾̿̅͌́̐̕͠ͅf̵̢̜͍̹͙̙̫̓̏͐̉͗̓̀̓͛̍̑̽͛͘͝h̷̨̧̢̢͉̝̩͓͈͚̱̦͈̄͘͝ţ̵̨̝͙̩̹̗̦̮̫̋̔͛̅͝ȃ̷̙̥̖̟̜͍̬̞̺͉̦̲̭̇͑̑̽̂̍͌̆̄̊̽̕ģ̸̢̟̺̺̯̮͓̮͉͈͛̍̀͋̄͊́͊͆̓̉́̆͘͘͠͠ñ̸̡͚͕̲͇͓͉̜̣̖̟̦̹̂͋̃̉̚͝

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Tomu se myslím říká prokrastinace :-D
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    DEEFHA: Já zase na to nemám moc trpělivost a brzo mě to nasere :D Mám ted rozehranej Elden Ring, což je víc přístupnější, ale stejně radši hraju všechno možný okolo :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PSY_CHAOTIC: Na soulsovky jsem naštěstí moc levej :-) Tam jsem zkoušel jen kdysi Bloodborne a hned mi bylo jasný, že celej tehle žánr nebude nic pro mě.
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    DEEFHA: Tak to ti nezávidim. To se radši vyhýbej Souls like hrám nebo střílečkám toho typu :D Já mám opačnej problém, spíš toho rozehraju víc a když mi něco víc nesedí, tak to odložim. Často navždy :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam