Dragon Age: Veilguard/ 46h / PS 5 / #dohranoZačal jsem na podzim a teď dorazil. Hrací doba se mi moc nezdá, vzhledem k tomu že jsem prošel téměř vše, ale asi jo. Vizuální stránka/ stylizace je za mě perfektní a moc rád bych viděl více her v takovém zasazení. Výprava celkově je úžasná. Mapy jsou rozlehlé, v některých momentech je hra překrásná, soubojový systém naprosto v pohodě, ale zase nic, co by mě posadilo na zadek. Příběh má mnoho silných až epických momentů a společníci mi nějak nevadili, i když za žádného bych asi nedal ruku do ohně. Celkově jsem si hru užil ale podruhé ji asi nedám....oproti Inquisition třeba. Ale zas mnohem lepší dvojka za mě.
Co mě zklamalo....DA je poměrně temný a atmosférický fantasy svět s bohatou historií. Tady mi přišlo, jakoby dvě skupiny scénaristů bojovali proti sobě. Půlka chtěla temné fantasy RPG a je tam toho spousta, jak v textech, tak ve vedlejších misích, tak v hlavní dějové lince. Parádní atmosférické momenty.
Pak tu je ale druhá skupina scénáristů, které baví Glee, Gilmorky a Beverly hills...o fantasy tuší že něco takového existuje, ale možná tak Harry a Percy Jackson...a to je ještě neviděli.
Bohužel tahle druhá skupina prorostla z nějákého důvodu celou hrou do hlavní linky i některých vedlejších misí. Naštěstí první skupina převážila v poměru 60/40. Nechápu hate který hra schytala, za mě solidních 8/10 ale část scénáristů by si zasloužila vyválet v dehtu a peří.