• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Kingdom Come Deliverance 2 / XSX / 139h #dohrano

Tak toto bolo, slovami klasika, kurevské žrádlo. Takáto hra sa vidí raz-dvakrát za niekoľko rokov, a nepochybne to bude moja GOTY, ak ma veľmi neprekvapí napríklad GTA.
    Blacksmith Henry (the "smith" is silent), masový vrah a zlodej, najlepší šermiar, strelec, učenec a alchymista na Trosecku, Kutnohorsku a širokom okolí, mi bude chýbať, ale určite sa k nemu ešte vrátim, a nielen na plánované DLC. 10/10 no cap fr fr

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JAMILLOS: Pravdu díš! Přes tu garáž jsem se nikdy nedostal...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ZOMBO: Já myslím, že tohle zaseklo i vysloužený needforspeeďáky. Horší už bylo jenom garážový cvičení v Driverovi...
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    MATEEJ: Hoď mi prosím do pošty jak dlouho ti trvalo dohrání. Zařídím, aby se to propsalo do přehledu :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    FYI měsíc březen je za námi, kontrola údajů https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/ provedena.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Mafia: Definitive Edition / PC / 16 hodin / #dohrano

Po dvouletym záseku na závodě na klasickou obtížnost. To je tak, když celej život střílím, ale na řízení jsem levej.

DFOJTIK
    DFOJTIK --- ---
    MATEEJ: Cca pred pul rokem byla The Lamplighters League soucasti Humble Bundle. Jsem si ji s chuti zahral a to rovnou 2x za sebou, stalo mne to celkem 240 hodin. Je to ve stylu XCOM ale s tematikou obdobi pred druhou svetovou valkou a feelingem Indiana Jonese.
    Velkou roli tam hraje vybava a 'magie'. Behem akce je mozne na mape zbirat magicke karty a ty magicke karty je pak mozne ucit jednotlive agenty. Tim ziskava magicke schopnosti. Jde o schopnosti typu - inspiruj ostatni hrace. pridej si akci, pridej akci jinemu, sraz nekoho na zem, hod fireball, apod.
    Jinak srazeni na zem a jiny crowd control je hodne dulezity. Vetsinou jsi silne precisleny. Takze potrebujes bud klicove nepritele srazit aodlozit si je na dalsi kolo. Nebo vygenerovat dostatecne mnozstvi akci at je mozne zabit ihned. A zajimavy je taky stres, kdy plne vystrsovany nepritel se da zabit jednou akci a jeste tu akci vrati.

Best Companion, Best team :: The Lamplighters League General Discussions
    https://steamcommunity.com/app/1167750/discussions/0/4634863075334306545/

jinak opravdu optimalizace a technicky stav je tristni, loading nekterych map sel i do minut. Coz byl nejvetsi problem hry. Jinak narust obtiznosti je opravdu brutalni a nedoporucuji poprve hrat na nejvyssi uroven.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    The Lamplighters League and the Tower at the End of the World

Hodně mi sednul setting (pulpová 30. léta, magie, vynálezy, tajné společnosti), lore, atmosféra, postavy, dabing. Tohle všechno je výjimečně povedené, chtěl bych víc her z toho světa.

Taky se mi líbily dovednostní stromy a od toho odvozený způsob hry za jednotlivé agenty, každý funguje diametrálně odlišně. Agentů je ve hře celkem deset, ale do misí si berete 3–4, takže představují velký potenciál pro replayabilitu (jednak je dost těžké v jedné kampani získat všechny a jednak je z hlediska přísunu skillových bodíků nepraktické snažit se levelovat všechny najednou).

Základem hry jsou mise (ve kterých se střídají real-time stealth pasáže s turn-based tactics souboji) a mezi misemi je nějaké to rozvíjení základny a strategické plánování výběru misí. Mě ten mix bavil a vyhovoval mi, ale je jasné, že X-COM šel v té strategické části mnohem dál a hlouběji a Shadow Tactics a spol. jsou zase o několik řádů lepší v té real-time stealth oblasti. Nejlíp ze srovnání s jinými hrami vycházejí ty turn-based souboje, ty byly IMO docela povedené.

Tuhle hru v době vydání potopily tři věci:
    1) nulový marketing
    2) skutečnost, že jiné tituly dělají totéž lépe, případně se nesnaží mixovat žánry, ale jeden jediný dotáhnout k dokonalosti
    3) technický stav

Ten si zaslouží samostatnou poznámku. Hra vyšla v ne úplně dotaženém stavu (a to nedotažení bylo podstatně horší než u jiných současných her), a ještě navíc vydavatel už před vydáním věděl, že je to projekt na účetní odpis, a propustil velkou většinu studia, takže dolaďující patche byly far and few between. Děly se dokonce takové příšernosti, jako že když vám to na XBOXu spadlo, tak byla nemalá šance, že to smaže všechny sejvy.

Nevalné technické zpracování se projevuje ještě teď. Hra nemá quicksave/quickload (ale samozřejmě lze ukládat přes menu), postavičky se při přeskakování překážky často zacyklí tak, že skáčou stále tam a zpátky a dostane je z toho jenom přepnutí na jinou postavu, a větráky PC po celou dobu hraní hučely jako o závod, což naznačuje mizernou optimalizaci, zejména ve srovnání s graficky mnohem náročnějším Avowed.
    Na druhou stranu mi to za celou dobu snad ani jednou nespadlo a při samotném hraní jsem nenarazil na nic, co by ve hře vyloženě nefungovalo, jako že by nešlo posunout panáčkem, vystřelit, použít dovednost nebo že by nějaká dovednost zjevně nefungovala tak, jak má.
    Cenovka 1000 CZK (a víc) je absurdní, hlavně kvůli tomu nedotaženému technickému provedení, ale holt je to dost nová hra (říjen 2023). Ale poloviční cena, za kterou se to dá sehnat v akci, mi přijde úplně v pohodě.

PS: Vyskočilo to na mě v rámci XBOX PC Passu, jakože ho to brzo opustí. Což je super na vyzkoušení hry, která má špatné recenze a od které člověk moc nečeká, ale když vás ta hra chytne, tak je z toho trochu stresující závod s časem (posledních pár misí jsem trošičku speedrunoval). Ale povedlo se, můj soukromý achievement splněn, dohráno hodinu a čtvrt před vyřazením z passu.
    Nicméně, kdyby mi scházelo pět šest posledních misí, tak si to rád koupím za 600 na GoGu a dojedu to.

The-Lamplighters-League-PC-Edition-31-03-2025-22-41-39
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    Assassin Creed: Origins / 28h / xbox / #dohrano
    Se sérií AC jsem se potkal někdy před osmi lety, když jsem si na doporučení koupil Black FLAG. Byl jsem z něj nadšený.
    Možná to nebylo až tak epické, jako Zaklínač 3, kterého jsem dohrál předtím, ale námořní bitvy a stealth jsem si mohl kombinovat podle libosti a hratelnost vyvažovala co chybělo na příběhu.
    Každý další díl mě ale zklamal, takže kdyby Origins nebyly v extrémní slevě, už bych ani neuvažoval o další AC hře.
    Origins mi ale sedly skvěle. Svět není naplněný aktivitami jako v Syndicate, ale spíš příběhy. A jaký svět! Jestli Ubisoft vždycky něco uměl, tak to je komprese reálné mapy do menší, ale věrně působící. Egypt a kousek východní Lybie zmenšené na velikost území Prahy funguje hezky.
    Origins bylo vyčítáno, že kvůli levelování postavy je třeba grindit vedlejší úkoly, ale oproti třeba Skyrimu je jich třeba dělat míň a podobně jako ve Skyrim jsou vesměs dobře napsané. Jsou tu celé vedlejší linie, které zaujmou.
    Zpočátku mě taky překvapilo, že ve starém Egyptě už jsou pyramidy rozpadlé a vykradené. Jenže on to není starý Egypt, je to období antiky, kdy už byly pyramidy a chrámy starého egypta staré tisíce let.
    Hra není bez nedostatků. Tým scénáristů nebyl dokonale sehraný, takže v bažinách kolem Nilu jsou vedle sebe úkoly chránit krokodýly před lovci i lovit krokodýly.
    Celkově ale palec nahoru a moje víra v Ubisoft je obnovena. Zase si od nich něco koupím.

PALADIUS
    PALADIUS --- ---
    Assassin's Creed: Mirage / 32 hodin / #dohrano

Inu, neurazí, neohromí, zkrátka další instantní produkt "Ubisoft: The game". Příběh je takovej jalovej, postavy nevýrazný, motivy slabý. Ale asi bych na to koukal jinak, kdybych hrál chronologicky všechny díly (mám dost mezery - hrál jsem jen I, II+Brotherhood, Black Flag, Origins a Odyssey), takže ani nevím, jak se vyvíjí ten souboj mezi asasíny a templáři, jak je to s tou dávnou civlizací Asu atd ...

Vizuálně se ale Bagdád moc povedl a s arabským dabingem to mělo fakt atmošku. Vedlejších úkolů a collectibles je tak akorát, aby měl člověk dost motivace to celé vyzobat a nevyhořet u toho. Ještě tam mám pár achievementů k dodělání, ale spíš to s klidem vypustím navždy z hlavy.

PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BELIEVER: Super, dik.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    PRAASHEK: Doom 3 hraju přes Delta Touch, mám všechno na max a hýbe se to výborně, fps přesně nevím, ale za celou hru to šlo úplně plynule, bez chyby a bez zpomalení.

Fallouty pouštím přes Winlator, rozlišení mám 1280x720 (doporučuje se 800x600, ale nebyl zatím důvod snižovat). Ve hře se pak dá nastavovat texture size, tu mám největší (large) a fade různých objektů, na to jsem nesahal.

Byl malinko pain to zprovoznit, je tam nějaký problém specifický pro Snapdragon 865, ale nakonec vyřešeno.

Hýbe se to skvěle, stabilních 60 fps

PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    BELIEVER: a jak se ti to teda hýbe a na jaké nastavení? Myslím jak ten DOOM tak ti Fallouti.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Pokemon Legends: Arceus / 60 hodin / #dohrano

Nejlepsi pokemoni a zaroven openworld. Pribeh jsem ignoroval.

Nejedna se o hlavni radu her, tak vyvojari nemeli svazane ruce a udelali openworld, kde divoci pokemoni ziji v pridode a klidne zautoci i na hrace, nedeji se tu nahodna setkani ve vysoke trave, naopak se ve trave muzete schovavat vy s pokebalem v ruce, kdyz cekate, az se Vami vytipovany pokemon necha nalakat na jidlo, co jste mu hodili.

A tak dal. Proste dobre udelani pokemoni.

Spousta lidi jim vycita grafickou kvalitu, nenadubbovany lidsky postavy, ale pokemoni jako takovi dostali veskerou peci a mam je rad.

BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Doom 3/ Retroid Pocket 5/ cca 20 hodin/ #dohrano

Dost bylo JRPG, dostal jsem chuť vyzkoušet, co z RP5 vydoluju za grafiku. Doom 3 v době vydání na mém stárnoucím železe běžel tak 15 fps a když vykoukla příšera, tak 12fps. Takže jsem ho tehdy sebezáchovně odsoudil jako odpad nehodný mé pozornosti a dál grindoval tailoring ve wowku.

Na handheldu mě Doom 3 bavil. Je to atmosférická střílečka s hororovým nádechem. Nepřátele se vám často spawnuji za zadkem, takže pak ještě ve sprše máte nutkání koukat přes rameno, jestli tam není imp. Gunplay je obstojný, inteligence nepřátel veškerá žádná, levely v podstatě koridor. Na oddychnuti si od Xenosagy ideální.

Grafika každopádně ve widescreenu na skvělém OLED displeji vypadá pořád luxusně. Spuštěno přes androidí aplikaci Delta Force.

Jo a hlásím, že jsem na RP5 zprovoznil Fallout 3 a New Vegas, takže Doomem trojkou to nekončí :)

GEE
    GEE --- ---
    The Invincible/Steamdeck/6 hodin/ #dohrano
    Povedený walking simulator od polských přátel na motivy Stanislawa Lema. Graficky moc pěkné a u dabingu jedné z postav jsem celou dobu váhal, jestli si fakt zaplatili Jareda Harrise (není tomu tak, ale ta podoba je neuvěřitelná).

MASLIX
    MASLIX --- ---
    SiN Episodes: Emergence / PC / 3 hodiny #dohrano

Jasne, rok vydani 2006, bezi to na Source engine...ale v akci na Steamu za 40,- je to nejlepsi sance se na otocku podivat zpatky do predminule herni dekady. Nastavuju detaily na max, nasazuju sluchatka, a v deset vecer zapinam s cilem dohrat do konce na jeden zatah. A nebylo to vubec spatne. Je to takovy sympaticky mix HL (atmosfera, prostredi - wow, captain obvious, just wow!) a NOLF a DNF (nadsazka, hudba, postavy). AI nepratel moc neexistuje, takze se kona festival headshotu zakladni pistoli na max vzdalenost. Zaporak samozrejme celou dobu tesne unika. No a protoze nikdy dalsi epizody nevznikly, muzu kolem druhe v noci jit v klidu spat s pocitem, ze ani ja ani nikdo jiny na svete ho uz nikdy nechyti a nepotresta :)

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Minit (2018) / XSX / 4 hodiny / #dohrano

Hraju teď Stellar Blade a vypadá to na dlouho :-), takže musím prokládat, abych žánrově nezakrněl a hlavně zde vykazoval nějakou činnost. Minit je skvělá indie jednohubka (Devolver má prostě cit pro tyhle hidden gems), na první pohled obyčejná 2D adventurka, něco jako minimalistická pixelová Zelda, jenže:

* grafika je jednobitová (Minit je součástí IB challenge eventu Shades of Grey), což hře dodává extrémně výrazný grafický styl
    * základní herní smyčka je dlouhá 60 sekund - přesně po takové době totiž váš bezejmenný hrdina zemře, ať se děje co se děje

Děj se (pochopitelně) točí kolem kouzelného meče, tedy na začátku to tak aspoň vypadá. Víc nebudu prozrazovat, ale nakonec jsem byl docela překvapený, jakým směrem se hra začala ubírat. Minutový limit je... ehm, limitující :-) a ačkoli nemám časově omezené úkoly ve hrách obvykle moc rád, tak tady prostě neexistuje jiná možnost. Člověka to donutí optimalizovat každou akci:

* prozkoumávání překvapivě rozsáhlé mapy a plnění vedlejších úkolů (kterých je spousta!) je potřeba si pečlivě rozplánovat
    * je potřeba si přesně pamatovat kde se co dá najít a co se s tím má / nemá / může udělat
    * po každé vaší smrti začínáte znovu od začátku; efekt některých vašich akcí je perzistentní, většina se ale zresetuje

Minit prostě trochu klame tělem a je vlastně hodně komplexní. Jak je vidět níže, za nějaké čtyři hodiny (hra si počítá čas sama, ale Xbox taky, samozřejmě každý jinak a tak jsem to prostě zprůměroval) jsem se sice dostal na konec hry a odemkla se mi New Game+, ale vlastně jsem objevil jen 60 % věcí, které jsem objevit mohl. Ještě chvíli tomu dám a uvidíme, na co narazím. Btw. New Game+ má limit už jen 40 sekund :-D

JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    JUNGLER: Možná toto?
    Fix ESC-Pause menu connect to server Steam at Far Cry 3: Blood Dragon Nexus - Mods and community
    https://www.nexusmods.com/farcry3blooddragon/mods/4?tab=description
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    JAMILLOS: Nenašel jsem… kdyby se to někomu povedlo nějak hacknout, byl bych velmi vděčen!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam