Sniper Elite 5 / 20 hodin / #dohranokoupil jsem před nějakym časem ve slevě snad za čtyři eura nebo tak, jen matně jsem tušil o co jde a konečně jsem se k tomu dostal... naprostá paráda a absolutně doporučuju! takový 3D Commandos v otevřenym světě říznutý Wolfestein masakrem (ale bez ezo prvků), když stealth akce nejde podle představ :) ale ten stealth je stěžejní a pokud hledáte čistě střílečku, tak tohle není pro vás. hrál jsem na tu defaultní obtížnost a byl jsem až překvapený, jak jednoduše se dalo z průseru vystřílet, když se to nějak zvrhlo. asi jsem si měl dát vyšší, ale tak
+ level design mě naprosto dostal. tolik možností a a přístupů k cílům, vedlejší cesty a celkově ten openworld
+ audiovizuál mě fakt bavit, i když to není úplná špička, ale často jsem se prostě kochal :)
+ souboje s tankama byly vždycky paráda:)
+ sniperování a killcams jsou prostě cool <3
+ hraní si s minama a podobnejma srandama
+ multiplayer coop/invaze (pvp) už jen z videí vypadaj výborně, ale ani jedno jsem neměl příležitost zkusit, protože jako správnej boomer fotr hraju většinou chvíli o půlnoci s vypnutou půlkou mozku
- to jako fakt kurva musim v každý další misi znova hledat páčidlo a kleště??:)
- jedna dvě mise navíc tam klidně ještě mohly bejt (DLCčka jsem nekupoval)
- RPG systém (nebo celkově odměna za XP) asi mohli bejt lepší.. i když moc nevím jak:)
- pár drobnejch bugů, většinou divný audio/špatně odhadnutelný zvukový krytí (nebo jak to říct) atd.
- pointa/vyvrcholení příběhu je wtf... jako projekt Kraken a jeho smysl (nebudu spoilovat) vzhledem k tomu, že se to odehrává v době vylodění v Normandii 1944 je fakt směšný... i kdyby náckům plány vyšly, výsledek války by nezměnily