Kingdom Come: Deliverance / Nintendo Switch 2 / pres 130 hodin / #dohranoAsi jsem nikdy nehral rozporuplnejsi hru. Na jednu stranu to byl super zazitek. Atmosfera mi prisla hrozne realna. Skilly byly dotazeny do detailu jako jinde. Hrozne me bavila role zlodeje, kdy se clovek plizil a zazival nejvetsi adrenalin, jestli to klapne nebo ne. Hrozne me tesilo vybudovat vlastni mesto. Souboje mi prisly taky super a nikde jinde jsem nic takoveho nevidel. Prostredi mi bylo pekelne blizky, protoze jsem ve Skalici stravil detsvi. Moc pekny byl i vyvoj postavy, kdy se z noumy stal ultimatni bojovnik. Na druhou stranu jsem ani nikde jinde nezazil takovych zasadnich chyb. Asi by me nenapadlo, ze je neco takovyho vubec mozny v dnesni dobe u tak stary hry. Nejvic me nasral zasek v DLC, ktery mi ho neumoznil dokoncit, takze jsem prisel o cca 10 hodin, protoze jsem musel loadnout pred start DLC. Zkousel jsem i support, kde mi psala osoba, ktera nechapala, co se deje, takze mi poslala navod, jak quest dodelat, coz samozrejme nebylo mozne. Po celou dobu jsem se potykal s pady a to hlavne pri hrani v handheld modu, coz je v kombinaci se save systemem hrozne frustrujici. Save system mel sam o sobe i docela zasadni problem, protoze z jedne pozice se mi nekolikrat stalo, ze jsem loadnul dva ruzne stavy ve hre. Nechapu, jak je to mozny. Ruzny zaseky v prostredi byly taky prijemny a nemoznost mluvit v urcitem uhlu s NPC byla taky super. Ke konci mi prislo, ze se to zbytecne natahovalo ukoly, ktery nemely moc smysl. Uprimne jsem se celou dobu bal, aby se to neposralo tak, ze to nepujde dohrat. To by me hodne mrzelo. Velkym kontrastem byla i obtiznost ve hre. Souboje byly docela tezky, ale i tak obtiznost klesala, protoze se clovek natunil a v pozdejsi fazi hry jsem se setkal hlavne s dobyvanim, ktery bylo velice snadny ve vetsim mnozstvi bojovniku. Dnes se chci urcite vyvarovat ciselnemu hodnoceni, protoze sam nevim, jak bych hru hodnotil. Na jednu stranu se tam stavaj nejhorsi veci, ktery jsou ale nasledne hodne vyvazeny nejlepsi atmosferou a pribehem. Hra me opravdu hodne zaujala a nebyt tam chyb, tak je to jedna z nejlepsich her, co jsem kdy hral. Na Switch bych to ale rozhodne nedoporucil ani nepriteli.