Vampire the Masquerade: Bloodlines 2 / XSX / 25 h / #dohranoNuž, toto je smutná povinnosť. Nie je to dobrá hra. Pod tou všetkou nudou a nezmyslami slabo presvitajú kosti omnoho lepšej hry a príbehu, ktorý navrhli Hardsuit Labs, Brian Mitsoda, Chris Avellone a ďalší, ale The Chinese Room jednoducho nemá skúsenosti ani talent.
Prekvapivo sa mi nakoniec páčila ústredná postava, Nomad, a jej Malkavian v hlave. Dobrý bol aj Nosferatu Tolly a obecne voice casting všetkých zúčastnených (okrem "pokračovania" rádio show z jednotky, tu nazvaného Bet of Night, ktorú prisámbohu nejaká upratovačka čítala z papiera bez akéhokoľvek výrazu a emócie). Tiež sa mi páčil vizuál a hrubé obrysy hlavného príbehu.
Nepáčilo sa mi prakticky všetko ostatné. Celá hra je reťaz fetch questov prekladaná monotónnym a otravným bojom. Choď za postavou A, tá ťa pošle za postavou B, tá ťa pošle za postavou C, tam sa pobiješ s tými istými nepriateľmi, vrátiš sa k postave B, potom k postave A, tá ťa pošle... atď ad nauseam. Hra sa mala volať Vampire the Masquerade: Kohoutek and Slepička.
Tiež sa mi nepáčilo, ako strašne dlho všetko trvá a ako sa mimo hlavných dialógov nič nedeje. Fakt sa mi to normálne nestáva, ale pri Bloodlines 2 som legit zaspával a posledných asi desať hodín som si už fakt veľmi želal, aby to skončilo.
Aha a nie je to RPG. Odlišné konce sa líšia záverečnou obrazovkou a 99% "volieb" v hre nemá nijaký dopad. Vrátane klanu hlavnej postavy.
Pri prižmúrených všetkých očiach je to maximálne 6/10, ale aj to len kvôli character work, ktorú začal niekto iný. Nepribližovať sa. Dokonca to neodporúčam ani kúpiť v zľave, lebo to proste nestojí za ten čas - sú bambilióny lepších hier, ktoré môžete hrať miesto toho.