• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Kingdom Come: Deliverance 2, DLC 1-3 / XSX / 34 h / #dohrano

Tak som si počkal, až vyjdú všetky DLC, a vrátil som sa do svojej GOTY pre tento rok. A... stálo to za to. Všetky tri DLC majú dosť contentu, prvé je dlhý side quest chain, ktorý je určite zamýšľaný na postupné hranie v priebehu hlavného príbehu, druhý je prekvapivo zábavné zveľaďovanie vlastnej kováčskej dielne kulminujúce opravou dôležitého mestského symbolu, a tretie je samostatná lokácia s trochou detektívnej práce a nejakými tými vraždami.

Každopádne, ani jedno DLC nerobí hanbu hre, ktorá bola už na vydaní 10/10. Spoločne tento kompletný balík tvorí fakt mamutie majstrovské dielo, ktoré je úplnou povinnosťou nielen pre každého fanúšika RPG, alebo open world hier, alebo stredoveku, ale proste a jednoducho pre každého, kto má rád _dobré hry_ ako také.

Aha, a že nebol Tom McKay nominovaný na TGA za najlepší voice acting, je absolútny škandál a clown shoes herných kritikov. Hanba na sto rokov, fešáci.

YETTY
    YETTY --- ---
    CLAVEN: Tak já to musel přehlídnout. Viděl jsem jen tu Deluxe edici. Díky, jdu na to!
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    SALVATOR: ad Deathloop: kdyz k tomu budes pristupovat jako ze to neni Dishonored, tak je to az prekvapive podobny Dishonored nebo Prey.. je z toho proste citit Arkane :)

celkem me to bavilo, ale mam problem s tim, ze to nejde ukladat (to je asi ten roguelike element?) a nemam proste neprerusovanou hodinu-dve-mozna-i-tri abych to dokoncil (rodina, co nadelas). nektery levly jsou zabavny, nektery min. jeste jsem to nedokoncil, protoze co sem pochopil musim je chytit vsechny v jednom tahu a nejak se mi to nepodarilo.

asi zajimavej (?) je tam ten multiplayer, kdy se k tobe muze nekdo pripojit a hrat proti tobe - to me dost prekvapilo, vubec sem netusil WTF protoze oponentka byla najednou o nekolik trid vychytralejsi (da se to nastesti vypnout).
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    YETTY: ja teda na Gamepasse Death of the Outsider mám.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    SALVATOR: Deathloop určite, Redfall určite nie
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Sakra, jak vás tady tak čtu, budu si muset obě Dishonored zase dát. A mimochodem, jsou doporučitelný Deathloop a Redfall?
    YETTY
    YETTY --- ---
    Dishonored 2 / Xboxe One X / 13,5 hod / #dohrano

Hustý. Dvojka mi ukázala ještě víc, než předchozí díl s DLC. Parádní grafiku, vytuněné perky, víc zákoutí a záchranu Corva.
    Na začátku jsem byl nemile překvapen výběrem postavy za kterou jsem měl prožít další příběh. Corvo už byl, vzal jsem Emily. Nakonec to byla asi správná volba, pač ve skilech jsem jel co jsem měl zažitý a to u Emily přesně bylo. Známý záporák překvapil, až trošku zamrzel, ale co už, šel jsem zabíjet jako temný stín. Což se povedlo a zábava byla zase na 100%. Příběh, runy, Bonecharmy mě hnali dopředu neskutečnou rychlostí. Zkušený zabiják už jsem byl, tak to šlo jak po másle. Až jsem se na konci divil, že je vlastně konec. Krom dvou posledních misí jsem se snažil brát vše a všude být, pak už to dost tuhlo. Byl jsem rád, že jsem prošel 2 uličky a zpět k runě už jsem odmítal dojít pod rouškou strachu ze smrti. Ke konci jsem ale měl vše, co jsem od svých perků očekával, takže mě to ani tolik netáhlo k posbírání všeho co mi srdce ukazovalo. Boss fight na konci tvrdej, ale nebrečel jsem a přišel na to. Zase jsem hrál na Hard.
    Nejvíc mě tedy překvapil ten čas. Nevím jestli to bylo zkušeností z jedničky nebo je to kratší. Každopádně jízdu jsem si užil. Díky Arkane Studios!
    Hrál jsem na gamepassu kde DLC k druhému dílu není součástí a samostatně se koupit nedá. Kouknu na slevy na steamu a určitě to v budoucnu dám!

Aj ten screenshot jsem ňáký vyfotil, jak mě naučil
    ELHO_CID:
    I když jsem úplně nestihl cvaknout co jsem chtěl :))

MIKLO
    MIKLO --- ---
    The Artful Escape / PS5 / 3 h / #dohrano

Hrajete za kluka, který je vnukem slavné folkové hvězdy. Sám skládá hudbu a tak na něm leží tíha toho hvězdného stínu a on se s tím musí nějak vyrovnat a trochu mu s tím má pomoct parta z vesmíru. Celé je to v takovém "Bob Dylan, David Bowie, Timothy Leary a Wes Anderson se sešli v jedné místnosti" stylu. Ten vizuál je opravdu moc pěkný a hrozně se mi líbil. Je ale trochu cítit, že tady si autoři vystříleli všechny náboje a na nic víc už nezbyla energie. Což je celkem škoda, vzhledem k délce 3-4 hodiny to mohla být skvělá jednohubka. Bohužel, už i takhle krátký čas stačí, aby se člověk u té hry začal trochu nudit, protože je to vpodstatě jen fádní skákačka a "simulace" Guitar Hero, kde se tyhle dvě sekvence neustále střídají a hratelnosti chybí nápady. To je v kontrastu s vizuálem, který je hezky psychedelicky nápaditý a místy fakt WOW!, vlastně až trochu překvapivé. Občas je to proloženo nějakým dialogem, kde můžete vybrat odpovědi, které ale stejně nemají na nic vliv. Pokud máte čas obětovat tomu těch pár hodin, doporučuju to udělat hlavně kvůli té grafice, první 1/3 je celkem i zábava, pak už je to ale příliš repetitivní a konec takový nijaký.

MBR
    MBR --- ---
    Watch Dogs Legion : Bloodline DLC / PS5 / 11h / #dohrano

Zakonceni pribehu Aidena (z prvniho dilu) za pomoci Wrenche (z druhyho dilu). Kluci se potkali v Londyne a byla to jizda :) . Litani na dronech kolem London eye, honicky na Trafalgaru, rampage na Downing street cislo 10. No proste sranda.

DLC je prequel k hlavni hre WD Legion a dle obecneho nazoru na redditu je lepsi nez cela hra. No nic, tak hura na ten Legion, jsem zvedavej jestli to bude tak spatny jak se vsude tvrdi.

ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    YETTY: pokud k tomu máš ovladač od xbox one tak je to xbox+y. Na Android je pak xbox aplikace, kde vlezeš do knihovny a screenshoty tam máš. Je třeba to ale někde stahovat, protože se po čase mažou. Jinak přímo z Xboxu jdou ještě uploadnout na OneDrive.

YETTY
    YETTY --- ---
    ELHO_CID: Hele nemám čudlík uprostřed :))
    Jinak jsem zkoušel xbox tlačítko, pak najet na screenshot v menu, ale než tam dojdu, tak hra v pozadí skočí do menu. Každopádně když už ten screenshot někdy udělám, jak se pak na něj dostanu, například v androidu, abych ho pak mohl uplouadnout třeba na nyx? Dík.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ELHO_CID: No tak to máš štěstí, že Dishonored není steampunk, protože je to whale oil punk!
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    YETTY: Hele vis ze cudlik na screenshot je primo uprostred ovladace? Dishovored mam taky rozehrany, casem ho urcite dojedu. Ja na jednu stranu uznavam, ze je to strasne dobre udelana hra, na druhou stranu je mi hrozne proti srsti steampunk.
    TOFI
    TOFI --- ---
    Stray / PS5 / 6 hodin / #dohrano
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    YETTY: Po dvojce je ještě velký DLC Death of the Outsider. :)
    YETTY
    YETTY --- ---
    Dishonored 1+ DLCs / Xbox One X / 23h #dohrano

Vždycky jsem to zapnul a vždy po pár hodinách odložil na neurčito. Konečně jsem měl čas se hecnout a šel do toho.
    First person stealth akce mě nenechala jít spát. Příběh jako víno u kterého jsem byl napnutý co bude dál. Zvraty jsem očekával, ale vždy se na ně těšil. Způsoby jak hru zdolat jsou parádní, každý asi najde svoje. Hru jsem hrál na Hard, tak mi osobně kombat nepřišel nejlepší volbou. Každopádně postupem času s odemčenými perky jsem byl pořád lepším a lepším ninjou ve chmurném Steam punkovém světě.
    Spousta collectibles, věci ke čtení a touha objevovat každý kout. Kdybych chtěl, tak bych tam strávil asi 2x více času.
    Svého času to musel být teda Masterpiece a pro mě je i dnes.

Každopádně DLCéčka za Dauda jsou úplný odpal. Po dohrání jsem měl pocit, že je to snad ještě lepší, než celá základní hra.

Paráda! Jde se na dvojku!

Mám jen ošklivý vycvaknutí titulek mobilem, tak se omlouvám.

TERZ
    TERZ --- ---
    PowerWash Simulator 2/35h/#dohrano
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    KAOZZ: Vynechat trojku by byla škoda, je to asi nejlepší díl. Aspoň pro mě teda. Dohrál jsem ho ale bohužel už na 100%, takže konec. Druhý díl byl naopak můj nejmíň oblíbený, ale multiplayer to tehdy dost zachránil. Měl jsem tam dobrou partu, takže je na co vzpomínat.
    COMODORRE
    COMODORRE --- ---
    Silksong / PS5 / 87h #dohrano

Velký smutek, že už je to za mnou. Masterpiece, Team Cherry to opět dokázal. Krásný design, hratelnost, hudba, obrovské množství nepřátel a bossů a ano, nebylo to snadné ale ten pocit satisfakce po zdolání těch nejtěžších z nich byl fakt něco. Pure gold. Škoda že získat platinu je tak nadlidský úkol, ale kdoví, možná to jednou zkusím.

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KAOZZ: Bude-li zájem, trojku rád zapůjčím :⁠-⁠)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam