Dragon Age: The Veilguard / PC / 61 hodin / #dohranoPořád jsem někde o této hře četl, jak je hrozná, jakej je to propadák a podobně a docela mě zajímalo, jaká je realita. Když jsem to zahlídnul v Game Passu a měl chut si vyzkoušet něco novýho, tak mi to nedalo. Už ze začátku mi přišla docela fajn, hlavní příběh pěkně odsejpal, pořád se něco dělo, spoustu novýho a hromada informací a textů. Boj byl docela fajn a zábavnej. Zhruba po desítce hodin to bylo pořád dost dobrý, tak jsem moc nepochopil, v čem je to tak hrozná hra :) Možná byla výhoda, že jsem dosud s touto sérií neměl větší zkušenost, takže jsem nemohl být zklamanej po předchozích dílech. Hrál jsem před pár lety jedničku, ale tu jsem nedal a po pár hodinách odinstaloval s tím, že se k ní už nevrátím. Graficky i hratelně to pro mě bylo už moc starý a nehratelný. No po více a více hodinách strávených v posledním dílu zašly přicházet první negativa - boj už začínal být trochu otravnej, hlavní quest se kvalitativně vzdaloval těm vedlejším, sem tam nějakej bug a třeba neustálej respawn nepřátel taky neni moc zábavnej. Dialogy jsou tak trochu jednodušší, ale zase mě to nějak neuráží. Parťáci jsou fajn, ale nic moc extra, po chvíli zapomenu, kdo tam vůbec byl. Možná tu chybí nějaký kontroverze, větší emoce, nutnost řešit zásadnější volby, všichni jsou až moc pozitivní, nudní... No každopádně ve výsledku to neni asi top skvělá hra, co by kralovala hitparádám, ale ani to neni žádnej propadák nebo špatná hra :)