• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.

dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    _KOFILA_: Všechny sectory na 100 %, plus jsem před koncem maličko grindil, abych si vyupgradoval oblíbený komponenty. Rád hraju na jistotu :-) Jo a taky jsem asi dvě hodiny hledal poslední takovou tu mini sošku do sbírky. A hrál si na schovku s Dianou. A tak :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    _KOFILA_: jel jsem na platinu, takže všechny biomy jsem odjel na 100%, stejně jako 90% simulátoru, anebo jsem jenom zevloval v hubu a poslouchal jazz :)
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Co jste tam dělali tak dlouho? Já tam lelkoval až hanba a dohrál to za 16 hodin i s tím, že jsem se poměrně dost vracel a procházel znova a znova... Souhlas, že GOTY okamžitě pocemnastav!

Včera večer za mnou přišla se slzama v očích. Že cítí úlevu a úzkost dohromady a že přesně toto umí jen videohry. Že je miluje právě proto, že nedělají rozdíly mezi nízkým a vysokým uměním a že co v posledních dnech zažila je uplné zjevení. Mlčel jsem a čekal až se rozmluví…
    Capcom prý dbá na takové cutting edge, semknuté, vycizelované jednohubky a že je to svým způsobem ojedinělý počin. Počin v době, kdy vycházejí hry, které tvůrci updatují, hned jak si kdejaký uživatel na Reditu uprdne v postesk. Nejdřív si prý myslela, že to je asijská odpověď na God of War resp. na otec-coop-potomek, ale vyšla z toho uplně jiná hra plná úzkosti, beznaděje a neustálého tisknutí všemožných předmětů co v budoucnu budeme při kolonizaci planet potřebovat. Teda takto, budeme je potřebovat až se všechno to AI zblázní. A že nejde o adoraci hrdinství a lidství, ale jen o prohloubení beznaděje a neodvratného konce. A v tom japonci excelují. Hra prý není vyjímečná, level design je příšerný, typografie spolu s grafickým rozhraním zaspaly dobu resp. ani nevěděly v které době šly spát... Ale je to tak smooth konzistentní počit. Vůbec nevím jestli Capcom RE engine prodává dál, jestli je public, ale jako demonstrace toho co umí je jak sledovat balet. Kdyby věřila v hodnotový žebříček, dala by plnou palbu a ještě dvě šprušle žebříku přidala nahoru a dolu, aby nešel ani z jedné strany zabodnout do hlíny...
    Pak vstala, utřela slzy a řekla, že ještě musí dodělat levely co se objevily po dohrání příběhu, dokud má svalovou pamět a dokud ten fingerdancing nezapomene. Mám ji rád takovou jaká je…
    (facebook – muž videoherní kritičky)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    NAGASAWA: Díky za akční screenshot, kde je pěkně vidět princip hackování. Já jsem v boji na screenshotování neměl dost času ani prstů :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    NAGASAWA: Pro fanoušky Pragmaty - do designu Pragmaty fušoval Shōji Kawamori, což je designér, režisér a vizuální umělec, který je podepsaný (krom jiného) pod naprostou Macross klasikou, která při uvedení šlapala na paty Miyazakiho Nausice a diváci stanovali před kinem, aby se dostali na premiéru. Kompletní celovečerní verze mecha ultraklasiky v odkazu:

Super Dimension Fortress Macross - Do You Remember Love? マクロス 4k
    https://youtu.be/TwbVbgOPVmk
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    DEEFHA: kombinace bouchače s instant death kvérem a Diany v medvídkovým outfitu pro mě znamená jasnej nákup :-)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Pragmata (2026) / PS5 OG / 31 hodin / #dohrano

Navážu na kolegu s tím, že jsem měl v plánu platinu, ale vzhledem k nutnosti projít Pragmatu ještě jednou na Lunatic obtížnost si ji nechám na později a takhle si nechám akorát doznít fantastickej pocit po jejím dohrání a nebudu si ho ničit frustrací. Za mě jeden z letošních adeptů na GOTY. Screenshot titulků mám taky, ale s českým jménem, které mezi těmi Japonci celkem svítilo :) Capcom jede!

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Pragmata (2026) / PS5 Pro / 24 hodin / #dohrano

Jak se tady nedávno řešila po-herní deprese, tak tu jsem si o víkendu po dohrání Pragmaty opravdu pořádně užil. Radši jsem si lupnul další Lexaurin a prospal dvanáct hodin v kuse, tak to na mě sedlo. Prostě - dobré věci by měly trvat věčně. A Pragmata dobrá je, kurevsky dobrá!

Na hru jsem se těšil už od té doby, co se před pár lety objevil první teaser. A zároveň jsem se celou dobu bál, aby to Capcom nějak hrozně neposral. No a neposral, naopak :-) Dostal jsem dokonale vyladěnou a kompaktní single-player FPS, vyváženě kombinovanou s netradičním remote hackováním robotických nepřátel, nepříliš obtížnou explorací, zčásti předvídatelným dějem a na můj vkus naprosto dostačujícím vizuálem. To všechno mi udělalo ohromnou radost.

Ale hlavně jsem dostal parťačku Dianu, která se okamžitě stala jednou z mých nejoblíbenějších herních companions :-) Bez ní by Pragmata nebyla Pragmatou (pun intended), celá hra na Dianě doslova stojí a padá. Hlavní hrdina v multifunkčním skafandru sice obstarává veškerou gunplay, ale dokud mu Diana nepřátele hackováním "neotevře", může střílet jak chce a nemá to prakticky žádný efekt. Týmová souhra je tedy naprostou nutností (ovládáte obě postavy najednou) a musím říct, že mi to trochu zvláštní ovládání přešlo do krve rychleji, než jsem čekal.

Když tak o tom přemýšlím, asi mi v tom dost pomohlo 300+ odehraných hodin v CP2077. Ovládání je totiž vlastně docela podobné, stejně tak povědomé je "skenování" okolního prostředí. Tím lze postupně objevit všechny upgrady a jiné dobroty, které se v nehostinném prostředí opuštěné výzkumné kolonie na Měsíci ukrývají. A když říkám "postupně", tak to myslím tak, že budete muset i lehce backtrackovat a s nově nabytými schopnostmi znovu navštěvovat místa, kam jste se dřív nemohli dostat. Takže ano, Pragmata má i určité metroidvania prvky.

Ona má totiž tak nějak ode všeho trochu, včetně celkem jasně definovaného vztahu mezi hlavním hrdinou a Dianou. Ne nadarmo se hned po launchi objevil tzv. Dad Space meme, který dokážu pochopit i já - a to jsem žádný Dead Space nikdy nehrál (ano, je to ostuda a chystám se to brzy napravit). Předesílám naprosto upřímně, že děti nemám rád ani v reálném světě, ani ve hrách. Vlastní nemám a s vyženěnou nevlastní dcerou mám vztah spíš řekněme kamarádský, než otcovský. A přesto mě Pragmata chytila za srdíčko asi přesně tak, jak si tvůrci vykalkulovali. Dobrá práce, vy hajzlíci :-)

Nic, nebudeme to protahovat. Řekl bych, že Pragmata je nejlepší letošní hrou, jakou jsem letos zatím hrál... Ale vzhledem k tomu, jak málo jsem toho letos zatím nahrál, by to dostatečně nevyjádřilo její kvality. Takže místo toho řeknu, že se hrozně těším na DLC / prequel / sequel / spinoff / prostě cokoli, co se snad časem objeví! Protože tohle nové IP by byla věčná škoda nerozvíjet dál.

Jo a vzhledem k tomu, co se ke konci hry děje a co rozhodně nechci vyzrazovat screenshotem, tentokrát ukážu jen jeden takový moc pěkný kvér (co jen si ti Japonci těmi obřími zbraněmi kompenzují...), pak si dáme Tatranku a nakonec obligátní titulky. A vy si to všechno koukejte dát taky, protože tohle je podle mě kandidát na GOTY. Můj osobní teda určitě.

I owe you one, Diana! <3

DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    Měsíc duben je za námi, byla provedena (ne)pravidelná kontrola údajů https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/ . Osobně pro mě duben 2026 bude už navždy znamenat měsíc, kdy jsem nedohrál ani jednu hru, což se mi nestalo už mnoho, mnoho let. Hurara!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: jak jsme tu resili alternativu k Hades, tak je to urcite TMNT Splintered Fate. Hades je samo jinde, ale tohle je opravdu silene podobny, az bych rekl vykradeny. Aktualne je na Switch za cca 70,-.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Citizen Sleeper 2: Starward Vector / PS5 / 9 hodin / #dohrano
    Výborný nástupce předchozího titulu. Většina byla napsána -je to větší, vyladěnější, obsáhlejší, s více postavami.
    Skvělý writing, který se dotýká těžších existenciálních témat, celkem zajímavá NPCs. Celkově výbornej dojem.
    Jediný rýpnutí si neodpustím - větší neznamená nutně lepší. Předchozí díl byl v komornějším settingu, což umožňovalo dát postavám i prostředí vice "masa" a víc s tím srůst. Zatímco po dohrání prvního mi za krkem seděla krásně silná melancholie a ennui, tady jsem si říkal jenom "jo, pěkná hra". Ale možná je to i tím, že jsem měl už vyšší očekávání.
    Anyway, doporučuju.

KLEINZACH: nemusí, ER je tak těžkej, jakej si ho uděláš. Já těch 6 hodin strávil na prvním bossovi nahatej se základní zbraní.

Kdybych na něj nešel hned od startu, kdybych si vybral jinej archetyp než wrench (nejslabší a začíná na lvl1 oproti jiným archetypům), tedy kdybych si to naschvál nedělal co nejtěžší, bylo by to nepoměrně snazší a rychlejší :)

V ER (oproti dark souls a dalším tunelovým soulsovskám) se můžeš velmi snadno přelevlovat a projít hrou jak máslem. Taky záleží na buildu. S mágem se většinou ani nemusíš učit movement bossů a umlatíš je na dálku, aniž by ti mohli ublížit.

Je to geniálně navržená hra, která ti umožňuje si zážitek ušít na míru tvému skillu a potřebám :)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    AVATAR: heh - porad po tom posilhavam, ale takovydle storky me desi :)
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    AVATAR: Tuhý v rámci herního žánru a na mě taky slušně tuhý. Samozřejmě kategorie soulsovek je trochu někde jinde a kdyby tam byl boss, na kterým bych musel strávit minimálně 6h, tak bych je asi nestrávil a hra skončila v nedohranejch nebo v přihrádce "někdy příště" :)
    PSY_CHAOTIC: tyjo 6 hodin jsem strávil na jednom bossovi v elden ring, to zas až tak tuhý nebude :)
    PSY_CHAOTIC
    PSY_CHAOTIC --- ---
    Bramble: The Mountain King / PC / 6 hodin / #dohrano
    Taková zvláštní plošinovka či adventura? Ze začátku je taková barevná a hravá a později až neuvěřitelnej pád do temnot. Výborná hudba, která dokresluje atmosféru. V některých částech jsem skoro ani nepobíral, co se na tý obrazovce děje :) A chvílema neuvěřitelně tuhá hra, některý vícekolový bossfighty mi daly tak zabrat, že jsem u jednoho bosse hru na pár měsíců odložil. Ve výsledku dost zajímavá a atmosférická hra, jen je teda strašně moc krátká.

ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    A Plague Tale: Requiem / PC / 15 hodin / #dohrano

Tenhle krysí kousanec bude štípat hodně dlouho. A ne že by se mě hra nepokoušela obrnit, než udeří naprosto ochromující titulky. Hutným příběhem se ale zahryzla tak, že jsem měl nutkání proběhnout levely nejrychlejší cestou, jen abych honem načal další kapitolu. Ani puzzly nijak nezdržovaly, a když už, tak mi s nima pomohli sidekickové. Ty jsou tady extra užitečný, žádný koule u nohy, který musíte opatrně eskortovat. Celkovou filmovost, stejně jako v Innocence, táhne uvěřitelný středověký prostředí, hudba a Amicia s bezchybným dabingem.

SWAMP_ASS
    SWAMP_ASS --- ---
    Call of Duty: Modern Warfare 2019 / PC / 7 hodin / #dohráno
    _
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    System Shock 2: 25th Anniversary Edition / XSS / 22 hodin / #dohrano

Nevim uz kolikaty run jsem v SS2 podniknul, ale tentokrat to bylo s velkym casovym odstupem cca 10 let. Mozna to chtelo zvysit obtiznost, protoze na normal to byla prochazka ruzovym sadem. Hra si i po 1/4 stoleti porad drzi genialni level design, propracovany gameplay a chytlave vypraveni skrz audio logy - neco, co HalfLife chybelo k dokonalosti. Stale moje top 1 srdcovka a zaroven moje prvni hra na xboxu, dohrana pouze a jen na kbm :-)

Completed the game as a Marine. Glory to the many!

TOFI
    TOFI --- ---
    Call of Duty: Modern Warfare 2019 / 5 hodin / gamepass / #dohrano

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Hades 2 / XSX / 58 hodin / #dohrano

Aj keď som to už dohral minulý rok na Switchi, nedokázal som odolať a z "pozriem sa, ako to vyzerá na Xboxe" sa stal regulárny playthrough. Dokonca som to dohral ešte o niečo harder ako prvý krát, viac achievementov a dokončil som aj nejaké post-credits linky, ktoré som na Switchi nerobil. Hra je to stále fantastická, však to aj bola jedna z mojich top 3 GOTY minulý rok. Kto to nehral, rýchlo napraviť!

MBR
    MBR --- ---
    KAOZZ: dvojku mam porad v hlave jako nejlepsi dil serie. good job.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam