Oxenfree 2: Lost Signals / 7h / Netflix / #dohrano První díl Oxenfree je hra, kterou považuji za možná vůbec nejlepší hororovou adventuru. Dohrál jsem ji třikrát, nejen proto, abych vysbíral ajchy na Xboxu, ale protože ve hře je dost zásadních rozhodnutí a já chtěl prozkoumat jejich váhu.
Nějak mě napadlo se podívat jestli Night Studio chystá další hru a zjistil jsem, že je koupil Netflix a Oxenfree 2 se dá hrát přes... Netflix. V praxi to vypadá tak, že se hra normálně nainstaluje na Android, v mém případě telefon. Není to ideální, ale dalo se to zvládnout.
Druhý díl sleduje Riley, ženu která je najata, aby rozmistila po pobřeží směrem na Edwardsův ostrov z první hry vysílače, které odruší působení těch děsivých portálů.
Samozřejmě, že práce se zkomplikuje, takže hra je o něco delší a rozsáhlejší než první díl. Hlavně teď má hráč od začátku jasný úkol, což hru činí přístupnější. Přestože dialogy a interakce s ostatními postavami jsem považoval za silnou stránku první hry, tak dvojka mi byla bližší i v tomhle. Je to tím, že moje mladí už je dávno pryč a dospělejší postavy jsou mi bližší, než parta mlaďasů, co si vyrazí na ostrově vypít přes zákaz pár piv na pláži.
Netflix dokonce má i vlastní systém achievementů, takže už jich mám 13 (z dvaceti sedmi možných). Taky si to zkusím zahrát ještě alespoň jednou, ale zkusím asi na něčem jiném než na mobilu.