Halo trilogie (Master Chief Collection) / 36h / xbox / #dohrano Původně jsem to sem chtěl hodit až dohraju celý obsah MCC, ale teď jsem v půlce a trojka měla tak epický konec, že mi to bude na nějaký čas stačit. Už je to dost dlouho, co jsem si dal Halo: CE a nápad konečně MCC dojet mi vnuknulo nedávno nějaký video z té předělávky jedničky, co se na letošní rok chystá.
Doufám, že bude mít natolik úspěch, aby podobně předělali celou původní Halo trilogii, protože je to fakt pecka. Hlavně teda druhý díl, hrát za arbitera a porcovat opičáky tím "světelným mečem" je boží.
Nejsilnější stránkou Halo je podle mě ten lore. Žádná jiná střílečka nemá tak propracovaný příběh, svůj vesmír, motivace postav, frakcí, celou historii a worldbuilding obecně. Možná Warhammer...
Každopádně když tam po sobě střílí vzájemně lidi, pět druhů mimozemšťanů, houboví zombíci a ještě roboti, skoro v každé misi máte na své straně někoho jiného a střílíte na někoho jiného (nebo ho zabijíte gravitačním kladivem) a ten chaos
dává smysl je to prostě Master (Chief) Piece.
Po úplně extatické dvojce mi třetí díl přišel zpočátku horší. Neprošel žádným remasterem a má nejhorší grafiku a úvodní dvě tři lineární mise mě moc nebraly. Ale pak se rozjela i ta trojka a jak jsem napsal na začátku, konec byl přiměřeně epický.
Takže teď čtyřku a pak DLC.
Konečně teda chápu tu kritiku pátého Halo, které mi tehdy připadalo jako výborná hra. Jo, byla, ale fanoušci právem čekali víc.