• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHEWBACCADohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!
    NYX #dohrano 2024
    https://static.freedomconnection.cz/nyx-dohrano/

Vyfoť a sdílej fotku závěrečných titulků/finalbosse/trofeje ze hry, kterou jsi aktuálně dohrál + přidej popisek o jakou hru se jedná a kolik hodin ti cca trvalo dohrání + #dohrano .
    Př. Half Life/10 hodin/#dohrano

Všichni v diskuzi budeme rádi, když napíšeš i tvoje dojmy z hraní.

dceřiná diskuze: [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Loosers není ani na nástěnce (vím, má to být "losers", ale už to nejde změnit)] [Dohrál jsem ..... Akorát, že vůbec! Hall of Losers není ani na nástěnce]
    rozbalit záhlaví
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Big Walk / 20 hodin / ps5 / #dohrano
    Vlastně vůbec sem žádné své texty s hashtagem dohráno nedávám, jsem zvyklý cizelovat a psaní je pro mě hlavně mazání a přepisování, ale jako raw text bez editace to sem fouknu, protože to byla fakt jízda a nechci u toho další 3 hodiny sedět a mazat a přepisovat. Kdybyste si chtěli přečíst jak a co o hrách píšu, můžete tady:
    Jak podepsat hypotéku na feškerý volný čas aneb od mince k digitálnímu kasinu
    Jak nápřah vdechl duši kódu a spoutal hru plynulostí aneb od Disneyho kánonu k procedurálnímu realismu

Jde dohrát za deset hodin, ale bavilo mě chodit mezi různejma ostrovama (hrama) jako host (join game) a vyprávět příběhy jak potulný bard napříč virtuálním i reálným světem bloudil a zabloudil.

Tvůrci Untitled Goose Game (jo to je ta hra jak děláte nachvály lidem jako husa ve vizuálu Abecedy Petra Šmalce), australští House House se za covidu scházeli na Zoomu a ostatních konferenčních aplikacích, aby zjistili, že si musí vytvořit prostředí vlastní a v něm se bavit, domlouvat a blbnout.

Za šest let vznikla hra kterou tvůrci přezdívají Walker Talker. Na začátku vás něžně upozorní, že hra využívá proximity chat a že bez něj (resp. třeba s discordem) to nebude ono. A není. 2–12 lidí na ostrově podobném noname australskému národnímu parku chodí a kecá. Mám-li připodobnit – Myst a The Witness dohromady jak Čapkův dort, ale tady to oproti pejskovi a kočičce funguje skvěle.

Hra je jedinečná a inovátorská v tom, že naopak vnímáme ten realný čas mimo hru plnými doušky, protože jediné co v té hře kromě luštění hádanek děláte je mluvíte a chodíte. Přistihnete se tedy, že když jedete lanovkou, že se vám vybavují švýcarské alpy kde jste v lednu lyžovali, že když jdete lesem a sešeří se, že jste jak na Lipně, prostě v době kdy je steam zaplaven novým žánrem friendslop, House House přichází s graficky a interaktivně promakanou jednohubkou ne nepodobnou virtuální terapie u psychologa. Měřítko ostrova a velikost mapy má konečně ve videohře realný význam. Ono se musí opravdu chvíli chodit, aby ostatní napadlo vám něco říct. Doporučuji si dobře vybrat lidi s kterejma to chcete hrát, měli by vás inspirovat a měli byste mít k sobě úctu a respekt. Vše podporuje až mistrovský pokus o diegetický sountrack od AKSFX. Za mě velké doporučení, zatím nelepší co jsem letos hrál a to jsem toho zase hrál, že bych si měl dělat seznam…

Pokud tady skloňujeme ty dobré hry s tím, že si zkoušíme pamatovat nějaké naskriptované události a říkáme „na to nikdy nezapomenu“ Big Walk toto umí nenascriptovaně, s realnejma lidma. Nezapomenu jak mě ve finálové jízdě za koncem hry překvapil známej co svým tělem předváděl pružinu. GOTY, #pocemnastav #nikdyužnebudelíp #blahobytskončil #videohracomasmyslhrat #čůzvajzlykomrejds

_KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Co jste tam dělali tak dlouho? Já tam lelkoval až hanba a dohrál to za 16 hodin i s tím, že jsem se poměrně dost vracel a procházel znova a znova... Souhlas, že GOTY okamžitě pocemnastav!

Včera večer za mnou přišla se slzama v očích. Že cítí úlevu a úzkost dohromady a že přesně toto umí jen videohry. Že je miluje právě proto, že nedělají rozdíly mezi nízkým a vysokým uměním a že co v posledních dnech zažila je uplné zjevení. Mlčel jsem a čekal až se rozmluví…
    Capcom prý dbá na takové cutting edge, semknuté, vycizelované jednohubky a že je to svým způsobem ojedinělý počin. Počin v době, kdy vycházejí hry, které tvůrci updatují, hned jak si kdejaký uživatel na Reditu uprdne v postesk. Nejdřív si prý myslela, že to je asijská odpověď na God of War resp. na otec-coop-potomek, ale vyšla z toho uplně jiná hra plná úzkosti, beznaděje a neustálého tisknutí všemožných předmětů co v budoucnu budeme při kolonizaci planet potřebovat. Teda takto, budeme je potřebovat až se všechno to AI zblázní. A že nejde o adoraci hrdinství a lidství, ale jen o prohloubení beznaděje a neodvratného konce. A v tom japonci excelují. Hra prý není vyjímečná, level design je příšerný, typografie spolu s grafickým rozhraním zaspaly dobu resp. ani nevěděly v které době šly spát... Ale je to tak smooth konzistentní počit. Vůbec nevím jestli Capcom RE engine prodává dál, jestli je public, ale jako demonstrace toho co umí je jak sledovat balet. Kdyby věřila v hodnotový žebříček, dala by plnou palbu a ještě dvě šprušle žebříku přidala nahoru a dolu, aby nešel ani z jedné strany zabodnout do hlíny...
    Pak vstala, utřela slzy a řekla, že ještě musí dodělat levely co se objevily po dohrání příběhu, dokud má svalovou pamět a dokud ten fingerdancing nezapomene. Mám ji rád takovou jaká je…
    (facebook – muž videoherní kritičky)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam