MILOSHIT: Mam v zivote podobnej zazitek, taky jsem potkal svoji "vysnenou": absolutni porozumeni a spriznenost, totalni okouzleni, bylo uplne jasny, ze jen s ni muzu zit..... proste vsechno, co jsem kdy chtel. Jen to nebylo pred 3-mi lety, ale pred deseti. Obcas se mi o ni zda jeste dnes :) Uz to mam zpracovany, ale trvalo to teda minimalne dvakrat tak dlouho nez tri roky. A co mi pomohlo?
Hodne to uvedomeni, ze jsem zamilovanej do predstavy. V jednom obdobi jsem si je v mysli uplne zamerne oddelil a tvoril si vztah uz jen s tou moji vysnenou M. s vedomim, ze s realnou M. nema skoro nic spolecnyho. Stejne jsem tomu teda pokazdy uplne neveril, ale pomahalo to i tak.
Pochopeni, proc se mi to stalo - ja ty odpovedi nasel u Junga a psychoanalyzy, dnes mi tahle totalni zamilovanost pripada jako uplna magie, je to uzasny moment sebepoznani a inspirace, moment, kterej pohne zivotem, ale znovu taky uvedomeni, ze to neni vubec o tom druhym cloveku, ten proste jen neco spustil v moji mysli, byl jako magicka ingredience, kterou moje nevedomi potrebovalo, aby mohly zacit urcity deje a zmeny. Ostatne, podobny zeny jsem potkal v zivote tri (s tou posledni to bylo ale nejsilnejsi), nikdy to dobre nedopadlo se vztahem, ale vzdycky to byla ohromna inspirace a pokazdy jsem z toho pak mel pocit, ze jsem objevil uplne novou cast sama sebe a zivot dostal novy smer (doslova - nebyt treba ty druhy, tak neumim spanelstinu, ktera me ted zivi :)
Chtel bych M. jeste potkavat? Asi spis ne. Ono je to totiz porad jeste nekde hodne v hloubce zivy. Ten otisk je hrozne hluboko, zamilovanost je takova "rizena psychoza" prenastavi mysl na toho konkretniho cloveka na tak hluboky urovni, aby to vytvorilo vazbu na celej zivot. Takze i kdyz uz ji vazne nechci a v normalnim zivote mi nechybi, setkani dokaze ty pocity a obrazy dost ozivit. Jsem nejspokojenejsi jen se svyma vzpominkama, obcasnym snem a vedomim, ze ona je (doufam) spokojene zamilovana a nepotrebuje me. Ale ten prozitek a vzpominky jsou pro me hrozne cenny, proste jeden z nejsilnejsich prozitku v zivote.