připadá mi, že určitý vyjasnění přináší vnímat to (jakou maskulinitu ženy chtějí) skrz ty potřeby. odspodu
1.-2. nemám zajištěný základní fyziologický potřeby, třeba jídlo, bezpečný spánek. pokud borec v Jemenu nade mnou drží ochrannou ruku a moje děcko neumře hlady, opravdu mi nevadí že mě občas ztříská a že mi rozkazuje. Jsem ráda že je silnej a dokáže ubránit ruiny baráku před paramilitantními jednotkami v okolí
3. mám co jíst a kde spát. pokud borec v patriarchální společnosti na vesnici třeba zajistí, že ostatní lidi mě budou chápat jako součást společenství, řekne jim "toto je moje žena!" a pokud by mi někdo chtěl ubližovat, nějak mě třeba ponižovat ostrakizovat, tak ho zmlátí, .. nedejbože ještě mi ten chlap projevuje nějaké pozitivní city ... tak opravdu neřeším že je někdy macho, naopak vidím ty výhody, jsem hodná pipinka
4.-5. žiju v sociálním státě kde se prosazuje zákon včetně nárokových lidských práv. pokud si zvolím muže, kterej má ke mě respekt, úctu, podporuje mě jako osobnost, tak naše partnerství může být přínosem pro oba. Naopak to, co bylo funkční na předchozích levelech (autoritativnost, agresivita, posessivnost/ochranarstvi) už mě omezuje, nemám o to zájem