• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMANTNetoxická maskulinita - Pozitivní mužnost - fanklub denisy pokorne
    AMANT
    AMANT --- ---
    tak me prave pri vareni asi sedme dnesni kavy napadlo zajimave tema, a to tema partnerske nevery.

    dlouho jsem totiz doma nemel cerstve mletou prazenou kavu, tak jsem si pujcil od kamosky poctivej rucni mlynek nasich prababicek a dneska jsem se pustil do mleti a piti a nemuzu se toho nabazit:) ma to zvlastni #totonenikampan prichut, jedna se o nadacni kavu proti obchodu s divokymi zviraty, mam taky 3 kelimky s outlonem a 2 s luskounem. s pandou nemaj.
    Eshop - Kukang coffee Sumatra - kavárna
    https://www.kukang-coffee.org/cz/eshop/

    no, takze k ty nevere, a to ze vsech uhlu pripadneho trojuhelniku, budu rad, kdyz napisete treba jen nazor nebo komentar na ty moje zkusenosti, nebo napisete nejaky svoje, pokud nejaky mate.

    moje zkusenosti jsou nasledujici:

    -pokud vim, nikdy jsem "nikomu holku neobtah". hluboce si saham do svedomi a pameti, patram a satram, nenachazim. jedine snad, ze by nektera z mych jednorazovek, kterych ale byly jednotky, byla zadana a ja to nevedel, ale stejne vzdycky slo o holky z sirsiho okoli znamejch, takze bych to imho vedel.
    svejm holkam sem nikdy nezahejbal, s vyjimkou toho, ze kdyz jsem dvakrat skoncil nefunkcni vztah, tak uz jsem s tou "novou" neco mel. ale v tom ukoncovanym uz zadnej sex nebyl. na paralelni vztahy nebo pravidelny odskakovani si za milenkou bych nemel asi nervy. staci ze jsem parkrat v zivote nejak zmastenej v nejaky intimnejsi chvili oslovil divku jmenem bejvaly...mno:))) ale beru to tak, ze nakalenej mozek z registru nacetl starej obsah promenny..:) ne ze by nebyly prilezitosti, to sam vidim, ze po mne holky nejvic koukaly, kdyz jsem byl stastne zadanej a spokojenej, to tak bejva, ale proste jsem mel ty svy zencky vzdycky natolik v ucte, ze jsem se udrzel. parkrat na hrane a probrala me az treba libacka, ale udrzel. a jsem na to docela hrdej.

    no a zazil jsem, ze holky zahnuly me (nebo aspon co ja se kdy dozvedel...) a pak jsme spolu zustali.
    je naprosto evidentni, ze ty vztahy nevydrzely, do ani nemusim davat do spoiler tagu:)), spis chci popsat, jak jsem se k tomu stavel.

    prvni to bylo nekdy bylo nam lehce 18+, byli jsme spolu asi 4 mesice, nekde, kde ja sem nebyl, v naky hodne nesvaty nakalenosti a nadrbanosti vorajtovala nakyho typa, skoro si to ani nepamatovala. no tak sme si to vyrikali, me to sralo, ale rikal sem si tak co, aspon je uprimna, budu velkorysej, nechtel sem to kvuli takovy hovadine skoncit nebo to pul roku dramatizovat nebo chtit bianco sek na nakou odplatu nebobo kyho vyra...
    pak jsme spolu byli jeste pres rok a pul, pak to nak u ni vysumelo a nasla si nekoho jinyho.

    druha, to bylo tak me 32, ji 24, byli sme spolu asi dva roky a zahla nebo aspon chtela mi zahnout, nejhorsi na tom bylo, ze s mym kamosem, kteryho jsem znal dyl. ja sem to zjistil velmi zahy a oba je trochu vzal u huby a zamoralizoval si (to umim), co to jako ma znamenat a vyrikal si to extra s obema, no jak byli sjety, tak on prej ani nak moc nemoh (to se nesmejte, ja to taky moc dobre znam a cim vic se chce, tim hur to nekdy jde...:)), takze jako technicky ke spojeni dvou protikladnych principu a jejich prostoupeni nejspis nedoslo, ale co si budeme nalhavat, to jako neni ta zdrzenlivost a vule, co bych od svy holky cekal, kdyz se nedivam:)))
    no a byli jsme spolu jeste cca rok a pul a pak jednoho dne taky praskla dverma a odtahla z bytu, do kteryho jsme se spolu pul roku predtim stehovali, s veskerejma zavazkama, co k tomu byly a sla si hledat stesti jinam (fskutecnosti nemela kam jit, tak sla poprosit jednoho znamyho, at ji tam necha par dni chrapat ze "sme se rozesli", on teda ze jo a pak byl prej pekne nasranej, ze s nim nechtela sukat, jak jsem se dozvedel zase obloukem odjinud po letech, no to se zase divim jemu, jak neco takovyho moc cekat..ale tak holky jsou ruzny, treba mel svy zkusenosti...)
    no a tahleta mila divka neudrzela svoje svedomicko pod kamenem a pak, po dalsich dvou letech si musela ulevit, ze mi vlastne kdysi tenkrat v tom vztahu zahnula jeste jednou!!!!! a ze to bylo tehdy, kdyz byla "v tom", coz mi teda tenkrat prislo po dvou letech fakt divny, ze najednou ceka dite, ale nemeli jsme to vubec v planu (zatim?) a ani prostredky, tak si to nechala vzit. no jak by to asi tak bylo mozny, protoze se vychrape s nekym, kdo to do ni proste vozralej naplno vybombi. jejda!

    a ja mel tenkrat priserny vycitky, ze si to nenechame a ze za 2 tejdny potom letim na navstevu za brachou, co je pracovne na pul roku v Londyne, a ja si budu chodit po comicshopech, na fotbal, po tower bridge a k ty elektrarne a ke katedrale a muzeum RAF a vona bude sama po potratu doma. hodne jsem to resil, ale ona me presvedcila, at si nic nevycitam a jedu. NO TYVOLE!!!!:)))))
    no a jak to na me vybalila jeste takhle po letech, tak to se mnou stejne dost zamavalo. jednak teda ze to udelala po druhy a ani nemela koule rict, ze proste na to nema a jit do prdele a druhak, ze si to svoje posrany tajemstvicko nemuze strcit kamkoliv, ne, musi si ulevit a vybalit to na me, zatizit tim po letech me a jeste cekat nejaky odpusteni, pomalu rozhreseni! prislo mi to dost ubohy a srabacky..no odpusteni nedostala a nikdy nedostane, nejsem jezisek ani fackovaci panak.


    zaver:
    ja jsem to bral tak, ze dokazu bejt velkorysej, protoze jsem si celkem dost jistej tim, co nabizim a taky tim, ze nejaky ty kvality taky mam. a myslel jsem, ze to ocenej. ale, opet, pri zpetnym pohledu mam nekdy pocit, ze to vnimaj jako znamku slabosti, ze "si to necham libit", ze mi nekdo obrousil samicku, ze to nekdo muze vnimat jako nejakou znamku nejistoty, ze si nesezenu zadnou jinou:)
    pro me je ale asi potiz v tom, ze v tech vztazich bejvam hluboce citove zainteresovnej, takze ja obvykle ani zadnou jinou nechci, ani jako chticem na pul hodky do ulicky za pornokinem, ani jako na dyl, ze bych si rikal, teeeda, hned bych ji vymenil za tamhletu:))
    ,

    dik za precteni, predem diky za nazory, komentare, zkusenosti i posmesky, nejhorsi by bylo ticho!:)))

    a ted si teda dam to uz vlazny kafe! je fakt vyborny
    “All is fair in love and war… and coffee." ( South Park)
    EKG
    EKG --- ---
    LENNOX: Prijdou ti na to a popravi te exemplarne pro vystrahu, za me dobry.
    AMANT
    AMANT --- ---
    LENNOX: jako poradnej chlap urcite znas baseball, takze mas prvni strike a pozor na to, majitel stadionu a zaroven i rozhodci je tu feministicky neomarxismus a ja jsem jeho otrok, snazici se predem uhodnout jeho prani!:*
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    ZUULUU: tenhle vlak bohuzel nema brzdy. kazdopadne, az dojde na lamani chleba, mam v planu se koncentraku vyhnout tak, ze se identifikuju jako maskuline se prezentujici transgender lesba.

    muzsky vzhled, zajmeno on ✓
    muzska role ve vztahu ✓
    100% na zensky ✓

    problem solved :D
    AMANT
    AMANT --- ---
    STENNY:ja jsem se smerem k Pravde letos trochu formalne zmenil, nechal jsem se jako obyvatel CR secist anzto jedinec, co se citi byt rom a hned pote evropan. a me je tak dobre:)) a at si s tim lame hlavu nekdo, komu to za to stoji:)

    KOCOUR: Jak se má Kryton?
    LISTER: Je zmatenej. Až ti bude chtít ukázat svoji sbírku fotek, tak ti radim, aby si zdvořile odmítnul.
    RIMMER: Řek´ bych, že je blahem bez sebe. Dostal se na vrcholek evoluční hory, stal se člověkem.
    LISTER: A co je na tom tak světobornýho?
    RIMMER: Nezatracuj to, dokud to nezkusíš.
    LISTER: Já jen tomu přístroji nevěřim. Vim, že jsem staromódní, ale my jsme věřili, že kdyby Bůh chtěl, abysme lítali, nestvořil by španělskou letovou kontrolu. Ať si ten přístroj léčí všelijaký nemoce, ale nemůžeš měnit lidi na to, co nejsou. Seš jenom to, co seš. Nebyl to Descartes, kdo řek´: „Jsem to, co jsem!“
    RIMMER: Né, to byl Pepek námořník.
    LISTER: Ať to řek´ kdokoliv, byl to velkej filozof a myslim si, že taky řek´: „Musíš zůstat věrný tomu, co jsi!“
    VENDULKA
    VENDULKA --- ---
    SUBVERSION: Podle mě jo a ne. Rodina a prostředí, ve kterém vyrůstáme nás formuje hodně, ale zároveň to není jediné prostředí, které nás formuje. Chodíme do různých škol, na kroužky, můžeme si v dětství nebo v dospívání najít nějaký super pozitivní vzor a soustředit se na něj, mnozí z nás jsou v dospělosti schopní hluboké sebereflexe. Kdyby to bylo jenom o výchově, tak bysme mohli děti z problémových poměrů rovnou odepsat. A to je přece nesmysl.
    Toxický rodinný prostředí asi pravděpodobně bude častěji produkovat toxický lidi, než zdravý rodinný prostředí. Ale myslím si, že tam není jednoznačná kauzalita. Těch faktorů, co do toho vstupují, co to mohou ovlivnit, je mnoho.
    STENNY
    STENNY --- ---
    ZUULUU: Vzít to takhle filosoficky (mám problém, byť třeba ne velký, ale chci ho z principu řešit a stojí mi to na bolest a nepohodu) a skutečně na tom základě začít provádět vnitřní změny je vzácné, myslím, alespoň co jsem zatím viděl.
    Tipuju, že většina lidí se začne měnit až ve chvíli, kdy "to takhle nejde dál;" když se ukáže skutečně velký problém, který nelze ignorovat a v rámci dosavadního náhledu na sebe a svět není snadno řešitelný svépomocí. Nebo když přijde něco, co v rámci současného paradigmatu vůbec nedává smysl a dotyčného to rozebere.
    I v tom vidím nebezpečí mnoha rigidních myšlenkových/emočních konstruktů, od toxické maskulinity po různé ujeté politické směry nebo náboženské sekty - dovolují snadno externalizovat zdroj problémů. Za všechno můžou LGBT, Židi, ještírci nebo cyklisti... a my se nemusíme měnit, neboť máme Pravdu.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    ZUULUU: Jdi do pelíšku, dobrou.

    NENÍ PÍČA, JAKO PÍČA!!!

    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    ZUULUU: Je nicmene potreba pocitat i se selhanim. Nikdo nikomu nezaruci uspech.

    To jo, dneska je to už naše cesta. Já třeba už se třeba ani nemůžu na nějakou minulost zeptat, není koho, z mých prarodičů už nikdo nežije. Ale nebrání mi to, abych to reflektoval, přetavil nebo přerámoval a šel někam dál. Minulost nezměníš, budoucnost změnit můžeš, ta je neurčitá. Je v tom i ta potencialita selhání.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    ZUULUU: Hm, nebude to tím, že je to špinavé, ošklivé, nechutné a zapáchající. Možná spíš tím, že je to nějak bolestivé.
    Dneska mi ty metafory nějak nejdou přes pysky. Omlouvám se. ;)
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    SUBVERSION:
    V některých rodinách může být přítomná až několika generační toxická zátěž. Tou toxickou zátěží může být už jenom tabuizování nějakých témat. Někde je třeba tabu nahota rodičů, nebo homosexualita, anebo se tabuizuje třeba komunistická minulost (pra)rodičů. Jedná se zřejmě o to, že existují některá témata, která jsou natolik zatížená toxickými emocemi, že se jim vyhýbá celá rodina, protože je to pro všechny traumatizující. Protože se o některých tématech mlčí, pomalu se vytrácí i vhodný slovník nebo příležitosti, jak a kdy o traumatech hovořit. Traumata existují, avšak není už jak o nich hovořit, je to pak špína zažraná pod kobercem. Nikdo se toho nechce ani dotknout. Všichni nějak tuší, že to tam je, ale v zájmu pohody se jakoby všichni tváří, že to neexistuje.
    XARGH
    XARGH --- ---
    SUBVERSION: inteligence lidi okolo tebe neni podninkou stastneho detstvi :)
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    XARGH: chápu tě, a inteligenci myslíš co přesně?
    XARGH
    XARGH --- ---
    SUBVERSION: nebude "otravnej vozrala" jen maskou cloveka, ktery to jinak neumi? :DD

    jasne, vlivy prostredi, muzske vzory chovani, prozita traumata, to vse ma tendenci se replikovat mezigeneracne. inteligence nehraje zadnou roli imho
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    nebude ta "toxicka maskulinita" jen maskou cloveka, ktery to jinak neumi? nebylo mu dovoleno, mel jinou vychovu/ prostredi, atd?

    nemyslim si ze pokud by clovek vysrustal v inteligentni rodine, kde se o vsem da diskutovat a je rovnovaha a pohoda.. tak ho casem muze prepadnout podobny bludy; myslim, ze se to dedi
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    R_U_SIRIOUS: Celej život doma slýchám, že se máma zamilovala do táty, protože vypadal jak Old Shatterhand, takže jako dítě jsem si to dost spojovala, sestra si zas myslela, že je táta indián a když jsem se vdávala, na jakou melodii mě táta vedl k oltáři, aha?:)

    S tím teda souvisí i to, že když jsem se zamyslela nad svými mužskými vzory (ačkoliv jsem žena), tak z toho jednoznačně vycházejí nejlíp moji vedoucí z oddílu.

    Jinak super diskuze. Někdy to nestíhám moc číst, odbornost a délka postů je někdy na moji roztříštěnou pozornost a přehlcenou hlavu trochu enough, ale fakt palec hore.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    R_U_SIRIOUS: on se tam v tech knihach opakovane vyjadroval v takovem tom gentlemanskem duchu, docela hezky o zenach, myslim. A o indianskych ladies obvzlaste uznale, jako ze to nejsou zadne slecinky ale zvladnou vse jako muzi - stopovat, jezdit na koni a takove ty bezne indianske veci.
    AMANT
    AMANT --- ---
    YMLADRIS: tje pravda:) ja to znal jako filmy samozrejme a doma jsme meli nejaky starobyly vydani bez obrazku, coz me dost odpuzovalo, ale jak uz doma nic moc ke cteni nebylo, tak jsem si jednou pri nemoci asi v 9 letech toho vinetoua 1+2 precet a bylo to skvely.
    cte se to paradne, takze jsem si to daval pak kazdej rok. I jiny mayovky, ale neoldshatterhandovy, Duch Llana Estacada jsem cet taky aspon 5x, v jistym veku na nej proste kazdy leto muselo dojit:))
    ale myslim si, ze to lidi znaj spis z filmu a identifikujou se s tim obrazem ala Lex Barker, z knizek to neni..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    R_U_SIRIOUS: Mě Old Shatterhand bavil kvůli té ich formě a tomu "kterak vysmívaný zelenáč ukázal co v něm je" - s tím se dítě imho dobře identifikuje
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Tak jsem v mezičase neběžícího Nychu uvažoval o fenoménu Old Shatterhand. Jediná postava, která tu padla dvakrát, což je absolutně nevyhnutelně statisticky vysoce signifikantní. :-) A proto jsem o tom přemýšlel. Zkusil jsem si uvědomit, co je na té postavě tak "top".

    Napadlo mě k tomu pár poznámek:

    1) Nebyl to hrdina jen proto, že takříkajíc dokázal dát oponentovi do držky. Slušně řečeno, že: "dokázal svého protivníka omráčit do bezvědomí jedinou ranou pěstí do spánku."
    2) Měl na poměry techno-logicky vyspělou zbraň (25 ran na jedno nabití)
    3) Nechlastal
    4) Nechodil za "ženskejma" ?(ehm, kromě Vinetouovy sestry "Nšo-či"). O jeho soukromém životě se mnoho neví.
    5) Měl prosté povolání "zeměměřiče".

    Ale hlavně:
    5) Byl "ušlechtilý" a měl "dobré úmysly".
    Jak se to konkrétně projevovalo? Jen tím, že uzavřel s Vinnetouem pokrevní bratrství a stali se z nich "nejhlubší" přátelé?
    6) Vymezoval se vůči "padouchům a zlotřilcům" ----> oslí můstek k pilotům v RAF.
    --------

    A pak jsem tak v mezičase uvažoval vedle těch "fiktivních" postav, zda mě v životě inspiroval někdo skutečně reálný a blízký? Děd, otec, bratr, strýc, učitel...? Mě tedy ani moc ne. Mám pocit, že ani nikdo skutečně neusiloval o to být vzorem a inspirátorem. Spíše jsem měl vždycky dojem, že tak ostatní "hoši, hoši" chtějí mít svou vlastní pravdu a rozdávat (po)známky do žákovské. :-) Proto asi nějaký ne-fiktivní vzor vlastně postrádám. Howgh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam